cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, October 23, 2013

Istirehat Keluarga di Pantai Jeram, Kuala Selangor - (2)

Story on October 19, 2013 - Saturday 
still at Pantai Indah Seaview and Rice Field at Sabak Bernam



Hari ni pepagi lagi i and My Mommi and CiTi, and CiRah melawat kawasan. hee.. pepagi rasa fresh.. so kami dah turun ke kawasan tepi pantai. ye lah.. dulu mai sini in 2010.. kami stayed for the first time. then baru - baru ni mai lagi masa Mem PiJa buat majlis kawin. tapi tak lah pulak meninjau kawasan. so tu yang pepagi i jengah ke sini. nak tengok kawasan di tepi pantai ni..


meninjau kawasan sambil ditemani oleh si kecik - kecik ni.. 

kawasn ni memang bagai dah tak seperti dulu.. dah banyak terhakis.. dan di kawasan muara ni now macam dah ditambak dengan pasir.. i tak berapa pasti macamana.. but i wanna share with you guys about this part.. kawasan belakang ni adalah hak milik pihak apartment. di kawasan ni lah we can have our BBQ time. memang disediakan space for us. cuma, kawasan ni agak tak terjaga..kurang bersih.. kalau di Bali tu, tiap pagi kita akan nampak pihak hotel dengan penyapu. kemestian. sebab tu bersih. but not at this place. cam ne lah nak advertise kan kat frens overseas kann.. malu weiii..


this is the new area/space yang dibuat oleh pihak resort.. kalau dulu deck kayu.. now bersimen.. tempat pun dah berubah. kalau dulu belah kirinya.. now dibuat di belah kanan.. ok gak. kukuh nampaknya..


banyak wakaf - wakaf seperti ini disediakan.. cuma tu lah.. kurang penjagaan.. kurang menarik jadinya..kurang lebih 45 minutes we all di sini, orang atas tu dah sibuk call.. cari ke mana i and the geng.. sibukkk je kannn.. terus lah naik.


rupa - rupanya NekCik with her agenda.. breakfast time. she did cekodok you.. 


i pun, eeemmm rembatlah. cicah dengan kuah rendang. plus ada lah coffee.. wallaaa sedapnya..


tak cukup tu, tambah lak Tokayaki version NekCik.. kalau nak recipe, mintak NekCik lah yee..

Lepas breakfast, we all lepak sakan.. we all berendam. i pun you. heee... lepas gian. tambah nak bagi kuat my back bone ni.. memang rasa berdenyut - denyut gak lah.. seronok memang kami di pool ni sebab masih tak ada sesiapa lagi. maka kami anak - beranak je lah di sini. attire pun tak kesah..

seronok Little 'Ali..


satu pool ni kami semua anak beranak. sakan sungguh. cuaca pun best sangat.. this pool ni terlindung matahari waktu pagi.. sampai pukul 12 pun masih best. redup..terlindung apartment. 

Lepas dah rehat dan makan tengahari dengan balance2 malam tadi tu, we all bersiap - siap nak keluar. tapi di luar tu dah gelap dan hujan. we all nak ke area Sabak Bernam. nak tengok padi. plus nak cari bahan yang nak diBBQ kan malam ni. jadi kena lah ke area tepi pantai.


so... ini lah tempatnya.. macam - macam ada. 


tau apa tu?


depa sakan memilih gamaknya..


ni dia. for BBQ. we bought 2 kilos. murah you. sekilo dalam RM48..


ni pun.. fresh sangat.  we spent about RM300 for this.


walau hujan tetap mencurah, we all tetap meneruskan perjalanan ke arah Sabak Bernam/Tanjung Karang. nak tengok padi..




nak prove kan waktu ni hujan. tengok lah tu.. 




photo melompat kureng menjadi. sebab hujan..


sebenarnya nak bawak Mommi to be ni ke sini. macam mengidam gitu nak tengok padi. memang kami kurang puas hati sebab tak boleh sakan gambar di padi area ni.. kena balik cepat ke pantai remis. ikan udang sotong kena ambik dari penjual ikan tu.. kalau tak, hanya bakar Salmo je lah..

alhamdulilah walau dalam kepayahan sebab hujan masih turun lagi, Hubby, TokPuCu, TokNgah and the geng berjaya memBBQ kan. i hanya baring di apartment. tak larat sangat.. terasa penat badan dan tulang belulang i. tup - tup tertidur, dan dikejutkan untuk makan malam je. tapiiii. almost at 11.30 malam uuuuu..


Abang Irfan dah tak sabar dah..


ada sotong..


ada kupang.


dan Udang besar bagak ni. manissss.. i ngap 3 ekor.. ya ampunnn..


ni Salmon yang dibawak dari rumah..

see.. some of the food. hampir habis gak lah we all makan.. i rasa sesak perrut gak lah sebab makan dah terlalu malam. hee.. sampai susah nak tidur..  we all tak makan di kawasan BBQ tu. malas sebab hujan dan kurang selesa. sooo..bentang  plastik as alas makan, dan makan reramai dalam apartment. lagi best. heeeee. berselera semua...


ok lahh. time to sleep.. besok ada lagi time kat sini. so nak enjoy the sleeping time here. lagipun udara di luar tu macam best. sejuk je..ye lah hujan sepanjang petang sampai ke malam. plus angin berhembus je.. sangat nyaman.. ok..nanti cerita lain pulak yee...

*****************************


22 comments:

  1. Lama betul JM tak singgah sini...JM paling suka queto yg last tu...mmgm eriah kan bercuti bersama keluarga kan..mengeratkan hubungan silaturrahim

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh lah usha2 nanti. cuma pantai dah makin terhakis lahh..sayang.

      Delete
  2. Irfan tu apasal kepala bungkus plastik? Tak sabar nak makan sampai lupa apa ada atas kepala hihi... banayk sangat makanan terhidang siapa pun tak boleh tahan...

    ReplyDelete
  3. suka tengok!!!seronoknya..sakanber BBQ....:)

    ReplyDelete
  4. Boleh plan lah bawak anak2 ke sini nanti yg penting ada pool.

    ReplyDelete
  5. saya pelik la... kami adik beradik selalu lepak pantai remis ni tp x pernah tau kewujudan apartment yg super best ni... jd nak sampaikan salam & terima kasih dari adik beradik saya sbb up entry penuh best ni... kami da ada port nak melepak & bermalam kat sini ;)

    ReplyDelete
  6. bila tgk entry ni rasa time time ni gak nak ke pantai remis nak makan seefood.

    ReplyDelete
  7. bestnye baca entri ni.. part 1 & 2, rasa cam ikut sekali dlm cerita.... happening sungguh :D

    ReplyDelete
  8. Seronoknya sis spend time with family... best dapat tenangkan fikiran sekali sekala dari hiruk pikuk bandar ni. Tak menahan saya tengok udang tu. Kalau saya tak mungkinlah 2,3 aje saya rembat :D

    ReplyDelete
  9. wah nampak best sgt, KA x pernah ke sini lagi !

    ReplyDelete
  10. seronoknya tengok family kak yan. sama dgn family saya suka buat makan2 hehehe

    ReplyDelete
  11. Tengah tunggu episod seterusnya selepas iniiiii!!!

    ReplyDelete
  12. wa... seronok kan gathering ngan family..

    ReplyDelete
  13. Kak yan bestnya. Dah lama tak bercuti . Tgu nak pergi bandung je ni. Husband asyik offshore je. Sabo je lah kan kak.

    ReplyDelete
  14. wow! best lah... pagi2 lawat kawasan memang umph!. tak reti nak describe.
    saya suka sawah tu, cantik.. nak terjah jugak la lepas ni

    ReplyDelete
  15. tenangnya bercuti di tempat macam tu kan Sis Yan...

    ReplyDelete
  16. Puas la BBQ!!!
    Murah!

    Sawah padi tu kena ripit lagi kak yan...datang time cerah, atau time sunset...

    ReplyDelete
  17. Ambil gambar kat kawasan padi tu best! suka tengok tumbuhan menghijau tu.

    Bestnya BBQ.. rasa lapar aje tengok gambar makanan tu.. huhu.

    ReplyDelete
  18. tu yg alin risaukan kak yan sebab skrg musim hujan...takut nak dapat ber bbq plak nnt..hehehe

    ReplyDelete
  19. Bestnya buat family gathering macam ni.. ramai2..

    ReplyDelete

cliks..cliks