cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, October 18, 2013

Mau Liburan Ke Jeram

Lama dah tak jengah blog ni.. rasa rindu tu memang sangat - sangat.. tapi penyakit Malas tu lagi lah sangat - sangat.. Lagi lepas raya patut nya bersemangat sebab kalau diikutkan banyak benda boleh share kan.. tapi tu lahh.. tak pe.. bagi i rehat kan minda dan diri dulu.. nanti kita blogging ye.. anyway, petang ni we all akan ke area Jeram, Kuala Selangor and stay there 2 malam.. ada orang sponsor penginapan kami seramai kurang lebih 5 family.. .Kami akan stay di sini.. di Pantai Indah Seaview..


Kalau tak silap Alin pun dah tinggal di sini.. we all pun dah beberapa kali tinggal di sini.. At first sekitara 3 4 tahun lepas.. masa tu ok lah condition resort ni. 


jenis  apartment yang mengadap laut. 


9 tingkat semuanya kalau tak silap i.. 


tapi sayang nya resort ni kurang penyelanggaran.. 


cuma yang bestnya resort ni ada menyediakan facility for us kalau nak BBQ.


balcony yang mengadap laut.. berangin.. sedap sangat.. 


ada yang 2 bedrooms, ada yang 3 bedroom.. cuma tu lah.. aircond nya agak kurang sejuk.. memang kurang selesa sikit.. tilam pun kurang baik lah..


tapi ini yang paling best bagi kids. ada pool.. 

tak pe lah.. ini je hotel yang ada di Pantai Jeram ni.. kurang satu part, kita lebih satu part.. ada pool dan mengadap laut.. ok lah tu. yang penting we all ada bonding.. mingle with family..nak berkasih sayang.. nak kumpul - kumpul dan makan - makan...okk.. nanti i cerita kan lah ye.. so ada lah modal nak sembang.. dua'a kan cuaca ok je.. ni pun dah lebat di luar sana.. see yaa..

****************************


saje je nak mengimbau kenangan di ladang apple di Kashmir. heeee.. jangan mare yeee. windu lahhh..

20 comments:

  1. teringin nyer nak p sini... selalu p jeram tp x pernah tau kewujudan apartment ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apartment ni agak tersorok.. tapi boleh cari. senang je..

      Delete
  2. pegi Jeram best kak, boleh makan ikan bakar :)

    ReplyDelete
  3. Pak Temuk ulang alik ke Bg Datoh melalui Kuala Selangor tak perasan langsung pasal resort tu. Mungkin terlalu menumpu kepada jalan raya, hihi. Pantainya berpasir ke, Yan? Lo... ingatkan di Jeramlah ladang apel tu... sebab teringat ada orang belah-belah Kuala selangor yang menanam anggur, kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia jauh ke dalam Pak Temuk. kalau nak ke arah K Selangor tu belah kiri. Tengok je Pantai Remis signboard.. sure boleh cari nanti Pak Temuk..

      Pantainya berlumpur Pak Temuk. boleh cari kerang.. Ladang apple masa kat Kashmir dulu tu Pak Temuk. rindu..

      Delete
  4. Salam Kak Yan....alin pergi awal November nanti...amik gambar bebanyak tau...tak sabar nak gi...hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam alin. nanti akak upload kan for u to see ya..

      Delete
  5. Resort macam ni lah yg di cari.. sebab mesti murah hahaha :P
    btw gmbar kat khasmir tu mmg lawa jer.. tak mcm kebun epal tapi mcm kebun zaitun jer?

    ReplyDelete
    Replies
    1. affordable lah..esp yg budget.. but really worth it lahh.. not so bad...

      mmg lawa kebun apple tu wak.. suka sangat.

      Delete
  6. Salam kenal..

    bestnya bila dapat bercuti dengan famili macam ni.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal dear..


      alhamdulilah.. sentiasa mencari ruang dan peluang.. mmg seronok.

      Delete
  7. Bila lagi kakyan nakgi Kashmir?bagitau la...mana tau, ada rezeki....boleh kami follow :P

    ReplyDelete
  8. Kak Yan kalau best boleh la Aina pula lepak2 kat sana.

    ReplyDelete
  9. Rupanya banyak lagi tempat kat Malaysia ni yang saya belum sampai. Tak tahulah langsung kat Jeram ni ada resort penginapan. Ingatkan takda apa-apa pun!

    ReplyDelete
    Replies
    1. he..he.. tu lah kita kann.. selalu cam tu.. tp senang je nak cari tpt ni. akak dah ada share kat sini, nnt leh cari..

      Delete
  10. syok2.... akhir thn mmg masa utk vacation kan

    ReplyDelete

cliks..cliks