cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, January 24, 2014

Butterfly farm in Cameron Highlands.

Story on November 7, 2013 - Thursday 
Butterfly Farm in Cameron Highlands.

Entrance fee 
Adult - RM5
Kid - RM2

Business Hour :
Monday to Friday : 9.00am to 6.00pm
Saturday to Sunday : 8.30am to 7.00pm
Public Holidays/School Holidays : 8.30am to 7.00pm


we went to this Butterfly Farm. 


This is the entrance fee for this park.. reasonable fee. 


 steep stair all the way down.

the flower are so fresh..





cantik - cantik kann... memang seronok kat sini.



cactus yang jadi mangsa.. ditoreh nama atas tu..


this is the place yang kita boleh tengok butterflies. tapi banyak melekat di net. 






ini yang sedang menghisap madu..heee






nampak tak yang atas net tu.. tu lah banyak melekap kat situ.. apasal ek? ke masa ni masih masa tidur. hee

 

turun lagi ke bawah..


dah tak larat nak sambung ke bawah sana.. we all sat here.. yang atas tu lah kawasan butterflies tu.. kalau tak sure habis terbang keluar. ..


further down ada macam - macam.. katanya ada ular lah.. eeee.. tak kose den nak jengah..


 

seee. pasagan merpati tu sedang menghayati alam.. bior lee..


ada rabbits. comell.


ada ducks.


buat bebek goreng best agaknya kan. hee


tengok lah aksi - aksi kami di Butterfly Farm ni.







actually ada banyak lagi butterfly farm di Cameron Highlands ni.. dan ini adalah salah satu nya.. so just enjoy..

12 comments:

  1. lama dah tak menjejakkan kaki ke cameron... ^_^

    ReplyDelete
  2. Pgilah sekarang ni 12 C...kureng lbih cam kashmiri you!!

    ReplyDelete
  3. Teringat arwah Gee nak ke sana bulan july 2011 tapi tak sempat coz dia sakit june 2011..

    ReplyDelete
  4. Mak tu masih kuat lagi mengayun kaki melangkah ikut ke memanjat.. sebab itulah mak sihat
    Salam kakak buat mak & abah.

    ReplyDelete
  5. Kak, anak-anak akak tak tangkapkan duck tu suruh CefCiJu buat bebek goreng? Hehehe....

    Cantik tempat ni, saya tak pernah sampai lagi ke Butterflies Farm ni CH. Adorable sangat rabbit tu. Nasib baik tak kena buat sate :)

    ReplyDelete
  6. nice pics kak....subhanallah view nya cantik amat...

    ReplyDelete
  7. bestnye kak..cantik sgt2 view...dgn cuace nyaman sejuk2 camtu....best2...

    lieya dah lame betol tak ke cameron kak...rindu plak nak bercuti ke sane bile tgk pic akak nieh....

    ReplyDelete
  8. Anak Aina yang kecik dok biasing ajak gi sana tapi entah bila nak pergi. Tak koser mak nak drive dengan Saga 1.3 auto maknyer tu...ahahhaa...

    ReplyDelete
  9. best kan kak.... kalu dana takmo lah rama2 farm nih...tak gemo sbb nyer sebelum jd rama2 kan msti jd ulat dulu... itu yg tak suke tuh....

    ReplyDelete
  10. must be cold there??? sbb skunk Malaysia kan tengah sejuk...

    ReplyDelete

cliks..cliks