cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Wednesday, July 10, 2024

Pakistan May - June, '24 - Bermalam di CHILAS INN HOTEL & RESTAURANT (Day 3)

 

ok lah. 

i sambung cerita diarang yg terpaksa menempuh satu jangkawaktu perjalanan yg cukup panjang. 

i bubuh caption ATUK BAIK dr FB ye. 



PAKISTAN 30 Mei - 10 Jun 2024
Hari ke 2 - Islamabad ke Chillas
CHILAS INN HOTEL & RESTAURANT
Makan malam
Pukul 1:30 pg sampai ke hotel dan terus makan malam.
@ Perjalan telah melalui 487 km dan selama 16 jam
REZEKI ALLAH TAK SALAH ALAMAT
PERSEPSI manusia terhadap rezeki pelbagai. Manusia seringkali melihat rezeki hanya dari material saja.
Pada hal masih banyak jenis rezeki yang dapat kita rasakan, seperti keluarga yang bahagia, rakan-rakan yang baik, persekitaran yang menyegarkan dan sebagainya.
Ada segelintir manusia yang merasakan sumber rezeki hanya hasil kerja keras dan usahanya saja.
Sedangkan Allah SWT telah menyediakan pelbagai jalan menuju rezeki yang telah disebutkan dalam al-Quran.
Rezeki, jodoh, dan kematian sudah ditakdirkan oleh Allah SWT, dan akan tetap menjadi rahsia-Nya.
Oleh sebab itu, sebagai manusia kita wajib berusaha untuk mendapatkan rezeki tersebut.
Selain itu, ia mesti diiringi dengan doa yang sebaik-baiknya kepada Allah SWT. Selebihnya, kita serahkan pada takdir dan ketentuan Allah SWT.


ni depa bergambar waktu pagi sebelum berlepas ke Hunza.

cerita smlmnya setelah sampai di hotel pukul 1.30am.
badan penat tp perut lapar, tetap kena makan.

dinner time. 


i rasa ni CHICKEN KARAHI


ni NASI PUTIH dan CHOWMEIN (kalau tak silap i).
CHOWMEIN ni adalah CHINESE STIR FRIED NOODLE. 


diarang kata once tiba terus la makan. 
maybe dah get ready the food la kan. 


tgk kat sini ada NASI PUTIH.
org diarang ni jarang makan lauk2 ni dgn nasi. 
main diarang makan ROTI. 



so diarang focus makan. 
selesai makan terus masuk bilik berehat. 
besok pepagi dah nak sambung perjalanan ke HUNZA. 


pemilihan hotel ni dibuat pada hari bertolak dr ISLAMABAD. 
kalau tak kan stay di BESHAM. 
elok benar bukan weekend. 
kalau tak sure penuh. 
even hotel ni category standard saja tp rasanya selesa untuk berehat for transit. 
tiba kul 1.30am check out at 8.30am. 
very short time. 


facility pun memadai. 


nak check out dah. 


kita tengok dulu sekitar hotel ni. 
tiba dah malam tak nampak la kan. 
so pepagi ronda2 sekitar hotel. 


wahhh..kemain ATUK BAIK kan. 


abadi kan memory bersama. 


kedai2 yg berada di hadapan hotel. 


bila dah travel kita keluar dr our confort zone. 
itu lah manisnya bila travel ni. 

PAKISTAN 30 Mei - 10 Jun 2024
Hari ke 3 - Chillas
CHILAS INN HOTEL & RESTAURANT , CHILAS
KKH Chilas, Chilas 14100 Pakistan
Mungkin kalau taraf dia dahulu, hotel 5 bintang sekarang ni. Suasana nyaman.
Berhampiran dengan Bazar Utama, Chilas
Chilas Inn Hotel terletak di Chilas. Ia mempunyai bilik-bilik mewah yang dilengkapi dengan semua kemudahan asas.
Antara salah satu penginapan terbaik yang tersedia di kawasan itu.
Hotel Chilas Inn telah dirasmikan pada tahun 1986.
Chilas Inn Hotel adalah hotel standard yang terletak di Main Road Chilas, Gilgit, Lokasi Gilgit Baltistan yang meriah secara semula jadi.
Dilengkapi dengan kemudahan seperti perkhidmatan bilik, tv, tempat letak kereta, restoran, dobi, air panas, pemanas, keselamatan 24 jam yang membantu memenuhi penginapan yang menarik tetapi santai.
Apabila memasuki Hotel Chilas Inn ini, anda akan serta-merta merasakan suasana intim istimewanya yang membuatkan anda berasa seperti berada di rumah anda sendiri.
Setiap butiran telah dipilih dengan penuh semangat dan setiap bilik patut dikunjungi.
Hotel Chilas Inn mempunyai 15 bilik dan julat harga 2500 hingga 5000 PKR.
Setiap Bilik Tidur dilengkapi perabot yang mencukupi dan direka dengan menarik. Bilik-bilik adalah luas dan dilengkapi dengan katil yang besar dan peralatan tempat tidur yang selesa.


sebelum meneruskan perjalanan kena la breakfast dulu. 
pratha ke or just roti biasa diarang la kan. 


and omelete ni bagi la time apa pun. 
memang diminati oleh orang Malaysia. 

time to depart for Hunza. 
journey ambik masa 4 jam plus. 
tp of coz bukan itu ye. 
tambahkan lagi sebab kena stop2. 
nak lunch. 
nak toilet.
nak ambik2 gambar.

Okk.. nanti kita cerita the journey with the sceneries to HUNZA.


plan nak explore Pakistan hujung tahun ni?
DM me ye. 0192129958. 

8 comments:

  1. nampak roti paratha waktu nie...terus rasa lapar...hihihi

    ReplyDelete
  2. omelete mmg old time favourite di mana-mana hehehe

    ReplyDelete
  3. trip yang menyenangkan kak...fasilitasnya pun okay...mbul suka kamar mandinya...dan menu makanannya cocok di lidah...suka banget mbul dengan canai

    ReplyDelete
  4. best jer dpt jln2 melihat negara org :) kenangan terindah pastinya

    ReplyDelete
  5. Layanan sesuai dgn badget yg dikeluarkan-

    ReplyDelete
  6. Cantiknya permandangan luar hotel ni.....gunung ganang tu pun cantik...

    ReplyDelete

cliks..cliks