cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, September 15, 2011

Open House and Meeting New Bloggers

Last Saturday was hectic day but i was happy. Ada invitation dari Hubby's fren di Seremban. Ramai yang kata, woiii jauh nya beraya. Hubby ni jenis kalau dijemput, dan tiada halangan atau aral melintang, pasti akan kami pergi. INSYALLAH.

Kami bergerak agak lewat ke Seremban. Huhhh!!! Massive traffic but moving lah. Tiba je di rumah our fren, depan pagar dah nampak orang menggoreng Char Keuw Tiau. Bau semerbak betul..Perut ni waduhhh!!! Ngeleh dong. Seharian tak makan. We all pun terus sambar ini dulu selepas mengambil tempat.
Mine. panas - panas lagi.
Then i pulun ni..
Some of the menu. I tak ambik pun.
Bujang - bujang teman yang sedang menjamu selera.
We just spent about one hour here. Tak boleh lama coz we had another one invitation di Kampung Pandan. Rumah siapa ye.. Rumah one of the blogger yang suka sangat travel. Tiba di MRR2 Highway, stucked a bit but then moving slowly. ALHAMDULLILAH kami tiba at Ampang Tesco rite after lepas maghrib. Pekat kat sini. Nak cari rumah blogger ni agak mudah coz kami pernah bermastautin di area Cheras ni dulu.. So boleh lah.. tak sesat pun. Direction amat tepat.
with Leez.
Tiba je depan rumah Leez, kami terus peluk - peluk manja.. First time jumpa..Seronok sangat. But suddenly my phone berbunyi. Stated ther dari my neighbor. Dia terus tanya i kat mane.. I kata kat Kampung Pandan sambil diperhatikan Leez.

"Yan rumah u terbakar".

Kalau itu lah ayat yang keluar dari mulut neighbor cakap kat u, cam ne? Panic?
Iiiiii....panic tahap gaban. Shivering. Tak leh nak fikir banyak. Hubby pun kalut. After about 10 minutes, ALHAMDULLILAH lega. Bukan apa - apa, just bulb dari stereo Hubby. Asap penuh satu rumah katanya. ALHAMDULLILAH i diberi neighbor yang baik - baik. Mereka tolong tengokkan.. Yelah..kalau nak balik pun bukan boleh terbang. Tapi besar syukur bukan kebakaran..Lega..
We all menenagkan diri dulu sambil beramah mesra dengan Leez.
Sambil cuci mata. Memang Leez ni peminat Hard Rock Cafe tegar.. Tengok je lah tu..
and plates.. Banyak sungguh..
Then... jom layan..Banyak hidangan yang enak - enak di meja makan..I makan banyakkkk..Memang reserve untuk rumah Leez..Heee..
Ada Spaghetti Bolognese..
Ada Lemang dan rendang.
Ayam Masak Merah.
Dah namanya Tokey Chocolate Cake..Sure ada kan.. Merasa lah i..
Emmmm...jeruk sih.
Sebelum balik kami posing lagi.
We need to rush back, nak jumpa another blogger. Jumpa je kejap. Lagipun nak tengok cepat - cepat keadaan rumah i yang dikatakan hampir terbakar tu. Terima kasih buat Leez dan keluarga. Kami seronok dan kenyang di sini..






Eh.. awat teruk sangat i ni.. Ohhh sedang menikmati kurnaian ALLAH.. Masyallah...seddapnyaaaa....Apa tu??
^
^
^
^
^
^
^
^
Ni yang telah i gigit separuh.. I tell u memang sedap.. Tak sia - sia membelinya.
Ni dia Tart Nenas - RM19..
Because of this tart lah maka i dapat met another new blogger popular. AzieAzah. Masyallah..she's so friendly.. Kami punya minat yang sama. Suka cincin besaq...hee.. Malang nya we all tak dapat sembang lama. Hari hujan..Lebat sangat..
TQ Azie..INSYALLAH one day kita leh keluar sama. Makan sama or maybe shopping cincin sama..heee..INSYALLAH..

13 comments:

  1. ya Allah ingatkan terbakar apa tadi, syukur hanya berasap je......

    hari sabtu baru ni takde sebarang jemputan open house pun, tapi jemputan pi hospital,hehe..anak menakan masuk spital..huhu

    ReplyDelete
  2. rajinnya akak jalan-jalan raya rumah kengkawan blog... hubby akak pun sporting kan...

    ReplyDelete
  3. Mujur tak de apa apa yang teruk rumah u tu.
    Jeles i nengok u gi rumah leez. I memang follow ur blog n leez's blog.

    ReplyDelete
  4. jumpa leez ye..jelez2 manja ni..hihi
    bestnya dapat makan choc cake leez tu.

    mujur tak de apa2kan dgn rumah yan .

    ReplyDelete
  5. sedapnya saya tgk tart nenas tu..saya peminat tart nenas tegar..paling suka kalau jem dia tu penuh...

    kak, alhamdulillah umah akak tak terbakar...saya lak cuak dgr ni...

    ReplyDelete
  6. kak yan cayangg..
    hehehe...malu i tau. Terasa betapa rendahnya diriku ni bila berdiri di sisi kak yan yg tinggi lampai...huhuhu.

    Anyway...thank you so much sudi datang ke rumah ku ini.
    Next time kita dating lagi yea kak.

    Alhamdulillah rumah kak yan takda apa2...i pun agak panic that day.

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah terlindung drp musibah..

    bnyk sungguh makanan..sedap2..

    ReplyDelete
  8. seronoknya... nanti nk jumpa akak gak la one day...

    ReplyDelete
  9. Kaka Yan... ur neighbour wat suspen jek, tapi prihatin.. then tiba2 nmpk akak tinggi sungguh. adakah kerna baju pink yg cantik tu atau kamera canggih? hehe

    ReplyDelete
  10. murah rezeki bulan syawal ni kan banyak open house boleh pergi makan dengan percuma :)

    ReplyDelete
  11. Thanks YAN.
    Sibuk sangat sampai terlepas entri ini.

    Terimakasih banyak-banyak!
    Happy dapat jumpa U.

    ReplyDelete

cliks..cliks