cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, January 17, 2014

Memang heaven shopping Cameron Highlands?

Story on November 8, 2013 - Friday


Cerita ni memang lah dah berkurun. hee...hee. bertepek dalam folder pictures yand dah diplan nak buat N3. tapi tu lah macam - macam hal maka akhirnya tak terbuat.. bila nak dibuat operasi pencucian, tengok2 siap dah berwatermark lagi. so, up je lah kat blog.. even dah basi. hee. tapi tak pe. i tak cerita my trip there. i nak cerita apa yang i borong kat Cameron Highlands. Penuh satu Kak Timah tu we all borong. heee..and i m sure those yang kalau ke Cameron Highlands, balik sure penuh kereta kan... jom tengok apa bendanya tu..


Ini baru separuh keluar dari Kak Timah.. heeee. haru..


Ini sesudah 3/4 yang dikeluarkan. ada lagi tau.. tapi tak sanggup nak tunjuk. heee..



memang geram tengok segalanya di Cameron..



tengok kan je lah yee..macam nak bukak kedai depan rumah. heee


tak sah kalau ke Cameron Highlands tak beli Strawberry.. kira macam tak pegi CH lah gamaknya.





Ini pulak Epal Cameron. Baru jumpa masa ke sana tu.. tapi i kureng sikit sebab macam ada bau wangi - wangi cam tu.. tah lah susah nak explain.


saje - saje je i nak beli ni. cili terpedas di dunia. jalapeno. 


kami beli gak mushroom yang berwarna warrni ni. sedappp.


ini yang best. Jagung Mutiara..


cubalah makan mentah.. sedap weiiii.. juicy, sweet.. tak macam makan benda mentah..


jangan lupa beli nanti kalau sesiapa ke CH ye..


ini memang kena beli.. sebab semuanya suka makan broccoli. 


ini yang hydroponic punya.. tak lawa tapi mahal. heee


segala anak cucu sawi semua diborong.


buah delima dia pun sangat sedap.


yang ni apa pulak??? heeee


mana boleh tak beli bunga kannn.. boronggg.


love the color..


tak lupa asam jeruk ni..


pasal Hubby tak ikut, kitarang belikan dia ni. punya lah mahal.. Pandai dah Orang Asli ni. mahal sunguh.. i rasa yang ni dalam RM10 kot.. 


dan tak lupa yang ini.. i memang suka collec tin yang cantik - cantik. langsung sambar yang ni. Tea Cameron.

Ok lahhh.. semua dah dibeli.. jom Chef CiJu masak. heee


ada beli Labu, so buat Bubur Labu. sedapppp..


buat Tempura Broccoli. yummm..yumm.. ranggup. kejap je habis..


labu pun boleh dibuat tempura cam ni. memnag sangat sedap. 


yang ni yang kami kukus..boleh makan dengan Salt and Pepper... sedappp..


Ok lahhh tea time.. jommm..


sambil tengok kerenah depa ni.. ini Limau Bali pun dibeli gak..




Masih ada sesiapa pegi ke Cameron Highlands.. ada lah kannn.. ye lah better avoid waktu hujan je lah.. better.. Baru - baru ni ada sedara yang ke sana. tapi we all nasihatkan pergi waktu panas lah.. syulur mereka selamat kembali .. ALAHMDULILAH... memang seronok berada di Cameron Highlands.. 

13 comments:

  1. waaahhh banyaknya memborong!
    ishhh.. mahal btol petai kat sana ya

    ReplyDelete
  2. tudiaaaa... mcm2 benda ada. hihihii. petai tu paling sodap. cicah buduuu fuh!

    ReplyDelete
  3. Mak aiiii.... Pengsan!
    Nai suka borong Earl Grey Tea..

    ReplyDelete
  4. pengsan tengok barang yg diborong hehehehehe...
    tapi memang sbb barang murah and fresh and sedap haruslah kannnnn...
    bukan selalu nak naik pun....
    cantik aaaa tin tu....

    ReplyDelete
  5. Byk betul kak yan borong x muat satu bonet keter ni kan. Strawberry dan jagung tu nampak sedap nyum nyum nyum

    ReplyDelete
  6. Hahahaha..helmet limau bali!
    Gi CH mmg best kan kak yan...mmg borong la segala sayur fresh...keledek manis...

    ReplyDelete
  7. Org asli ch dah pandai main harga sekrg...

    ReplyDelete
  8. amboi kak yan shopping sakan nampaknya ttapi memang betul kalau pergi cameron highland memang seronok sangat membeli sayur-sayuran yan fresh sangat tu

    ReplyDelete
  9. memang terbaik r..
    semuanya segar bugar..tringin jugak nk shopping2 gini kat CH

    ReplyDelete
  10. Semua sayur tu nampak segar segar, geram betul tengok. Saya paling tak miss beli buah peria yang dah dijerukkan...sedap dan tak pahit.

    ReplyDelete
  11. Wah, banyaknya kak memborong! Itu katanya tak tunjuk habis lagikan.... Baru saya tahu limau bali ada banyak kegunaannya :) Boleh gak buat kopiah yek :D

    ReplyDelete
  12. amboih2 mcm nk menjual balik kt umah yek kak... memborong selagi boleh... nsb lah tak bwk lori ke bwk hilux ke... kalu tak mau lg penuh kete... akak takde amik gambar ke apel cameron tuh bahagian dlm nyer.... nk tgk gk camne rupenyer

    ReplyDelete
  13. mmg best shopping sayur2 segar kat cameron! lama dah tak pegi sbb teruk jam kat atas bukit tuh ehehhe
    salam kenal yan..

    ReplyDelete

cliks..cliks