Last Sunday, tak ada invitation ke open house. In fact tak plan nak ke mana - mana. Semalamnya my SIL, Ina message kata nak mai. Dah terlanjur dia ada, i nak masak lebih sikit dan invite another SIL di Kuala Selangor mai. Maka dapat lah kami berkumpul siang tu.
Kami sembang sebelum makan..
My big table tak muat, and as usual lah..sambung another 2 tables. Sebab ramai gak kanak - kanak. My guests memula datang dalam pukul 15.15PM. Ina lak mai agak lewat. ada rumah terbuka. My big table dah ready. Time to eat...
Ada dish yang tak ready untuk dihidangkan. Chef CiJu masak Nasi Minyak, Ayam Masak Opor, Soup Tulang, and Dalca.
Dalca
Rendang Ayam yang my SIL bawak.
Ni yang paling i suka. Sambal Tempe Goreng dengan Ikan Bilis. the best lah.. Dulu selalu makan bila ada majlis kahwin orang Jawa di Kuala Selangor. Now susah sangat.
dan Daging Masak Kicap pun my SIL yang bawak.
I cuma prepared Salad ni je..heee
Lebih kurang dalam pukul 5 lebih mereka pun balik. I had another guests malamnya.. Alaahhh..NekCik and family dan juga TokNgah.
Kitarang mencuba dessert buatan Chef CiJu.
Chocolate Cake with Vanilla Ice Cream and Almond Flakes.
Kakcik suka hidangan yang akhir sekali tu. :)
ReplyDeleteduk tertunggu tunggu nak tgk gambar yan masak ape....ha ha...
ReplyDeletesalad dressing dgn kuah kacang ye yan ...sure sedap
ReplyDeletebesar pic pokok kelapa tu
ReplyDeletenampak real..
anak ati pun suka sambal goreng
tempe n ikan bilis
Acara makan2 mmng best...tambahan pulak kalau kumpul ramai2...
ReplyDelete