cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, January 14, 2014

Arabic class at Space U8 Dar Arrazi.

Today i wanna share with you guys about this place.. orang asyik complain yang i ni kerjanya dok tayang cerita makan dan gambar food je.. heee..hee. nak wat camno memang dah kaki makan.. sebab kita tak pandai nak cerita pasal retis.. jadi i nak share pasal this place..

I nak cerita pasal Arabic Class. yang ini ada di Space U8. Tingkat 1. Senang je nak nampak.. dekat dengan lifts. I now learning arabic kat sini.. such an interesting activity.. dah mula since last October. Tapi masih kurang menguasai.. INSYALLAH harap - harap two or three months more i will be mastered in this language..T


ruang kelas memang luas. Ada 4 classes semuanya plus one small hall. Berhawa dingin.


the reception area and main entrance. 


ada small shop attached. so kalau nak beli arabic or any islamic books boleh dapat kat sini..


Ini adalah bekas ustaz ana.. he just left the class last month. Ustaz Anas. Banyak i dapat dari ustaz ni. tak berapa pandai bahasa Melayu. Memula belajar dah macam ayam dengan itik. but after sometimes.. very interesting. He's from Syria. All the ustaz and ustazah kat sini from Syria.


saje nak tayang my lappy yang ustaz i tolong lekatkan arabic letters.. hee....heee. manja2 gitu.. 


gambar ni ana ambik tiga hari sebelum beliau berangkat balik ke Turkey.

now ustaz Anas dah tak ada di sini. Dah ke Turkey. depa ni tak boleh balik ke Syria semula sehingga keadaan reda.. so dia meet his family in Turkey.. hope everything ok with him. ALLAH balas jasa my ustaz ni..


apasal lah pulak i tayang nasi kat sini.. kata tadi nak cerita pasal class kan.. heee.. saje je you.. Ini Mandy Rice by my new ustaz.. His wife cooked.. depa bawak bekal then ustaz shared with us. sedapppp..


ini lah my new ustaz. Ustaz Belal and his daughter. Asma'. sooo cute..and this is my class.


okk.. tayang lebih sikit..


sanggup tu jamu kitarang.. masa tu tak ramai yang mai class. so dia pelawa kat kami berempat.. enjoyyy..


ok lahh...some infos about this class.. anyone yang nak join boleh lah. interesting. i baru setakat bertanya khabar and also few covab. kita ni kalau nak practice maka tak boleh gak.. jadi kena practice. so boleh lah layan dengan anak - anak.. tu boleh lah..


saje je kann.. tayang anka dara orang.. ini anak dara Ustaz Belal.. Ala' and Asma'. soooo cute. Asma' paling suka tengok pencil case i.. ye lahh i bawak pencil case Princess. heee.. ok ni je.. nanti i share yang lain pulak ok..just dua'a kan i mampu berkommunikasi dalam bahasa arab ni. ini lah impian i di tahun ini.. . see yaa.. daaaaa..

24 comments:

  1. Akak saya pun x pandai tp dok kawan dengan anak2 tahu la juga sikit2..bestkan. Semoga lepas ni akak boleh ckp arab. Pehhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok kan belajar new language nikan..interesting sangat..thanks for the duaa dear..AMEEN.

      Delete
  2. Lama tak singgah...bestnya leh cakap arab...
    gambar kat atas tu mengancam la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lahhh..manalah menghilang..busy betul dia..

      boleh lah kalau takat nak tanya sikit2 tu...


      gambar mana satu..gambar jelita I ke gambar nasi?..heeee..

      Delete
  3. yan...nilah satu2 impian yg belum tercapai hingga hari ni. kalaulah shah alam tu dekat..
    kat sini dekat setahun nak join kelas tapi tak cukup pelajar untuk buat satu kelas...sad to say..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooo ye ke..kesian Anim..tulah kalau dekat boleh sgt belajar dgn I...

      kat sini tak perlu tunggu yg lain..1 to 1 pun boleh...tak pe anim..INSYALLAH one day u tetap boleh.

      Delete
  4. best nya belajar bahasa arab
    bahasa al-quran tu
    hopefully 1 hari nanti saya dapat belajar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdullilah. .seronok sangat...insyalah one day u boleh gak..bila tau bahasa arab maka bila baca quran, boleh lah faham sikit.

      Delete
  5. Best jugak kak yan belajar bahasa arab sbb bila kita baca quran tak perlu baca terjemahan kerana kita dh kenal huruf dan faham sebutan dan makna kan. Berapa cost nk belajar ni akak

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULILAH.. itu mungkin tujuan salah satunya..

      dalam seminggu tu 2 kali. setiap kali 2 jam dan bayaran adalah RM240.

      Delete
  6. Kaifahaluka?
    Mesti dah lancar ye Yan? Seronok pulak dapat peluang belajar macam ini. Bolehlak speaking dgn anak dara akak.
    Kakak ni tak pandai dan tempat kakak tak ada kelas macam ini. Untung Yan berpeluang.

    Moga sihat-sihat selalu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ana bikhair ya ukhti.. Khaifa haloki, ya anti? heee

      Takat nak tanya khabar boleh lah lancar sangat. heee.. tapi nak berbual betul2 tu belum lagi.. banyak nak kena hafal kak. Insyallah mana tau nanti2 ada kak..

      Delete
  7. respek la akak masih nak attend kelas..nak kena brkorban masa jugak ni..saya doakan akak cekap bahasa arab

    ReplyDelete
  8. Kak tambah ilmu sebab ilmu tu macam2 ilmu kan...

    ReplyDelete
  9. Any language, kena practice kan. Kalau setakat belajar dari buku jer, susah nak master it. Paling best dapat tenaga pengajar yang best macam ustaz2 Kak Yan nie. Mesti cepat Kak Yan pandai nie....

    ReplyDelete
  10. beruntung mereka yg tahu berbahasa Arab - bahasa al-quran, bahasa syurga...

    the authentic home-cooked nasi mandy...nyum, nyum..

    ReplyDelete
  11. Salam Kak Yan.

    I emailed kak yan but ada error pulak. azianelias2210@yahoo.com kan...
    nak tanya lebih lanjut pasal kelas arab yang kak yan belajar tuh...

    boleh kak yan email i tak - edelweis2006@gmail.com

    thanks.

    ReplyDelete
  12. senang nanti nak ke mekah boleh speaking arab

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah...tercapai hasrat akk..semoga terus istiqomah..dn semoga kita sama2 belajar bahasa syurga....bitaufiq wannajah...:-)

    ReplyDelete
  14. wow bagus nye kak yan nak study b. arab.....alhamdulillah..seronok dgr...rase kalo ade peluang nak jugak lieya belajar.....seronok tgk ustaz2 die peramah semua...siap jamu nasi mendy...pandai wife die masak...rupe sebijik mcm lieya makan kat saba yg pemes kat cyberjaya tu kak.....anak2 die pun cantik....mmg perempuan arab pun cantik2 kan kak

    ReplyDelete
  15. Baguslah Kak Yan masih belajar bahasa lagi. Semoga akak dapat menguasai bahasa Arab secepat mungkin. Comel anak-anak ustaz yang dua orang tu. Ni kak takda kena mengena dengan agenda nak berjalan jauh tu ya :)

    ReplyDelete
  16. sernoknya kak yan belajar pelbaga bahasa...

    ReplyDelete
  17. Askm. Mabruk! Best nye kakak.. Bagus la ada inisiatif belajar Arabic. Good luck kakak ye.. Nai dah lama tinggal ni menyesal..!

    ReplyDelete

cliks..cliks