cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, October 4, 2013

Jumpa blogger di Uncle K then ke Space U8

Story on September  30, 2013 - Monday afternoon.



Last Monday.. last day in September.. set nak dating dengan blogger ni.dah set - set maka jumpa lah kami di Uncle K.. seronok bukan kepalang i.. nak share something dengan dia especially pasal my sakit lahh.. since dah tengahari kan. dan kebetulan i had so light breakfast, maka i pun mengoderlah food sementara tunggu Chef CiJu..


i took this.. Mee Goreng Mamak..


Chef CiJu took this - Nasi Goreng Kambing. sedap ni tau you..

Sambil makan sambil sembang.. memang rancak kami sembang. pasal hidup, pasal sakit. dia dengan kehidupan dia.. pengalaman hidup.. hubungan manusia dengan manusia yang lain. hhhhh.. macam - macam karenah dan feel manusia.. 

satu lagi, she shared with me about something.. cream yang boleh disapu di bahagian yang ada cyst tu.. sebab dia dah ada pengalaman maka she suggested it to me. Dua'a kan lah ye semoga my cyst tu hilang. and i will get my feet back.. no numbness anymore.. i wish i cud run without any pain, i cud stand longer without any pain, i cud sit longer without any pain.. free from numbness, free for pain.. even not free at all i just wish the pain i tak rasa 24jam.. i really duaa for that. ok..let me introduce this blogger..


ini Nai. sweet orang nya. dan sangat ramah. sakan kami berborak. hee.. just time je so singkat.. anyway, INSYALLAH in future boleh jumpa lagi. boleh akak belanja makan. dia dia takan minum teh tarik je..


sakan kan kami. hee. gambo you jangan tak gambo..Ini blog Nai.. so those nak kenal di alam maya ni, gi lah blog Nai yee...T a k   P e   J e.. enjoy there. Kejap je jumpa then time to say good bye.. i dapat bagi something to her. ada dari Hanoi ada dari Kashmir.. i lak dapat FM Hong Kong. tak de pulak gambo. tak pe lah. happy sangat. boleh tabah collection. 

Then  terus i and Chef CiJu ke Space U8.. i tak pernah langsung jejak kaki ke sini even dalam Shah Alam. sebab shopping mall ni agak tersorok lah bagi i.. ada benda yang Chef CiJu nak cari.. kami terus sampai ke sana dan terus singgah ke Musollahnya. Masyallahhh. cantik you.. 


the duta kat ablution area.. sangat menarik.. ablution area tu lah. heee.. 


keliling musollah ni ada water feature. sangat best. dengar air je.. bit for me, bit warm lah. air cond tak berapa kuat. better depa letakkan kipas gitu biar agak selesa.. but i like the concept.. 


this mall ni dikatakan punya concept eco. Meaning this mall is the first Malaysia's First Eco-Mall. tapi sayang sangat.. disebab kan itu lah i rasa this mall sangat suram. banyak lot yang masih kosong.. they need to do something. macam kat courtyard  tu kena banyakkan pokok2.. biar lebih menghijau.. roof shopping mall ni guna solar system.. tapi tu lahh.. kalau cam tu je without any promo to persuade people to go there, memang satu hari bakal lenyap.. hhhhh.. itulah Malaysia style. boleh ada kan saja.. tapi nak kekalkan memang susah malah tak wujud concept mengekalkan.. payahh..


anyway, jalan2 kat situ sampai i terjumpa sesuatu yang memang i idam kan. terus masuk ke sini and registered.. Luckily free pulak tu. promo bulan September. suka..


i akan ke sini. ada apa ni. heee. rahasia.. nanti i reveal yee..teka..tekaa..


tak sah kan kalau jenjalan di mana2 tak makan dan minum. singgah lah ke sini sekejap..


had light things di sini. i took Iced  Cappucino. Not bad. masuk dalam kedai ni pun, sedih rasa hati i.. tak ada orang pun.. apa - apa pun all the best lah kann.. ok lahh dah Jumaat dah hari ni. .rasa cepatnya masa berlalu. semoga kita semua dikurniakan barakah oleh ALLAH pada hari ini dan hari - hari yang seterusnya.. AMEEN..

*******************



20 comments:

  1. akak yan, taknak jumpa saya ke? *larikkkkkkkk*

    ReplyDelete
  2. Memang kita akan tumpang rasa sedih bila tengok tempat dah cantik tapi bagai tak bernyawa, kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak. saya rasa tak lama lagi lah tu.. lenyap.. ntah2 ganti tpt jual used cars.

      Delete
  3. Kita berusahalah Kak yan insyaallah setiap sakit itu ada ubatnya.

    ReplyDelete
  4. sis nai mmng nice person..sy dh follow blog dia...mmng best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULILAH.. hidup kita dikelilingi manusia2 yang baik. MASYALLAH..

      Delete
    2. Bak kata kak yan, dari blog dapat kenal byk kawan, timba byk ilmu dan share byk pengalaman. Lps ni bleh la jumpa deq limauice plak.. Ngeee..

      Akak, nanti nai buat entry pasal hadiah yg cantik itiew.. Sukaaa...! Kem salam ciju.. Sedih x sempat amik gambar dgn dia jugak..

      Delete
    3. Ye lahh. nanti kita2 jumpa lagi.. INSYALLAH kita buat blogger meet up kat umah i. so those yg i tak pernah jumpa, boleh lah jumpa. share about many things kann..

      alaaaa.. malu lahh. token tu tak berapa sangat pun.. tp happy bila u kata u suka that color.. ALHAMDULLILAH..

      Delete
  5. Moga cyst dan kesakitan yg Yan rasai segera menghilang..

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. tak tau lah gak. tp kalau shopping mall tak banyak offer to u sure u tak suka nak mai kan..

      Delete
  7. Hope cyst kak Yan sembuh...at least u free from the constant pain..Insya Allah..saya doa kan...

    Nasi goreng kambing?Wahhh..unik...saya nak try la :)
    Space U8 tu mmg tersorok,...kurang publisiti pulak tu...saya sendiri tak pernah ke situ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ameen DZ... mudah2an lah kann.. the pain ni so hard to tell lah..

      Yess. the best ever. heee...


      sebab tersorok dan kurang promo tu lah makin tak diendah orang.

      Delete
  8. mcm kelas khat je, hehe, nasi kambing uncle k memng sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. he..hee.. good try Zul..

      Yess. sangat sedap..

      Delete

cliks..cliks