cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, September 13, 2011

Raya Story 6 - Outing on Second Raya - Jennys House

Tahun ni memang rumah My Daddi and My Mommi tak ramai yang datang berkunjung. Maybe coz of cuti raya lama, depa amik kesempatan datang on weekends. Soo.. disebabkan itu lah, i, hubby, Chef CiJu, Chef KoYa, and CiLi amik kesempatan merewang ke Pontian. Sebenarnya i ada sebab musabab nak ke sana. Alasannyaaa... tungguuu..

First kami ke Giant. Nak borong baju or seluar tidur murah - murah.. Anak dara tiga tu bersungguh mencari nya. Dari jauh dioffer kat i. Nak tak. Eemmm i iya kan aje. Katanya pakaian waktu nak bakar bunga apa malam nanti..
Nak tau main reason i nak ke Pontian.. Ni lah diaaaa... tadaaaa...
Tengok jari i tu.. Sampai tak tau nak pilih mana satu..
I nak cari accessories. Cincin.. Sebenarnya dah jengah hari Ahad sebelum raya tu. Tapi kedai ni tutup. Tak boleh nak beli. So.. dah berkira - kira nak ke sini lah. Kedai ni memang jadi kesukaan i bila balik kampung. Cantik - cantik barang - barang nya.
Emmm... tangkap satu dahh..
Handbags pun ada.
With Jenny. The owner of this kedai, Jennys House.
She is Indonesian yang berkahwin dengan local. I dah jadi regular customer dia since 4 years ago.. Lepas je habis beli belah tadi tu, kami terus ke kawasan pantai. Dari jauh nampak sunset. Tiba je kat pantai, dah tenggelam dah. Dalam seminit je tu.. Sooo..ni je yang boleh ditangkap..
Semedang kami semua musafir, so kita jamak je lah ye..heee.. Kita makannn dulu. Lagi pun i coti lagiii.. Heee...We had bad experience makan kat satu resto tepi pantai ni. So black listed lah.. Kami maju ke depan sikit, dan makan di Debot. Jom layann.............
Telur Dadar
Soup tulang
Kailan Ikan Kering. Sedapppp
Silap udang kot.. Udang Goreng Kunyit. Tak sedap sebab udang nya kecik - kecik..
Sotong Goreng Tepung.
dan Ikan Bakar.. Punnnn tak sedap..
Lepas makan kami terus balik setelah spent RM210 untuk makan tadi.. Tak habis fikir kenapa mahal sangat. Kami memang bawak balik another 2 ekor ikan bakar.. Tapi memang pelik.. Tak kesah lahh.. Maybe sebab raya. Tengok orang luar, rege pun berubah.. Tiba rumah terus ke rumah belakang. Open house.. Malas nak tunjuk gambar sebab i dah kenyang..heee I nak tunjuk ni haaahhh.. Pakaian tidur yang dibeli di Giant..
@
@
@
@
@
@
@
Photographer tak pandai amik gambar. Orang suruh tangkap gambar kaki. Diambiknya atas.. Satu lah lagi gambar ye..
Untuk acara bakar bunga api.. Tak berapa jelas gambar nya. Tengok yang tukang bakar je lah ye..

to be continued.....


sampai muntah ijau lah yee..

7 comments:

  1. owhh...depa pakat duk tayang baju tidur nu....he he...

    ReplyDelete
  2. saya suker layan citer akak

    keluarga bahagia....

    ReplyDelete
  3. hahaha.. tayang baju tidor baru k... xcantik pon... larikkkkkkk.. hehe

    Selamat hari raya maaf zahir batin kak :)

    ReplyDelete
  4. siap bergambar dgn Jenny lagi..ekekeke...saya memang lama dah ban kedai2 depan pantai kat Pontian tu..

    ReplyDelete
  5. balik pontian aritu tak menyinggah kedai pun.. huhu~

    ReplyDelete
  6. Kak Yan..tu Giant sebelah Hotel Pontian kan? Alin pun ada beli saur tido kat sini..murah jek..kalau nak murah pi Kedai Ku (kalau x silap) lagi murah2..

    Kedai assesori tu kat mn? bestnyer..

    ReplyDelete

cliks..cliks