cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, October 5, 2013

Me, Sisters, Shoppinggg, Festival City.

Story on September 24, 2013 - Tuesday.

Sebenarnya this story yang patut keluar dulu. coz this was the first our outing. me, and my sisters.. our outing sebab melayan kerenah my fourth sister, CiRah yang duduk di penghujung dunia tu, di JB... she's the only one yang duduk di Johor. the rest of us, semua duk area Shah Alam and KL.. jadi peluang bila dah berkumpul adalah to have bonding time. apa lagi kalau tak shopping.. kalau nak cerita makan tu, itu memang dah pasti lah kann.. 

kenapa cerita ni tak keluar dulu? hee.. ini lah gara - gara L E D A K A N   P E R A S A A N  i lah.. heee.. bila dah lama, hampir - hampir terlupa pulak nak buat this N3. anyway.. supaya tak langsung terlupa, better i N3 kan.. we went to Festival City, which is this place so close to rumah NekCik. without plan pun nak ke sini. tapi sebab CiRah nak cari something for herself. kalau dah balik JB nanti kan susah nak merayap.. al maklum handbag dah dua kann. maka ke sini lah kami.. shopping then the rest boleh sama - sama tengok - tengok kan. either Little Ali or Princess Aurora.. 


Kami singgah ke Parkson Grand.. Lingerie department yang dituju.. bukan takat CiRah yang menyopping, eemmm dengan kami - kami pun nyopping.. payah betul kan nak tahan diri dari tak menyopping.. sebab tu i kalau tadak cent banyak better duk kat umah je. tapi selalunya diajak oleh Chef CiJu.. hhhhh..


Little Ali pun seronok sakan dapat joint the gurls pi shopping. yelah nak  tinggalkan dengan sapa kan.. maka dia pun layan je lah..baik je duk dalam stroller tu.. buttt..


after sometimes, he get bored.. so CiTi lah yang mendukung nya. sambil lullaby him.. suka sangat lah dia..


dan akhirnya dia punn.. terlelap..



sambil kitarang sambung melayan CiRah. nak ke Herbaline katanya.. layan je lah.. some of us using this brand.. iya lahh lagi dah anak dua ni lah lagi nak kena jaga kecantikan. heee.. 


kepala lutut memasing dah tegang.. maka kami lepak di Delifrance. i craved for coffee.. makan tak berapa nak sangat.. haus dan addicted.. so lepak lah kitarang kat sini sambil sembang - sembang..


Little Ali memang suka Mama.. they call CiTi, Mama, Chef CiJu, Mommy, Me, Ibu. 


sapa nampak lebih muda or sapa nampak lebih tua. heee...heee.. jawabbb..



ini yang depa ngap kan..


Delifrance ni berdepan dengan satu kedai handbags.. masa nak masuk tadi ada orang dah terjerit ada handbags yang terbekenan di hati.. color yang memang ditunggu - tunggu.. 


4 colors dirembatnya.. he.hee.. layan kan je lah belalang.. 


he..hee.. sakan ye CiLi..


four of us.. happy sangat dapat keluar sesama.. bila dah makin tua kami rasa makin rapat.. bonding tu makin kukuh. INSYALLAH till jannah.. dua'a for all of us.. nothing can make us apart. how close we are ni i can say kengkadang apa yang dalam mulut kita pun we all can share. ALHAMDULILAH.. mudah - mudahan hubungan darah dan keakraban  kami ini berlanjutan dan berpanjangan buat kesemua keturunan kami.. dari anak cucu hingga ke cicit hingga ke entah - entah..heee. AMEEN..

@@@@@@@@@@@@@@@@@

agree with me?

12 comments:

  1. Best tengok, as usual family outing kak yan mmg menyejukkan hati, mata dan perasaan. Yg paling best, bila stroller dah penuh shopping bags kirik kanan.. Ngeeee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULILAH Nai.. cam tu lah kitarang. tau nya nak kuar je.. hee..hee

      Delete
  2. In Sya Allah.
    semoga kasih sAYANG BERPAnjangan

    ReplyDelete
  3. Seronok temgok family akak yg sekepala je...tumpang happy.

    ReplyDelete
    Replies
    1. he..hee.. memang sekepala.. kitarang kalau dah kumpul tu memang rimas kalau tak keluar rumah.. mesti nak jenjalan. at least window shopping pun tak pe..

      Delete
  4. sweet ja adik beradik yg close camni kak

    ReplyDelete
  5. waahhh.. best best makan2 & outing wth siblings...!!!

    ReplyDelete
  6. Seronoknya dapat gi a day out ngan family. Tengok happy aje keluarga ni, rasa a bit cemburu pulak. My sisters and I dah lama tak keluar lelenjan bersama coz time dan handbags yang mengganggu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULLILAH... tak pe nanti take yr time keluar saman sisters ok. gi je jenjalan dengan handbags tu.

      Delete

cliks..cliks