cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, October 21, 2013

Istirehat Keluarga di Pantai Jeram, Kuala Selangor - (1)

Story on October 18, 2013 - Friday evening.
Pantai Indah Seaview Resort, Kuala Selangor. 


Waktu bermingle with family pun tiba.. Last N3, cerita di S I N I, i ada bagi tau nak libur - libur kan.. alahhh bukan ke mana pun.. dekat - dekat je.. Kami ke Jeram, Kuala Selangor. Dah pernah ke sini dulu in 2011.. for our first time gathering kat sini.. Boleh usha kat S I N I gak.. More photos H E R E.. i love to share with others yang plan nak  buat gathering di area Kuala Selangor.. Macam A l i n tu.. hee..


We stayed here for 2 nites. like before, just one nite. macam tak cukup masa gitu.. ye lah bila dah berkumpul semua, masa macam kejap je.. penat mengangkut barang naik ke apartment masih terasa, dah kena punggah balik ke kereta kan.. so, TokPuCu and TokNgah telah mensponsor our stays kat sini for 2 nites.. so meaning, we checked in here on Friday evening.. supposedly. but some of us stuck in bad traffic. kan Friday.. plus heavy rain. I pulak keluar about 8.15pm..  malas nak awal coz kids just back from school. jadi check in lambat.. 


we came here with 7 cars... amik youuu..


yelah.. NekCik, one car, Hubby lak straight from office. i asked him to go directly there. no need balik rumah dulu.. dah tentu dekat dengan his office. TokNah, one car with Chef KoYa. organizer gitu. heee.. CiRah and little family from Johor, one car.. CiTi also one car, direct from office too. Me, dengan Kak Timah lah. with the kids, My Mommi and My Daddi, and Chef CiJu.. plus, CikIs dengan another one car with Abang Luqman.. sooo.. tu lah sampai 7 cars. 20 of us.. without PamanMie. kalau tak sure dalam 24/25 lebih orang gitu.. ramai kann. memang bising dan meriah. 


we rent 2 units on the 9th floor. nak bagi tau kat Alin.. stay kat 9th floor ni best sebab our units will face the beach.. so memang sangat - sangat berangin.. ok lah i cerita sikit about this apartment. nak kasi sikit tips to Alin and the rest yang ada angan - angan nak le sini. 


ada kettle, ada microwave. so memang best gak lah kan. cuma memang tak ada sugar or tea. kena bawak sendiri lah.. plus no convenient mart yang ada di kawasan ni tau.. so kena beli dari luar dan bawak ke dalam unit. 


small kitchen kat sini. just boleh lah memasak yang simple. bawak je lah dapur ke sini.. ada freezer gak.


quite  spacious kat hall dia..  just bawak comforter lah.. bawak bantal gak.. cuma di hall tak ada penghawa dingin. tapi, memang berangin kat sini. so tak perlu bimbang panas ke apa.. just bawak UBAT NYAMUK.. tu je.. 


Ada 2 bedrooms, master bedroom with bathroom attached. second room no bathroom attached. so boleh guna bathroom yang ada di kitchen.. ok lah kan. sebab share with family je.. plus ada small bedroom yang hanya guna wall fan. still ok.. ada towel gak, tapi better bawak sendiri. ada sabun kecik je. so this apartment ada 2 bilik setengah. plus biggg hall. ini harganya RM160.. if u r government servant, dapat discount 10%. ok lah kann.. 


sebelah sink tu lah another room.. second room. kat area kitchen ni ada satu bathroom sharing. nampak tak tu.. macam - macam yang dibawak.. ok lah.. cerita pasal dinner kami di sini. 


dinner sponsored by TokPuCu.. Nasi Daging Kurban. Sedappp..


Chef KoYa bawak Rnedang Ayam.. sangat sedap..


Nasi Sausage dari TokNgah.. sedap. tak de yang tak sedap. 


then Hubby dari office bought all these dishes. pun sedap. 


plus Chef KoYa... sponsored ni lagi.. Tau tak apa ni, i panggil Kuih Kepal. some panggil, Wajik Sirat, and ada panggil Dodol Kerisik.. u all panggil apa ek?.. 

anyway we just look at them. enak menjamu selera..



 ada sofa 2 tau.. ada TV but channel just ada 1 je. hee..


khyusuk dan tawwaduk..



semua seronok bila ada Little Ali and Princess Aurora.. Abang Irfan akan menyakat sakan.


lepas makan depa sembang sakan. i dah tak larat. rupa - rupa nya depa sembang sampai pukul 2.00AM.. i dah selamat tidur dah.. tak larat sebab i kena dok drive dalam hujan gelap waktu malam.. ok lahh. nanti i cerita semuanya.. apa - apa pun jamu mata tengok bulan di waktu fajar.. these pics below waktu subuh dari jam 5.45AM sampai 6.00AM..






Indahnya waktu pagi di sini.. saksikan lah ye.. indah dan udara sangat segar.. selepas semalaman hujan lebat.. cerita selanjutnya pada hari ini, nanti yeee...

33 comments:

  1. Wahhh bestnya Kak Yan...selalukan gather2 dgn family...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes.. ada yg sponsored lagi lah best kan. hee

      Delete
  2. gather2 dgn family mmglah best.
    nasi daging korban tu buat sy teringin nak rasa.
    bestnya mkanan semua lazat.

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Akak tak singgah sana.. we all masak sendiri.. best sikit.

      Delete
  4. kalau dpt berkumpul saudara mara mcm ni seronok sungguh. silatulrahim semakin rapat hendaknya

    ReplyDelete
  5. menarik jugak tempat ni untuk buat gathering keluarga ye, tq kak for the info

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang agak sesuai lah kalau family besar dan budget pun tak terlalu besar.. boleh stay lama..

      Delete
  6. Salam kak Yan..syoknya g holiday dgn semua family....Klu kat tpt atie ni,MIL panggil jenang keresik...tp atie tak bape minat mknnya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam atie.. mmg best.. makan jalan tidur. heee.. apa tak bestnya..

      oo jenang keresik ye. akak panggil kuih kepal je. hee

      Delete
  7. Aslmkum sis Yan
    best famili sis Yan selalu gathering.....merapatkan silaturahim.
    tengok lauk dan nasi yg dibawa sedapnya......pasti bertambah mkn....
    moga sis juga berjaya dlm perniagaan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam mamasya. alhamdullilah, we all memang suka cam ni. harap2 sampai mati lah cam ni..

      food yg ada ni semua buat sendiri.. so mmg kurang makan luar lah. seronok..

      thanks for the dua'a.

      Delete
  8. Simple but nice. Lebih menyerlah dengan foto-foto yang sis ambil. Makanannya memang semua pun nampak sedap aje. Saya panggil wajik sirat but then it's a bit diff here, maksud saya gambarnya tu...

    Sure seronok sis kan berlibur bersama family!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq dear.. wajik sirat tu yang ni diletak dengan tepung lagi supaya tak melekat..

      Delete
  9. wallaaa menarik sgt... InsyaAllah teringin gak nak p cni... swimming pool nyer best x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang seronok kalau dah kumpul reramai.. pool ok lah.. not bad..

      Delete
  10. seronok kalu tgk akak n family akak bercuti kt mana2 pun... meriah betul time kumpul2 tuh... harmoni je... pastu bab mkn mmg mewah btul... geram betul...

    ReplyDelete
    Replies
    1. he.hee..hee. bab jenjalan, bab memakan, mmg kami lah tu. heeee

      Delete
  11. Bila dah ramai2, semuaaa food jadi sangat sedap. The love is in the air. The family at your side.

    ReplyDelete
  12. salam yan
    makanan semuanya sedap2
    menariknya dodol kerisik tu
    nekcik pun ada juga ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam kak..

      alhamdulilah..org memberi kita merasa.. tu NekCik yang masak.. NekCik dgn another uncle lah yg sponsored accommodation. heee.. makan free, tidur free.

      Delete
  13. pergh..apa yg otai2 tu dok sembang tu..kirim salam dekat depa semua walaupun gua xkenai...lama xrasa sembang2 dengan orang lama sampai 2 pagi..huhuhuhhu..rindukan saat2 macamni....

    ReplyDelete
  14. Assalam.
    Subhanaallah. Keluarga besar memang seronok bila berkumpul. Happy :)

    ReplyDelete
  15. OMG kak yan...tak sabarnya nak gi jumaat ni...hehehehehe...thanks for the nfo...best sangat...

    ReplyDelete

cliks..cliks