cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, January 2, 2014

Ini kerja kitarang on the new year eve - 2014

Story on December 31, 2013 - Tuesday evening.
Plaza Masalam.


Dah pun masuk 2014... cepat sungguh masa berlalu.. usia bertambah, energy berkurang.. begitu lah.. harus ikut aturan.. tapi tak pe. yang penting semangat ingin terus ke depan dan ke depan.. Mana yang negative tu dibuang jauh - jauh.. Azam yang lama pun ada yang masih tak kesampaian.. tapi setidak - tidaknya 60% tercapai.. ALHAMDULILAH.. apa dia tu?? tak perlu lah kan hendak diluahkan.. 

Kalau nanti cita - cita dan angan - angan tercapai, maybe i cud share with you guys.. for the time being kita senyap - senyap dulu. ukur dulu kemampuan diri yang serba kekurangan ni.. anyway how the celebration for those yang celebrate.. i ni pun macam Daddy Ziyyad katalah.. maybe tergolong antara manusia kolot yang tak pernah menyambut New Year.. wish - wish gitu - gitu je lah.. 

Jadi kolot punya pasal tadi tu, tetiba teringin nak keluar dari rumah.. bukan nak ke Dataran memana. just nak ke shopping mall. tangan i macam gatal nak spend gitu.. ye lahh.. the next day tu dah tahun baru.. kan segala SALE hanya valid sehingga 12 midnite lah gamaknya kan.. maka, siap - siap me and Chef CiJu ke Plaza Masalam/Plaza Shah Alam. Kami ke sini dulu....

KITCHEN SHOP..

sambar apa ek????


ni haahh.. frying pan tu ada 50% less. Can opener tu ada 20% less. strainer tu i tak hengat.. all together terbang lah RM300 lebih.. heee.. saje je.. sebenarnya nak ganti apa yang telah dimusnahkan oleh My Bibik. (dia dah nak balik.. so i memborong bebarang yang sudah habis nyawa di kerjakan My Bibik.). lepas tu ke mana??

ke AUSTIN CHASE

lapaq.. kita ngap dulu... Ini Chef CiJu ambik. Lamb Chop 


I amik ni je. Nachos 


air kitarang share. sebab dah jadi feel Chef CiJu, minum air tak pernah habis. Lepas tu ke mana?

ke REJECT SHOP.

satu lagi style i, tiap kali tukar bibik, i akan tukar semua tuala dapur i dengan yang baru.. sebab yang lama tak tak ada rupa.. so, itu tukang masak telah mengrab kitchen towel banyak - banyak.. harga sehelai RM16.90 tapi ada discount 70%.. dan juga Bath Towel.  ada  discount 20% plus i ada Reject Shop membercard.  then ke mana???

I ke CARING.. belanja ubat and supplement.. almost RM200 gak habis. badan i ni masih rasa tak sedap. especially my joints. so kat sini i dapat CIPLA.. and tambah supplement for my nerves.. Lagipun kat sini boleh guna Bonuslink.. 3 times lah point dia.. ok lah kann..then ke mana lagi..

ke HOME'S HARMONY.

Chef CiJu masih tak  puas hati sebab Kitchen Towel tadi tu dia dapat rembat sikit je.. nak wat cam no, kat sini pun tak dapat lagi.. i pulak menambah Bath Towel.. ada discount gak.. memula dapat 10% then extra lagi  another 20 % sebab ada membercard..  daripada RM70 terus jadi RM50.. cantik lah tu kann..


ke mana lagi. hee..hee..sudahhh.. tak nampak kedai pun dah nak tutup. kami dah nak balik. takut pulak kang traffic.. tapi ALHAMDULILAH BARAKALLAH.. Shah Alam ni tak lah ada traffic yang teruk.. now ramai dah kumpul depan Dataran Shah Alam. depa nak dengar ceramah ugama dari Ustaz Don Daniel. ALHAMDULILAH sejak beberapa tahun lalu our New Year disambut dengan ceramah ugama.. 


saje je nak tayan kat sini.. masa di REJECT SHOP tu terjumpa blogger comel ni.. Cyana dengan Hubby dia.. lepas keluar, terserempak lagi, terus kami tangkap gambar.. First time jumpa about 2 years ago. ni jumpa lagi. even duduk satu section di Shah Alam ni, kami memang tak  perrnah terserempak.. Apa - apa pun happy dapat jumpa   C y a n a.. Harap - harap kita tak lah berjumpa another 2 years ye.. heee...

19 comments:

  1. Kak YAn....awal tahun baru dah g shopping n mkn2...ye lah kan ...kalau dah SALE rugi tak pegi jengah kan :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg menerujakan hee.. tak sedar, main tolak - tolak dari bank je. heee

      Delete
  2. ui bestnya memborong di malam tahun baru ye kak yan..mmng a good way to celebrate new yr..hehe

    ReplyDelete
  3. waaah mcm2 nyer memborong kak... yelah org sbk kumpul2 nk sambut thn baru ktie sibuk2 supink yek

    ReplyDelete
    Replies
    1. he..hee.saje suka2 dana..gerem nanti dah habis discount dia tu..

      Delete
  4. hahahahaha....kita antara berapa % yg kolot kak azian..:)

    celebration style akak gi shopping...makan2 macam ni...lagi best!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe kolot pun kolot lahh. janji bahagia.. tak payah nak berpenat2 berdiri bagai..

      baik shopping dan makan. heee

      Delete
  5. Sedap tgk lamb chop tuh dear....wahhh jumpa blogger...ini rezeki nama yer dear...happy new year :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lamb chop tu boleh tahan lah.

      alhamdullilah. .serine Bila dpt jumpa kan.

      Delete
  6. usia bertambah, energy berkurang.... adoi lah Kak Yan, begitulah hidup kan... btw, awat chef tak borong towel byk2... lps tu terkilan pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makin senja kannn..


      tulah. .dah tu sibuk lah dia.

      Delete
  7. Ini memang betul-betul shopping untuk tahun baru ni, kak. Saya pun sampai terlupalah apa saya buat on new year eve. Memang sejak kahwin tak sambut pun, setakat wish ajelah. Malam tu lepas tidurkan anak, saya pun tidur sekali. Takdanya nak excited dengar bunyi mercun ke apa :)

    ReplyDelete

cliks..cliks