cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, September 29, 2011

Baru 14 tahun, tapi size kasut 13????

Since last 2 months lagi Abang Luqman dah sibuk cakap pasal kasut dia yang makin sempit dan dah rosak pun. Tengok kat own kedai, size for him FOR SURE tak ada. Early this year dia pakai size 11. I bought it dari BATA store. Fine. Then last 3 days, i pun bawak lah diarang ke SACC. Nak cari kasut for him and sandals for Abang Irfan.

Kat kedai BATA dah naik menyampah salesman tu melayan. Semua kasut tak suit for him. Kena beli black shoes. Kasut jenis sekolah dah tak boleh even North Star. Plus, BATA itself tak ada size. Then we gave up. Terus ke Primavera. Well, terpaksa usha CLARKS. Aiiikkk pakai kasut macam nak g kerja lak.
Mencari lah yang sesuai. Memula loafer yang ditunjuknya. I tak berapa berkenan. Ye lah macam santai sangat and yet macam orang tua sangat. Memula mintak size 11 means CLARKS size 10 lah kan. Tak muat. Mintak size 11, pun tak muat.. At last mintak size 12. Baru ok.. Ya ALLAH.. budak ni. Size 12 means dia pakai size 13..Waduhhh.. He is only 14 years old. My height sendiri 171cm means dalam 5' 7". Dia lak exceeds my height dalam extra 4 inches. Means dia dalam 5' 11". Sebab tu nak cari baju dia bit problem. Now dah ok sebab dia dah boleh pakai size orang tua..Ok lah layan je lah ye gambar kami.
Nasib baik ada kedai ni.. Kalau tak sure kena tempah. Cam ne??
Mamat kecik tu dapat lah sandals dia kat BATA. ALHAMDULLILAH.
Kaki kami anak - beranak memang kena macam kaki gajah..heee. Besar dan lebar.
Memula loafer lah yang dicubanya. I tak berapa kenan.
Sedang cuba loafer.
Kan..macam orang dah kerja kan.. I tak fikir ia sesuai.
Then i mintak dia cuba pattern ni.. Ok dia suka dan i pun suka. Tak lah nampak santai sangat. Emmm kasut dia lagi mahal dari kasut i. RM384. Have to lah. What to do..Lagi satu, i hope dia boleh jaga kasut dia dengan baik. So far ok lah.. Ye lahh barang baru. Ok lah lagi.. Satu lagi i m sure setengah tahun lagi, dia akan menjerit kasutnya ketat...Waaaaaaa!!!!!..

K lah after this session si kecik sibuk nak makan donut. Jom layan gambar..Sibuk kata dia lapar sangat lah.. Dok begging bagai nak rak. I pun terus ajak ke BIG APPLE.
Ambik 6 ketui je..
Pilih mana berkenan.
Kakak tu dok layan dia.
Yumm..yum..
Yang ada almond, my taste..
Ni favorite dia.
Dia tak sabar nak makan donuts. Then i terus ajak dia ke Secret Recipe. Abang 'Imran dan Abang Luqman pergi MPH. One more, Abang Luqman puasa sunat. So, tak leh masuk Secret Recipe lah..
Pilihan Abang Irfan, Oreo Milkshake.
Hee..hee.. sampai senget - senget...
Selesai semua, i singgah kejap KK Decor..Heee... Sikit jeeee...Tunggu yeee.. Nanti i citer..Apa yang i angkut kat KK Decor tu...Tunguuuuuu!!!.

43 comments:

  1. Kak Yan kena pindah overseas lah macam tu, baru lah dpt jumpa saiz 14 kat every shop. Tak pun, Kak Yan kena pergi overseas every 6 months semata2 utk bershopping his shoes. Kat OZ ni ada mega sale twice a year, in end of June and end of December so memang ngam betullah kalau nak dtg shopping, heeee.....
    Kalau I berdiri sebelah Kak Yan, memang nampak kemetot sgt2 lah I ni sbb I cuma 5 feet aje, hahaha.

    ReplyDelete
  2. he2.. tapak kaki pnjang ni... nanti bila besar kna pakai kasut dr oversea la.. wowwww...sedapnyer donut tu sume... i like:-)

    ReplyDelete
  3. Kakcik pakai kasut saiz 4 atau 5, sangat tak sesuai saiz kaki dengan badan kakcik yang debab ni... ("_")

    ReplyDelete
  4. Yan..
    kaki akak dan anak2 pun saiz besar jugak....makin tua...makin kembang kaki ni...dulu masa 20an..akak pakai saiz 6...sekarang ni 7-8..baru muat..ikut kasut le...he..he..

    Donut tu nampak sedap sangat..anak2 akak pun suka...tapi manis sangat le..

    ReplyDelete
  5. same la dgn anak2 kite tu..kasut dia org semuanye besar2..nak pinjam pun tak muat...

    ReplyDelete
  6. Genetik mak-ayah mengalir disamping pemakanan yg serba sempurna, cepat aje anak-anak membesar. Size 13 besar tu!! Kakak pakai size 5 aje bayangkan 2 kali ganda. Hehehe.....

    ReplyDelete
  7. kak, kaki saya pun besar dan lebar...susah nak carik kasut...huhu...


    kalau Big Apple, saya suka yg cheese...best!!

    ReplyDelete
  8. cepat beno kaki budak2 ni membesar kan k.yan
    si kecik saya tu, baru beli kasut bulan 3 hari tu, skrg ni dah ketat.. tak muat dah.. huhu~

    ReplyDelete
  9. Bebudak sekarang ni cepat betul increase size kannn

    ReplyDelete
  10. anak pompuan chik na baru darjah 1, kasutnya sama siza ngan chik na ..size 5

    ReplyDelete
  11. budak2 sekarang ni sama kot

    coz anak ati ...farah
    baru darjah 4 dah boleh
    pakai kasut ati :)

    ReplyDelete
  12. besarnya saiz kasut..memang nampak anak u dewasa..
    budak2 skrg cepat tul besar..anak akan pun camtuh..saiz kasut anak akak pun lebih drp saiz kasut emaknya...

    ReplyDelete
  13. tu baru umur 14 tahun kak. nanti umur 24 tahun agak2 ksut saiz berapa eh? he he

    ReplyDelete
  14. budak2 sekarang cukut zat agaknya kan...kalau form 5 kebanyakan dah lebih tinggi dari ayahnya :)

    ReplyDelete
  15. "sama ngan saya gak..satu family semua kaki kapal..even ank pompuan yg darjah 5 tu saiz 7 kak..hahha..yg ank laki lagilah kan.."

    ReplyDelete
  16. Sy pun ssh nk cr kasut sbb kaki panjang huhu... Besnya big apple!

    ReplyDelete
  17. untunglah Lokman ... hanya kasut mahal yg ada saiz untuknya

    ReplyDelete
  18. hehehe..cepat tunjuk apa Kak Yan beli kat KK tu?

    ReplyDelete
  19. mamasyaza,

    akak pun sama.. favorite akak.

    ReplyDelete
  20. Min,

    tu dia..sampai nak kena pindah tu.. K lah kirim kat Min je lah..boleh??

    akak memang tinggi Min. 5'7". alaaa Min ilang 7 inches je..

    ReplyDelete
  21. aduiii lya.. ni lah prob akak sekarang. kaki semuanya besar2.

    ReplyDelete
  22. hee...size maccam mat salleh kan? susah betul nak cari..

    ReplyDelete
  23. Kakzakie,

    memang kitarang ni berketurunan besar dan tinggi.

    ReplyDelete
  24. Wahida,

    tapi nak cari kasut size besar ni now banyak lah..

    akak lak suka yang almond2 tu..

    ReplyDelete
  25. betul tu hanie. sebab tu akak suka beli besar sikit.. so lambat sikit nak kena beli baru...hee

    ReplyDelete
  26. Mak aii Chik Na.. Tu sama je haru tu..

    ReplyDelete
  27. Mmg betul Kak sal.. Lepas darjah 6 mmg ketara besar dan tingginya.

    ReplyDelete
  28. Fida,

    takat pembesaran tu takat 3 tahun je lagi.. So kalau umur 24 akak rasa kasut dia size 15 kot..heee

    ReplyDelete
  29. Kak kasihredha,

    yang ni belum form 5 pun dah lebih kitarang..heee..

    ReplyDelete
  30. betul tu Pia.. akak sendiri size kasut size 9..hee

    ReplyDelete
  31. dah terpaksa ibuintan.. kalau ada yg murah mmg saya beli..


    kalau nak tempah lagi haru..

    ReplyDelete
  32. Hee..hee.. Pandai je Alin teasing akak ye..nanti lahh..

    ReplyDelete

cliks..cliks