cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, October 11, 2013

makan Spaghetti ada screw di Deliclious.


Story on October 10, 2013 - Thursday afternoon


Tu dia gambar bawah ni.. saje je menayang muka kat sini dalam keadaan berfikir apa yang nak dibeli lagi..hee..heee.. teruk betul i ni. pantang orang bagi uang....uang yee.. itu fulus lahh... ada je benda yang teringin di hati.. sebenarnya Hubby bagi uang untuk beli sesuatu.. datang i ni pandai cilok.. tak pe lah kannnn.. dah kat tangan i. hee.. pandai - pandai lah kann.. 


ini i di counter suatu kedai ni..


i ke sini.. ada sesiapa biasa tengok tempat ni.. kalau yang biasa pegi area Klang Lama tau kot tempat ni.. kiranya kedai ni dekat - dekat Berita Harian Publishing..kedai yang supply barang ke hotel... Daddy Ziyyad sure sure kedai cam ni..  i pegi sana sebab ada hal.. nak beli something for my sickness lah.. remedy lah kunun nya.. sebelum ke tempat tu, terus ternampak kedai ni. siap pasang niat lagi.. nak singgah sebelum balik.. bila dah masuk sini, eeemmmmm..ada lah yang dirembat..


i bought glass pitcher.. boleh lah melaram Eid Adha ni.. (sure NekCik complaint patah tangan lembut dia tu nanti bila nak tuang air.) I bought medium punya.. RM87.90.. yang besar tu dalam RM100 lebih lah.. tapi sebab pasti susah nak tuang - tuang... i beli medium je.. 


sebenarnya i ke sini dulu... beli Lemongrass tea. Orang kata Lemongrass ni sangat bagus untuk sesiapa yang ada cancer.. macam antioxcidants lah.. itu yang lately i duk minum Lemongrass juice lah. 


dalam ni ada 15 sachets. so kalau yang chronic tu satu sachet boleh pakai for 2 cups dan kena 2 sachets untuk sehari.. i pulak will add with honey.. Just mencuba.. tak salah. lagi pun no harm. takat tea je kan.. then those yang berminat, boleh PM i.. i will share with you guys.. 

oklah.. tadi dah separuh RM terbang for Lemongrass Tea and pitchers. and now time to eat..Ingatkan bila dah dekat tempat tu dengan Mid Valley, teringin nak singgah. but me ni kan lately jenis yang tak suka crowd melampau, i better avoid this place. tambah pulak dekat waktu lunch ni. eemm baik lari ke tempat lain... akhirnya kami ke Setia City Mall..


terus ke Delicious. I teringin nak makan Spaghetti. Chef CiJu kata baik amik set yang dioffer tu..


boleh amik pasta, dessert and drink dia.. Mango Cooler.. just RM24.90


even Spaghetti dah sampai dulu, i requested this dessert dulu.. i nak makan manis dulu baru go for spaghetti.. sampai je depan kitarang, eemmmmmm.. yumm..yummmm.. nikmatnya hidup.. heeeee...YA ALLAHHH...baru je dua tiga hari lepas tu belasah dessert.. cerita kat  S I N I....


i tak minum Mango Cooler tu, i bagi kat Chef CiJu. i took Lemongrass Juice.. tapi lemongrass dia sooo mild. tak rasa sangat.. lebih kuat masa makan di Serai tu lah.. 


this was my Olio.. alahhh... not so good lah.. bit tasteless.. tapi no good lah kann.. makan asyik nak complaint je.. tak bersyukur betul. so i just mintak, Chili flakes then tambah salt and pepper.. baru terangkat sikit. then Chef CiJu bagi sikit Spaghetti dia tu.. so blend lah rasanya.. ALHAMDULILAH..


 Chef CiJu berposing dulu sebelum memulakan bismillah dia.. 


and almost Sadakallah... tetiba dia kata, "Kakkk.. tengok ni.. ". dia keluarkan something from her mouth.. and i was soooo shocked.. ada nut you .. screw besar punya dari dalam mulut dia.. meaning, screw tu dari spaghetti tu lah.. padang memandang lah kami... kami panggil waiter, and he called his manager/supervisor.. then that guy, terpanjat lah you.. terus hangkut plate Chef CiJu ke kitchen.. i terus kata kat Chef CiJu, patutnya tangkap gambar dulu kan... but we all ni kan jenis baik kot. heee.. kesian pulak nanti..

then, that guy keluar dari kitchen dan terus mintak maaf.. we all kata tak pe lah.. nak buat cam ne.. kalau i bising - bising pun bukan boleh nak buat apa.. unless depa leh bagi i makan kat situ free for a year. heee..hee.. lagipun kesian pulak dia nanti kan. tak pe lah.. just cakap kat depa be extra careful lah. then alhamdulilah Chef CiJu pun tak tertelan.. Kalau tak iron lady gitu. heeee...


Then masa nak bayar, terkejut badak i.. the bill just RM28.88.. then siap ada free  Red Velvet lagi.. rupa - rupanya dia tak kira Spaghetti Chef CiJu tu. just my set lah. RM24.90. but campur tax tu yang jadi RM28.88.. ALHAMDULILAH... maybe rasa bersalah depa lah kann.


sambil sembang with him, Salehuddin ni kata, kalau dia, dia pun marah. but for me nak marah pun bukan boleh jadi spaghetti tu lain kan. so tak kesahlah.. i pun tak nak lah bising - bising.. nanti - nant kalau nak makan kat sini lagi, sure i rasa malu sebab pernah buat havoc. heee..and sebab senyap tu lah dapat pulak orang bagi Red Velvet. Dalam hati i, kalau i tak menyusahkan orang, INSYALLAH orang tak akan menyusahkan i pulak.. AMEEN. 


sempat pulak dia menyopping. i tak kose lah.. baik i pegi duduk kat Pacific Coffee..


baik i layan coffee.. walla wei... lepas makan sure nak pekena coffee.. tapi lepas ni kalau makan nasi i kena minum Lemongrass Tea.. :-(  tak pe lah.. demi kesihatan.. semoga ini jalannya..kami tak terus balik, sebab kat FB ramai yang update status pasal hujan lebat. so berrkurung lah kami dulu di sini.. Almost 6 baru sampai rumah..ALHAMDULILAH...

*************************************

will you be the one?

32 comments:

  1. Replies
    1. he.hee. terima kasih.. bit heavy gak lahh..

      Delete
  2. Cam sedap je tengok desert tu. Paling bess, gambar2 snap dlm blog ni mmg terbaik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dessert tu mmg sangat best..

      alaa.. tangkap gitu2 je..

      Delete
  3. mcm mn leh termsk skru tu kak...msk kt dlm bengkel kereta ke? ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah lah dear.. katanya tadi ada mantainence kat dalam tu..

      Delete
  4. resepi baru kot kak.... spageti screw namanyer heheheh.... ni kalu org jenis yg tegas mmg dh repot polis dh heheheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee..hee.. tu la kan.. tapi akak berdua tak sampai hati lah pulak. kesian pulak nanti.. tak pe lah..

      Delete
  5. Makanan sedap dan suasana yg baik.. memang seronok nak layan :D

    ReplyDelete
  6. Iyalah Jiaan..tunggu lah miker tua sok..pakai kole plastik jer!!
    Bagus mmg minum serai..sekurang kurang buangkan angin dan sakit sakit badan..
    nanti bli lah lebih....i pakai lemon grass tea Dilmah!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. he.hee..heee

      tu lah. now kami jual teh serai ni.. Dilmah tu tak kuat macam yang ni..

      Delete
  7. sib baikmlah cjuu tak tertelan skrew...jenuh lak nak kluarkan ye

    ReplyDelete
  8. yan..teringat cerita mr.bean...heee. saya pernah juga complaint on the spot, murtabak yang dimakan masih bertepung likat (tak cukup masak). Pekedai tu bagi yang lain semula dan bungkuskan satu lagi free. Tula...macam2 cara orang nak "sejukkan" hati pelanggan dan tak riuh luar sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. he..hee... ye lah..

      wahh.. best tu ye.. dapat 2 kali free...

      ye lah tak payah bising2 lah kann.. settle baik2.. Insyallah ok lah kann..

      Delete
  9. erk..alhamdulillah...nasib baik tak tertelan screw. kat sini pun ada delicious..dok bertangguh-tangguh lagi nak pegi. depa ni terkenal dengan dessert...tengok semuanya tempting. nasib baik dia tak kira spageti tu kan...kena pleased hati customer la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULILAH. hee.. tu lah.. kalau tak, memang masuk KOSMO nanti.

      the dessert memang sedap2 lah. suka..

      Delete
  10. selalu singgah tgk menu2 sedap di sini... terliuq tgk hihi

    ReplyDelete
  11. kak..kat gambar spagethi tu ada nmpak screw tu..besar gak..cer tgk bebetoi

    ReplyDelete
    Replies
    1. eee..tak baik tau... kang kalau tercekik, mau kuar front page. hee

      Delete
  12. Saya rajin gak ke Delicious tapi belum pernah jumpa screw :D Sib baik tak tertelan mmg2 terus jadi Ironlady pulak.

    ReplyDelete

cliks..cliks