cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, October 12, 2013

Kedai Canggih kini di Giant Bukit Tinggi......

Guys... now almost  one month  plus nak school holiday.. jadi bila dah nak school holiday ni meaning my time akan bit tight.. why? dah tu.. dah kerja nya kat situ kan.. masa ni lah nak jumpa manusia yang berbagai karenah dan perangai.. lebih - lebih lagi bila ada yang memegang quote "Customer is always right"..(tak semuanya right bagi i).

Berbagai preparation dah dibuat.. especially on stocks lah kan.. sibuk lah the staffs tag harga, packing, lipat - lipat..macam - macam.. store pun dah berlambak barangan yang ada untuk dijual nanti.. just ready to go je.. We also will be hiring more staffs masa BTS ni.. (BACK TO SCHOOL). so kalau ada anak - anak yang lepas SPM dan nak buat part time, call us ye..

For those yang masih tak tau, here i nak maklumkan, i have small business dealing with school uniform.. i m selling school uniform... Anchor brand nya adalah CANGGIH.. pernah dengar Canggih? i hope ramai yang tau lah kan... 

Anyway, nak maklumkan gak, ada 3 kedai semuanya.. Main adalah di Kedai Canggih Plaza Alam Sentral, kedua, di Giant Putra Height, dan yang ketiga di Giant Bukit Tinggi Klang. Kat sini i wanna share with you that Kedai Canggih Bukit Tinggi yang dulunya located at No 71, Jalan Batu Nilam 5, belakang Giant Bukit Tinggi..

Buat pengetahuan semua, Kedai Canggih yang terdapat di No 71, Jalan Batu Nilam 5, telah berpindah ke premis Giant Bukit Tinggi... Kat mana kedai nya.. senang saja.. betul - betul bersebelahan Kentucky Fried Chicken.. KFC. Jemputlah datang beramai - ramai ye... Kat sini i wanna share some of the pictures semasa process pemindahan dan id yang telah dibuat di kedai yang baru ni...


ini bahagian Canggih items.. semua ada.. even short pants pun ada.. kalau di KCSA (Shah Alam), tak ada short pants. tapi di sini ada berdasarkan demands dari customers. semua ada ye.. even tudung awning pun ada. sebelah tu pulak kita letakkan kasut..


we have 2 fitting rooms..


belakang counter pulak bahagian co curriculum. ini pulak our staff yang sudah berkhidmat dengan kitarang almost 12 years..


yang sebelah sini baju kurung warna - warni lahh..


di area ni we stationed kan RA items. (RA is Region Apparel brand.. this is under our brands) ada kemaja warna - warna, pants warna warni for primary and secondary too. yang dekat counter tu pulak macam kain kipas tepi yang berwarna - warni gak. untuk pengawas dan jugak for sekolah agama..songkok pun ada ye..


nampak menarik gak kedai ni ye. heee..puji lah gitu sikit..


glass mat sini masih belum diletakkan lagi masa ni..glass ni pun kita ambik dari kedai lama. belakang glass tu ada vest dan blazer.. ini usually prefects yang guna.. 


counter ni pun guna counter yang lama..ALHAMDULILAH.. Hubby yang designed this counter.. so masih boleh di tengok lah benda ni..

Anyway, jemput lah datang beramai - ramai ye.. kalau dah bershopping di sini, apply lah member.. those bloggers yang nak shopping di sini for the first time, let me know..PM me kat my Fanpage di Facebook.. Yan-yanjournal.blogspot. i will give free membership for the first year only.. just pay RM1 instead of RM10 for a year.. RM1 tu kena lah bagi kat my staff.  

******************************

38 comments:

  1. yeay.. back to school..

    errkkk.. i x de anak lagi nak g shopping baju skolah..
    huhu :(

    all the best sis.. moga diberkati Allah selalu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe.. macam2 boleh beli kat sini. i tunggu anak u nanti.

      Delete
  2. akk, ari ni sy nk ke giant Putra height.. ;-)

    p/s kalu sy apply utk weekend boleh x?

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah.. moga terus maju aminn.. insyallah kalau dah ke sana..akan singgah :D

    ReplyDelete
  4. Yeayyy...terus maju kakyan...anak anak saya masih belum masuk sekolah lagi....:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq DZ...tak pe.. tak lama lagi tu sekolah lah. kejap je masa ni..

      Delete
  5. Sy suka baju sekolah brand canggih...dkt sabah/kk hnya ada jual d parkson...tp lps musim BTS tiada plk jual baju2 brand canggih lg..only bkk musim BTS...knp x bkk 1 shop cntre cnggih d kk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah.. bila nak bukak tu perlu modal yang sangat besar... mmg ada keinginan nak bukak di sana.. dua'akan je lah termakbul one fine day..

      Delete
  6. salam kak..suka tengok kedai akak nie..cantik dan tersusun gitu..inshaallah kalau ade keperluan tuk anak skolah nanti sampailah kemana2 cwng..:)
    selamat maju jaya yer kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni yang paling terbaru for the interior dear.. so mmg ingat nanti2 kalau ada new branch mcm no lah concept nya..
      u r most welcome dear.

      Delete
  7. Baju sekolah warna warni tu mmg byk jgk. ...uniform mcm2 kn..sm jgk mcm semua sekolah yg d smnnjung..trmasuk jg la baju uniform bg sekolah asrama...d cni ada satu shop cntre bg uniform sekola dr atas smpi kaki trmasuk la pakaian sukan..tp some of the baju2 kualiti out sgt..kain nipis..zip2 cpt rosak..dn shop tu owner cina so dia x suply baju utk sekola agama madarsah..tp mmg x suka la kualiti kain..nipis sgt...transparents...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye lahh.. we all kat sini ada semua.. tak pe.. INSYALLAH kalau economy elok, sure kami bukak di sana..

      Delete
  8. Replies
    1. Nizaaaa...yee. windu gak. mai lah Shah Alam..

      Delete
  9. Tahniah Kak Yan...nak uruskan 3 kedai memang agak penat, apapun itulah rezeki.

    Insyaallah kalau berkesempatan bolehlah menjengah ke sana nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULLILAH...lagi pun ada 2 partners lagi. so bagi2 tugas lah kann..

      Delete
  10. tahniah.. tahniah.. syiok membacanyer..

    ReplyDelete
  11. mesti sibuk cuti sekolah dah nak mula.

    ReplyDelete
  12. Kak yan nak tanya seluar utk budak laki saiz darjsh 2 tapi nk kaler biru kain sek men ada tak kat kedai akak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada dear...nnt u boleh refer kat kedai ye..

      Delete
  13. Wah, tokey kedai rupanya sis! Kalau dekat atau memang saya ke sana mesti nak singgahlah nak buat membership card. Anak saya tahun depan masuk Tahun 2 tapi badan dan saiz kasut mengalahkan budak 12 tahun. Susah betul nak cari size sesuai. Last time saya ke Professor sebab dgr org kata brand tu bagus. Rupanya takdalah bagus sangat pun....Saya kalau membeli memang terus 5 pasang baju, 5 pasang seluar panjang, sis. Ada diskaun tak ? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. jemput datang dear..cuba lah canggih.. mana tau serasi... joint member, discount for a year.

      Delete
  14. InsyaAllah...saya pun akan singgah ntt..

    ReplyDelete
  15. ooo kedai akak ke...wahhhhh....best2...lieya mmg pelanggan tetap canggih kak..tiap tahun takpenah tak beli heheheeheh...ye laa kualiti kainnye elok dan berbaloi dgn harga....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULILAH... dah 13 tahun dah niaga Canggih.. nnt datang lah. kita jumpa2..

      Delete
  16. menarik and tertarik ni...hehehehe..insyaAllah..akan smpai

    ReplyDelete
  17. Assalammualaikum .. Seronok tgk anak melayu berjaya dlm perniagaan.. Tahniah puan.. Tp kejadian hari ini amat mengecewakan sy.. Sy ke kedai puan d bukit tinggi untuk mmbeli uniform baru anak sy.. Cukup klo sy nyatakan amat kecewa dgn layanan seorg drpd pekerja puan sehingga tdk jd mmbeli d situ.. Maafkan sy klo puan rs sy terlebih sensitif.. Moga Allah beri rezki yg berterusan pd puan.. Aamien

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Ez Zeynal.

      Terlebih dahulu saya meminta maaf bagi pihak kedai saya atas perkara yang berlaku kepada encik.. tapi kalau boleh encik nyatakan apa masalahnya.. harap encik dapat membantu kita dalam hal ini.

      Delete

cliks..cliks