cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, September 22, 2011

Shopping Time - Ikea, Bonzour Home, Menu, and British India

Last Monday, after sending the kids back home, i and Chef CiJu mengembangkan kepak mengempiskan pockets ke our heaven hobby..heee..Shoppinggggg...Not shopping for myself but for the whole house. Beli barangan rumah.. Menambah barang yang dah sedia berlambak..Tak lahh..tambah keperluan di dapur.
Nasib baik satu trolley je..
Kami ke Ikea. Siapa yang tak suka pergi ke Ikea???Angkat tangan..I aci potong ayam 10 ekor. Semua tak angkat tangan. Heee.. Ok lahh..tiba je, Chef CiJu cakap dia tak lunch lagi. So, we had our lunch there. I tak makan berat sal i dah makan. Tengok lah..Menu as usual. Lepas makan terus shopping. Emmm jalan RM 343.40 here.
Meat Ball yang jadi kesukaan Chef CiJu.
I amik ni je. Tea and Bun
Chef CiJu siap tambah ni lak.
Ni lah hasil mengempiskan pockets.
Lepas ke Ikea, i sambung ke bahagian Ikano. I suka pergi this kedai, Bonzour Home. I dah ada sikit collection from here. My pinggan mangkuk collection ada kat sini. Nak tambah sikit - sikit je..I nak 2 big bowls. Unfortunately tak ada stock. Then i tambah je dengan bowl for lauk. Small bowl for desserts pun dah ada. Spent about RM199.00 here.
Sampai begitu sekali teman.
I love the design. Depa kata macam bola golf.
Kami terus ke SACC Mall. Nak ke British India. I nak tengok table cloths. I suka beli kat sini. Cotton nya elok - elok.. Usually i like to buy table cloths and napkins here. Candles jugak. RM210.80 for barangan di bawah. Dapat lah apa yang dihajat.
I suka candles kat sini. Organic candles.
Perut lak beryanyi. Singgah di Secret Recipe. Bukan nak makan berat sangat. I just ate Gourmet Pie dia and Cafe Latte.
Gourmet Pie RM12.50 and Cafe Latte RM6.50
Chef CiJu took Black Pepper Lamb Tart RM6.50 with Iced Caffe Mocha RM8.50.

Sebelum balik baru i teringat sebenarnya i dah aimed this thing dua tiga kali. I told Chef CiJu i nak jenguk level atas dan dia ke Giant. Nak tau apa i grap???
*
*
*
*
*
*
*
*
*

tadaaaa......

RM167.00 for 2 tiers.
Masa beli ni i teringat kan Langkawi. Betapa murahnya di sana. Ye lah. Bowl kuih i bought RM7.50 di sana but here RM37.50.. Gila tak gila????So, sesiapa ke Langkawi, rembat sebanyak boleh. Heeeee.Tak tipu.

40 comments:

  1. Kak Yan...sejujurnya, fida suka tengok gambar2 kak yan shopping..

    ;)

    ReplyDelete
  2. Seronok membeli di Langkawi, yang tak seronoknya bila nak angkut balik. :)

    ReplyDelete
  3. kak yan...
    hamboiiii nyoppppingggggggg!!!!!!
    langkawi????sedang usahakan ke sana tapi buget tak cukup lagi...kl nak pg bercuti ok, nak shoppping kene tunggu dulu naaaa...heheheh

    ReplyDelete
  4. LYA KALO SMPAI IKEA..RAMBANG MATA SOKMO..SMUA BKENAN

    ReplyDelete
  5. kak Yan...perhhh mantap sopping....sue berkenan sungguh yang last tuuu....ada lagi tak agak agak...!!!

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum..

    terima kasih sudi ke blog saya dan menghantar komen..

    kunjungan sdri amat saya hargai...

    semoga berkunjung semula ya..

    salam perkenalan dari saya

    ReplyDelete
  7. Salam Kenal Yan..
    Akak dan folo jugak....

    p/s..seronok tengok gambar yan shopping....Langkawi memang murah....tapi bila nak bawa balik tu yg. haruuu...he..he...

    ReplyDelete
  8. Btl kak..kalau g langkawi saya mmg gila membeli brg2 cristal bowl mcm ni...murah sgt2...tak sabr nak tgu bulan 2 ni hehehe...

    ReplyDelete
  9. cerianya muka akk masa shopping.. buat zana teruja nak shopping gak.. hihihi..

    ReplyDelete
  10. rindu nak ke IKEA ..
    wah banyak borong nie .. best2 :)

    ReplyDelete
  11. kak yan..cantik bekas kueh 2-tier tu..tp macam agak mahal je

    ReplyDelete
  12. jauhnya beza..so kalau ke langkawi rembat je kan..:))

    ReplyDelete
  13. kalau pi ikea ni kalau takat
    windor shopping tak leh

    mesti ter'habis ratus ringgit ...huhu

    ReplyDelete
  14. kak, nak tau tak, suami saya paling tak suka pegi IKEA...kalau saya ajak, mesti dia tak nak..huhu...

    kak, cantik la bekas yg mcm bola golf tu...serius cantik...

    ReplyDelete
  15. dh lama tak ke ikea..best jer tgk akk shopping mcm2,kt Langkawi mmg brg2 mcm tu murah2 jer

    ReplyDelete
  16. Wahhhh... syoknya.

    Tak beli cincin besar kali ni?

    ReplyDelete
  17. Jom Fida, kita shopping sama. Tp Fida kena tolong bawak kan brg lah..heee.. akak tak leh angkat brg..

    ReplyDelete
  18. Ye lah Kakcik. Saya mmg suka dgn baragan kaca cam tu.. sesekali membeki mcm nak beli semua.. Tang nak angkut balik tu yg tak tahan.

    ReplyDelete
  19. Yannnn... ni kan tgh tambang murah.. go lah.. then hangkut banyak2 ke sini.

    ReplyDelete
  20. Lya,

    tu yang kadang2 tak perasan. nak bayarm garuk kepala yang tak gatal.

    ReplyDelete
  21. Suhaila,

    banyak lagi. gi je lah SACC tu.. hee

    ReplyDelete
  22. tq to u too sahrom. terasa diri amat dihargai...hee.. tq again.

    ReplyDelete
  23. Azi/Kak Azi,

    terima kasih sudi singgah dan sudi follow.

    membeli mmg best. siapa yg tak suka shopping.

    ReplyDelete
  24. Ooo Alida nak ke Langkawi ke? best tu.. Akak ntah bila lagi boleh p sana. Rasa2 nya nak hangkut banyak lagi bila ke sana nanti..heee

    ReplyDelete
  25. Zana,

    siapa yang tak suka bershopping. Yg tukang bayar je yang sedih..hee

    ReplyDelete
  26. Jom Ieda..

    ni tgh ada discount2 lagi ni.

    ReplyDelete
  27. Memang jauh sangat Kak Kasihredha. Mmg patut kalau kita rembat bebanyak.

    ReplyDelete
  28. Betul tu Ati. Tak dinafikan.. Kalau tak shopping, baik jangan ke Ikea.

    ReplyDelete
  29. Wahida,

    kalau cam tu, mintak je duit, kita leh pegi sama2.heee.

    p/s ooo cantik ke? tq. tp dah tak banyak yg design tu.

    ReplyDelete
  30. Syariza,

    ikea tgh ada sale lagi.. g lah..

    ReplyDelete
  31. Kak Rashidah,


    siapa yang tak suka shopping..hee

    ReplyDelete
  32. AA,

    ni shopping for family.. Shopping for me, later 2 lah..hee

    ReplyDelete
  33. Suhaila,

    2 tiers tu dalam RM167. Ok lah kan. Sebab kacanya memang tebal. dan ada design.

    ReplyDelete
  34. Meriah betul tengok u shopping... rasa cam la ni jugak nak pi shopping...hehehe..

    ReplyDelete
  35. Adylia,

    sesekali shopping. mmg kena sakan lah kan..

    ReplyDelete
  36. kakkkk...
    senin ni sy p lkw...
    dah panjang list nak cekau ni tp tak tau la hasil tuaian camne :p
    poket tak berapa kembong ni

    ReplyDelete
  37. apa lagi sz..

    akak percaya takat RM 100 memang puas hati dgn barangan kaca ni..

    ReplyDelete

cliks..cliks