cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, October 2, 2013

Seafood je lah menu kami..

Ingat tak i ada pegi area Sabak Bernam then on the way back tu singgah Pantai Remis. Cerita di S I N I. jadi last 2 weeks berturut - turut menu di rumah tak  lain tak bukan seafood memanjang.. haiiii. menanbah cholesterol lah gamaknya..  tak kesah lah.. gitu lah gamaknya kalau dah berkumpul, diet or healthy food dah jadi second thing to think. heee.. plus, the food memang so damn great. manis - manis semuanya. Al maklum fresh sangat.. jom lah tengok apa yang dijamu on the next day tu.. 


requested by semua.. Ketam Masak Cili Telur. sedap weiii.. 


kan cakap Hubby teringin nak masak Soup Ketam.. tu dia siap dah.. tapi bila dah makan, he told us that yang bercili lagi best.. tak kesahlah janji dah tertunai hajat dia nak makan yang bersoup gitu..


Kerang direbus je. sangat fresh dan sangat manis.. aduii.. Resdung.. 


Ikan Sebelah Goreng. semua nya suka.. Hubby suka garing - garing, but My Daddi and My Mommi suka yang kurang garing. layan je lahh..


dah tak sabar dah My Daddi kelaparan. heeee..

Last week My Daddi and My Mommi dah balik kampung.. Tetiba Chef CiJu meroyan ajak ke Jeram.. aduii. malas betul nak keluar.. i cakap tak payah lah nak ke sana. better dia masak je.heeee jahatkan i.. Bila suruh masak, suka je lah my chef tu..I kata kira - kira macam kita makan di Jeram. kalau makan kat rumah kan kepuasan nya lain.. dengan penuh semangat she did the cooking. jom tengok apa pulak yang dimasak.. 


yang ni Ketam Massak Sambal.


Another ketam. yang ni digoreng gitu je. meratah semuanya.. 


tapiiiii.. this is the best one. superlative gitu lah. heee.. Cheezy Prawn.. Udang besaq ni Hubby baru bawak balik dari  Sabah.. Manis nya yang amat.


Ok lahh. tak kan makan seafood je kann.. kita makan sayur gak.. Terung Goreng.


Kacang Goreng.


Baby Pak Choi Goreng. 


Tofu Masak Kicap 



Ok.. makan semuaaaa... bila tengok dalam chest freezer tu macam nak surut je bahan mentah.. eeemm kena ke Pantai Remis gamaknya ni.. Anyway, satu plan nak lepas di Pantai Remis telah diatur.. Ada orang sponsor penginapan.. INSYALLAH after Eid Adha kot... Nantikan yee. hee..


30 comments:

  1. memang semuanya menggiurkan...yummylicious... dahlah Farah penggemar tegar ketammm...ha ha ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo suka ketam ye.. akak tak suka. susah nak makan. hee

      Delete
  2. Replies
    1. oo ye ke.. allergy lah gaka nya yee.. sian you.

      Delete
  3. Uishhh Kak Yan satu meja penuh makanan kalau dah reramai tu semua licing kannn...

    ReplyDelete
  4. nyumnyum..
    minggu ni adik-adik balik nak masak ketam telur masinla..

    ReplyDelete
  5. penaja camni lah yang dialu alukan nanti weii!!

    ReplyDelete
  6. kak...nak resepi cheesy prawn tu la..mcm best je..yummy..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti akak buat kat N3 ye.. tapi rasa - rasanya dah bagi dah..

      Delete
  7. Masya-Allah makanan berlambak-lambak. Kalau tak kenyang tak tahulah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee..heee.. ye lah kak.. tapi tu dua kali session lahh...

      Delete
  8. Bnyknya mkanan...seafood belaka...:-)
    Ini klau kat kedai...mau terbang bnyk rm ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye lahh. seafood usually memang sangat mahal.. ini kami beli, dah masak kat rumah..

      Delete
  9. alahai kak..makanan sumer pon nampak sedap..ketam tuh memang peberet abis la..ratah cam gitu jer..prawn cheese pon nampak menarik sangat..ikan sebelah tak pernah try lagi..sedap yer..nak kena cuba beli gak ler..garing memang sedap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai suka ketam. tapi akak ni mmg sangat tak suka. heee... sebab kulit tu lahh.. best sangat kalau ada orang tolong kupas..

      Delete
  10. huwaaaaaaaa...terliur dan teringat2 kesedapan cheezy prawn chef Ju...

    semua menu pun best...dah la saya pun hantu seafood...

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum...lama tak blogwalking..
    alhamdulilah penuh meja dengan juadah..

    ReplyDelete
  12. Salam...

    Cheesy prawn to nmpk sgt menyelerakan...Bab2 ketam plak xsangka ketam ni ble msk mcm2...klu sbelah family saya (Sabah) biasanya ketam rebus jak then ratah mcm tu jak...klu sebelah husbnd salu msk kari jak...sedap mkn ngan nasi panas2...apa2 pn seafood klu fresh memang manis :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam.. alhamdulilah.. mmg sangat sedap.. ketam boleh massak memacam lahh.. kalau rebus je itu dah normal sangat... kena pelbagaikan lahh. heee...

      Delete
  13. assalam...saya x pernah sampai lagi pantai remis..nti bole le terjah sana..

    ReplyDelete
  14. OMG.... semua seafood ni saya suka sangat. Kalau hidang depan mata sudah tentu saya tak pedulikan anak-anak dan suami lagi. Cheesy prawn ngan ketam (tak kiralah masak apa) memang menggamit-gamit perut ni minta diisi secepat mungkin! Terliur, meleleh-leleh dah nih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang lah seafood ni sangat sedap.. makan bebanyak tak sedar.. tup2 badan pun naik semacam. hee..hee..

      Delete

cliks..cliks