cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, October 30, 2013

Lumiglow and Our Grilled Salmon

Story on October 27, 2013 - Sunday


Hari ni nak jumpa orang. dah janji dengan dia nak jumpa semalam, tapi tak jadi jumpa..Sebab sibuk dengan urusan family..hee.. family lah sangat.. sebenarnya sibuk nak pegi makan. anyway hari ni i nak cerita sikit pasal suatu product dan sikap penjual online ni... tapi apa kata kita makan dulu. heeee. makan lagi. nak wat cam ne kann.. blog jalan makan shopping, jalan makan shopping. so cerita nya cam tu je lah. 

janji nak jumpa kat Plaza Alam Sentral.. sebab i nak tunjukkan kat dia gak yang i ada kedai baju sekolah. K E D A I   C A N G G I H,  ( Outlet K E D A I    C A N G G I H )s ebab dia ada bagi tau yang her daughter nak naik tahun satu tahun depan.. so, better kita buat iklan..heee.. meaning senang lah kan dia tak perlu nak berebut - rebut ke any shopping mall to buy uniform..ok.. me and Chef CiJu ke Cafe Bagan dulu for breakfast.. nak pekena... 


Nasi Lemak yang rasanya tak pernah berubah even 13 tahun sudah ada di sini.. I suka mintak telur mata lembu cair.. wallaaaaaa.sambal extra.


happy dapat makan you..

Janji nak jumpa at 11.00am, tapi Aini hanya sampai after 30 minutes.. so kitarang pun dah siap breakfast. Actually i interested nak guna one product after being introduced by Nai masa kami met kat Uncle K. Nai bagi tau yang this product is very good for cyst problem. Maybe cyst yang biasa kita tau adalah yang biasa ada di ovary lah kan.. but mine yang ada di spine part. kalau ada yang nak tau pasal my problem ni you can see H E R E. for me, this is just my effort to overcome this problem.. Mana lah tau, dengan  izin ALLAH, my cyst akan shrink.. AMEEN.. 

Ok lah.. ini lah dia product yang sedang i gunakan.. hanya berusaha dan tawakkal kepada ALLAH, semoga ALLAH izinkan.. dan i tak pernah give up and  always positive in life.. in fact i love to share with others about this product.. plus now i memang concentrate minum Lemongrass tea. usaha saje lah.. 


This is Lumiglow berharga RM198.. suggested memang 2 or 3 bottles for a month. tapi tak pe lah.. i try pelan - pelan dulu..Lumiglow ni suggested for many sickness.. bukan hanya nak  buang cyst je tau.. banyak sangat. nanti cari lah ye. heee


dan i nak introduce to you ini lah Aini yang sanggup datang jumpa i di Shah Alam dari Kuala Lumpur.. Rezeki bagi dia sebab masa kami jumpa ni ada yang lain pun berkenan nak beli Lumiglow ni.. ALHAMDULILAH BARAKALLAH.. I nak cerita sikit lah pasal orang yang jual online ni.. dan jangan marah kalau apa yang i cakapkan ni ada yang nak terasa hati.. Ok cam ni.. sebenarnya masa jumpa Nai, she gave me the link. dan ada diletakkan di situ contact number. so i pun called lah.. the whole day tried to call, but never picked up.. then the next day tried lagi. still failed then i terus messaged, " I tried to call you many times, but u didnt pick up. i wanna know about this product." so i tunggu je replied from  that number. after sometimes, that number answered me dan tulis yang that phone tak jawab call.. dan terus sent promo kat i.. amboiii.. sombong nyaa.. i tulis balik yang i nak tanya something kat dia. terus dia tulis, semua ada kat website. Ya ampunnnn.. sangat bagus. terus i jawab balik. never mind. thanks. hhhhhh

terus i called another number given by Chef CiJu (orang lain, bukan dari that link) also not answered. but the next day after twice attempts , baru lah dijawab. tapi dengan nada MALAS.. i pun jadi malas nak berurusan.. tapi good thing dia bagi i 2 numbers agents di Shah Alam area.. first one, tak ada, then the second one, Aini yang punya number. How nice.. baik je dia jawab. suara lembut malah willing to meet me. i memang tak pernah dan malah tak suka shopping online. Maka memang i suka kalau dapat jumpa si penjual dan faham my problem. Again thanks to Aini.. 

Oklahh.. penat dah duduk kat Bagan, we went to Giant sebab Chef CiJu nak masak. masak apa ek??? for our lunch.. tadaaa..


Chef CiJu buat Seafood Olio je..


tapi yang ni Signature Chef CiJu lahh.. sedappppppp.. GRILLED SALMON.


white sauce ni lah yang paling best.


tadaaa..sangat bestttt..


this , yang first time Chef CiJu buat.. sukaa.. ini dengan penni


tengok dari dekat.. SUBHANALLAHH.. tetiba macam teringin..


sorryyy.. terblurr.. tapi yang penting full in my stomach.. ALHAMDULLILAH..

************************

absolutely right.. and i never give up. 

27 comments:

  1. Askm. Akak.. Alhamdulillah dapat gak jumpa org mcm aini tu.. Sorry sgt bagi pihak link tu, eh.. Nai plak mmg selalu beli online je krim tu. Mudah2an ada keserasian.. Ameen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam dear. ALHAMDULLILAH.. blessed sangat.. ehhh.. tak pe lah Nai.. bukan salah Nai.. itu masalah dia.. anyway.. i feel so happy u shared the link.. Kita cuba je dulu kann..no problem at all.

      Delete
  2. Selalu bagi nombor tapi tak mahu pick up call nak buat apakan. Oklah kalau tak mahu angkat call, at least orang tanya jawablah soalan tu. Semua minta refer website, lebih baik jgn bagi nombor then.

    Aduhai sis! Kenapalah bentangkan my favorite grilled salmon banyak-banyak kat sini. Mana saya nak cari salmon sekarang ni dah nak petang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal.. i thot after few calls tu dia ada tinggal message.. ini tunggu kita message dia balik.. for me, that so teruk lah..

      Delete
  3. Replies
    1. Kat Plaza Alam Sentral sebelah KFC.. tapi bahagian luar..

      Delete
  4. Salam kak azian..

    suka sungguh akak ni update tmpt2 makan best dan makanan2 best...kita ni ada persamaan la..hehe. Akak pernah gi Fish n Co. Tu tempat pebret saya..byk menu salmon kat situ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam dear..


      saje nak share dear.. so at least semua boleh pegi.. ooo oitu tempat tak pernah pegi. sud try one fine day kan.

      Delete
  5. ya Allah sedap nye tgk teh ais tu! dah bis pantang nk p minum la... tingin sangat dah ni..... krim lumiglow tu bags kan kak. mcm2 kegunaan sbb kawan sy ada guna ... berkesan katanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabar ye dek non.. heee...

      CUba lah nanti.. macam2 kegunaan..

      Delete
  6. Akak nanti shaelah kegunaan krim tu ye.

    ReplyDelete
  7. Saya terliur sungguh salmon and white sauce tu...hehehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap kannnn... memang sedap.. cuba lah nanti.

      Delete
  8. saya nak try jugalah salmon grill..
    mcm sedap tgk cheg juju buat..
    oh, yg tu namanya penni? baru tau..selama ni sy duk panggil pasta je.. hehe

    ReplyDelete
  9. my cyst dulu besar bola tennis.. block salur nak beranak.. dah buang, alhamdulillah lepas 3 tahun dapat baby...

    lumiglow.. macam best je...

    ReplyDelete
  10. Assalam
    Nasi Lemak and The Tarik tu memang menarik dan menyelerakan jer..

    ReplyDelete
  11. i have pcos. trying to conceive since day 1 being married. so far baru dua botol pakai. cyst masih ade dlm ovary but alhamdulillah my period dh back on track. kalau tak..dlu mmg haywire semacam.

    ReplyDelete
  12. salam Sis,
    dah quite few months jadi reader akak.. sorry to hear about your condition. saya start minum lemongrass tea after reading one of your entry. there is another blog that i've followed and few days ago she posted a miracle tea recipe. link here: http://eatingasia.typepad.com/eatingasia/2013/11/antioxidant-turmeric-ginger-black-pepper-green-tea.html
    saya dah buat lebih kurang 1 liter dan dah habis setengah pon. saya memang mudah kena selsema, alergy and always on antihistamine. lemongrass tea version 2.0 ni lebih sket n alhamdulillah, saya kurang dah bersin sampai sakit kepala tiap-tiap pagi.

    just to share..

    ReplyDelete
  13. Assalamulaikum kak yan...AINI ni...teruja tgk gmbr saya hahahhaha....mcm mana akak pkai lumiglow tu ok x..:)....pastu nak tanya akak ada terima x risalah lumiglow yg saya post tu...
    nnt akak update saya k..TQ..

    ReplyDelete

cliks..cliks