cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, September 21, 2011

Chulia Heritage Hotel

Dah puas orang berrtanya, duk kat hotel mana? apa nama hotel? La ni baru i nak habaq mai..Hee.. saja je sukaaa....Masa dok searched hotel kat Georgetown once Hubby cakap nak ke sana, i searched thru Booking.Com. Terus terjumpa this hotel, Chulia Heritage Hotel. Cuba cari thru website, tapi tak ada. Yang ada cuma blog sahaja. Tapi itu sudah banyak membantu. I terus je buat booking online.
Suasana waktu siang di main entrance.
Suasana waktu malam.
Hotel ini agak ke dalam sedikit. Bangunan lama yang telah di 'make up' dan di up grade kan. All the staffs memang baik - baik. suka sangat i. That's why i cakap highly recommended.
Interior.
Stairs to the first level.
Bahagian belakang hotel.
At the lobby.
I booked Deluxe Family. Ada 2 queen beds. Muat lah bagi kami 5 beranak ni. Price for this room is RM430. But with promotion it just RM280. Nampak di blog, memang cantik sangat hotel ini. I hope it is real. Ye lah..kalau thru internet ni, macam - macam boleh jadi. Tapi bila tiba, ALHAMDULLILAH.. memang cantik, bersih, seputih salju..heee..
My room.
Toilet
TV
I dapat tengok satu lagi bilik di level yang sama. Deluxe Room.
Puas hati..Memang i puas hati. Hotel ini baru dibuka pada bulan May lalu. I suka sangat bila i nak buat late check out, the staff kata, the manager decided to bagi kami FOC.. seronok. Sebabnya kami tiba agak lewat. ALHAMDULLILAH.

24 comments:

  1. cantik dan harga yg berpatutan. sebab besar =)

    nampk unik hotel ni..sesuai dgn nama

    ReplyDelete
  2. cantek kak... putih...mmm....hehehehe

    kak, ape cerita bayaran hotel kat bali tu? ke akak nak belanja kami.. muahahahahahaha

    ReplyDelete
  3. Nampak cantik sangat hotel tu. :)

    Yan, kalau berkelapangan jemputlah bersama memeriahkan perjumpaan blogger pada bulan hadapan (kemungkinan akan dibuat di rumah kakcik).

    ReplyDelete
  4. salam singgahan..

    terpesona pulak tgk interior hotel ni... nampak semua putih, bersih...

    mungkin jika ade kesempatan ke Penang, boleh la singgah jengah..

    ReplyDelete
  5. kak...
    apesal sy tgok gambo2 ni dah mcm jurufoto plak yg ngamiknya...heheheheh

    ReplyDelete
  6. cantik tapi tangga tu nampak scary..he he..nampak sangat zie ni gayat pada ketinggian... Dengar nama Heritage ingatkan kat Bandung he he..

    ReplyDelete
  7. Assalam YAN
    Hotel tak besar sangat, tetamunya tak ramai, baru diperelok, staf peramah, ada diskaun... wow, memang mneyeronokkan. Bolehlah bear this hotel in mind bila ke utara nanti.

    Tapi, tak macam biasa, kok ora eneng cerito mangan nang hotel si?

    ReplyDelete
  8. bestnya kalu jd kyan ni, asyik jln jee, tu yg nmpk awet muda tu, ahaksss

    ReplyDelete
  9. cantiknya hotel tu. memang hotel baru. tapi bley nampak struktur bangunan lama. tp kalo pi penang, memang akak akan biasa tengok style gerai nasi kandaq yg kuahnya tumpah2 tu. hehe

    ReplyDelete
  10. besih
    nyaman..
    suci...
    moden
    gaya yang selesa..
    mmg sesuai hotel nie untuk seisi family...

    ReplyDelete
  11. selesa amat izan. mmg boleh check in lagi bila ke penang.

    ReplyDelete
  12. Nieza,

    most of the hotel in bali cam ne lah..cantik, berrsih.

    akak masih tak dapat statement nya lagi. insyallah hujung bulan ni kot.

    ReplyDelete
  13. sila kan kakyong. website ada kat situ.

    tp booking harus online. atau dtg terus.

    ReplyDelete
  14. INSYALLAH Kakcik.

    Nnt bagi kan contact number kakcik.senang sikit nak contact.

    ReplyDelete
  15. oo ye ke yan.cantik ke gambarnya?hee

    ReplyDelete
  16. Zie,

    atas tu ada lagi bilik. Tpi no bathroom attached.

    ReplyDelete
  17. Assalam Pak Temuk.

    memang berrbaloi.. hee tak ada cerit amakan ye..sesekali..

    ReplyDelete
  18. Faa,

    best mmg best kalau pockets penuh lagi..bila balik tu, faham2 saja lah...hee

    ReplyDelete
  19. Cyana,

    katanya dulu mmg ada gak hotel kat situ.cuma bhg atas saja.now dah diperbaharui.

    ReplyDelete

cliks..cliks