cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, January 7, 2014

Pekena Lempeng di Kuala Selangor

Story on December 28, 2013 - Saturday
Kuala Selangor. 


Today i wanna bring you to one makan place.. santai punya.. tempatnya ada kat Kuala Selangor je. I believe most of you taksub dengan Cendol Bakar kan. phenomenal betul that place sampaikan coz kan bad traffic there.. to tell you the truth till now pun i tak pernah sampai ke situ. coz i rasa Cendol Karin di Seksyen 9 still the best. lagipun malas lah nak sesak - sesak.. Anyway, yang ini kita pergi ke tempat lain. Kita masih di daerah Kuala Selangor lagi.. 


Nampak papan tanda tu. kalau ini dari arah Kuala Lumpur/Shah Alam menuju ke Kuala Selangor,  Sebelah kiri tu Masjid Asam Jawa. Kedai ni ada di sebelah kanan sebelum sampai masjid tu.. Kedai apa tu ek??


Ini haahh.. Kedai ZackTwoTen. apa special kedai ni.. I suka kedai ni.. santai je. Bawah pokok kelapa je.. Warung .



Masa kami tiba di sini, suasana agak mendung dah hujan rintik - rintik.. Hati dah gundah gulana.. ye lahh.. keadaan warung yang macam ni, kalau hujan lebat, mau kuyup dibuatnya.. 


owner warung ni i rasa cukup creative. ada lantern macam ni. suka tengok..


lampu tu bingkai dia dari tapis tau.. cantik sangat.. 


ok lahh.. ini lah specialty di sini. Warung Lempeng. Aikkk.. warung lempeng pun nak sibuk.. well dear.. i love to share. ye lah.. kan lain lempeng kat rumah lain. kat sini lain.. kalau nak enjoy food luar.. 


nampak... ada memacam lempeng.


Hujan dan agak lebat sikit. tapi ALHAMDULILAH tak lah teruk sangat kami kebasahan.. still boleh enjoyed the food. jom tengok apa kami makan di sini..


i punya, Lempeng Kelapa, My Mommy ambik Lempeng Jagung, and Abang Irfan ambik Lempeng Biasa. makan dengan Sambal Tumis Ikan Bilis. pada i, sedap.. makan panas - panas dalam suasana yang agak sejuk..macam nak tambah, tapi malu. ha..ha..ha..... tapi bagi i, portion nya agak besar. 


Abang 'Imran ambik Lempeng Milo. ini agak manis. 


Hubby and Chef CiJu ambik Mee Rebus Johor. Not bad. cuma tak de kruk - kruk je..


kasik dekat lagi.. eemmm.. yumm.. yummm..lazizzzz....


Lai Chee Kang for Hubby.


diberi kesempatan minum ni untuk Abang Irfan sebab masih cuti sekolah lagi..


Ini gara - gara tengok Maharaja Lawak lah.. nak menunjukkan rasa sedap tuu..


dah licing dah semua.. we all bawak balik lagi. Mee Udang.. pun not bad.. kira berbaloi lah kena hujan. semuanya sedap.. pergi lah yee... try sendiri..Tapi Ahad tutup tau..


28 comments:

  1. Time ujan makan lempeng...aduhhhh mmg kena selera tu...!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg sedap sis..Kalau boleh mmg macam nak mintak sekeping lg tau. Tp malu.

      Delete
  2. assalamualaikum kak yan... pe khabar? lama tak singgah sini jugak. besar2 dah anak bujang akak ek. mmm... minggu lepas saya berhajat nak buat lempeng pisang utk anak teruna, tapi pisang yang saya beli tu habes saya bedal makan sendiri. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam. Baik dear. Just sikit sikit2.

      Anak2 i kuat makann. Heee..

      Ya allahhh..ini mak kannn...dia pulak yg belal.

      Delete
  3. wahhhh licin semua bedal..uihh saya pun peminat lempeng yg tegar tau..
    kalau kat umah minum dgn air kopi sedapppp..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang licinggg.. habis.. hujan masa tu lagi lah. layan je lahh. hee..

      Delete
  4. macam2 ada rasa lempeng...lempeng milo pun ada.
    tapi kena mkan panas2 baru best

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada milo, ada jagung, ada kelapa, dan ada yang biasa je.. sambal tumis dia yg best sangat..

      Delete
  5. start operasi kul bpa smpi bpa? mcm sedappp je bleh try ni ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. setiap hari dari jam 3pm to 1am kecuali hari AHAD,

      Delete
  6. Akak kalau jalan dan makan2 dan sedap pulak tu haruslah syer dengan kawan2 mana tahu tetiba lalu sana lapar boleh singgah.

    ReplyDelete
  7. Walaupun lempeng aje, sangatlah sedap nampaknya. Baca entri Kak Yan pasal Kuala Selangor, buat saya teringin sangat nak ke sana.

    ReplyDelete
  8. aritu ke sini x sempat nk singgah sbb masing2 da keletihan

    ReplyDelete
  9. Wow macam2 lempeng ada.. sedap2 plak tu.. :)

    ReplyDelete
  10. Dah g cendol bakar and for me, nothing special...
    Biase ajer.. but still lain orang lain lidah, lain lidah lain taste nyer. hahahahha

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum yan...
    cam sedap je dekat kuala selangor balik kuala boleh singgah ni...
    asam jawa hala ke sg buluh kuala selangor ke hala ke cendol bakar..

    ReplyDelete
  12. syok tu lyn lempeng time ujan2... lempeng kelapa tuh mmg terbaik lah lyn ngn sambal ikan blis

    ReplyDelete
  13. assalam k.yan..dil rasa geram sgt..sbb..napelah masa dil balik mesia haritu boleh x jumpa kedai yg best kat kuala selangor tu?padahal selalu gi sekinchan rmh family angkat..geramnyer....huhuhu..nk kena list ni..nnti boleh gi dgn k.yan n nekcik bila dil balik mesia nnti..hehehehe......rindu k.yan..teringt selalu..moga di bawah lindungan Allah

    ReplyDelete
  14. Macam2 perisa boleh pilih ye... Mcm sedap je lempeng milo tu

    ReplyDelete
  15. Waaa santekknya abaya tu.. saya suka abaya camgitu.. lain dari yg lain.

    Eh kereknya kedai 1st tu.. biarkan dia dgn labu2nya.. org nak bg rezeki, dia tanak pulak...heh!

    ReplyDelete
  16. assalamualaikum,saya pemilik kedai tu sebenarnya bukan mee rebus jojor tapi mee bandung muar

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam... oo ye ke.. yg penting sedap..

      Delete

cliks..cliks