cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Monday, May 22, 2023

Hari kedua di Langkawi, May 16, 2023


Lepas breakfast di HIG Hotel kami terus ke HIG Mall. 
I pun usha lah cekelat2 yg kenan di hati. 
ada gak yang dipesan oleh abduls.
so kita ambik lah sikit. 
kalau masa anak kecik2 dulu mau banyak lagi kot yang dirembat. 
tapi kali ni i beli mana2 yg betul2 nak dimakan dan yg affordable lah. 
bukan ikut nafsu. 
ikut nafsu mau je DAIM tu drp dibeli 4, maybe i hangkut 8 kot. 
nafsu serakah kan. 

alhamdulilah nafsu dah tertutup kali ni. 
hehehehe. 


nafsu ni. 
nafsu. 
why?
kan mengada2kan kok dibeli fruit cake tu. 
bukannya murah. 
tak besar mana pun. 
tapi disebabkan i ni pencinta FRUIT CAKE maka i cekut lah satu. 
tak nak yg murah. 
diambik nya yang paling mahal. 
adoiiii. 
then manis la sangat. 
tak boleh makan bebanyak. 
makan sikit2 je. 

Spent hampir2 Rm200 gak lah. 
cukup lah kot. 
cuma kalau nak tambah sikit2 lagi nnt once dah mula packing tau nak tambah apa agak2nya. 
i nak spend on something else lah sikit. 
kita dapat gak duit raya you. 
dah tua2 ni dapat duit raya dari adik2. 
syukur sangat. 
jadi kita beli lah something ye. 

Masa merayau2 carik barang ni ciktie bagi tau course dia habis at 12.30pm
so dia nak balik then kami nak keluar sesama. 
gitu gini kami keluar after settled apa2 yg patut disettle kan.
Kami ke RAMS Home Decor.


pinar2 mata masuk sini. 
ada few things yg sudah menangkap jiwa. 
tapi benda yg mudah dibawak balik la.
kalau diikut2kan hati mau je dibawak balik set2 pinggan mangkuk. 
cantik2 youuuu. 
geramzz i. 


tu diaa..
jauh mai dr Shah Alam, ini yg sangkut. 
actually i teringin kan pot ni since 2014 lagi tau. 
masa travel ke agra. 
Hajat tak sampai. 
then sekali lagi thn 2016 ke Delhi. 
dah nak ambik je. 
tapi ditegah oleh zubair. 
katanya ada lagi tpt yg murah. 
akhirnya langsung tak menjadi sampai la. 

tapi pattern ni bukan lah pattern yg i berkenan sangat. 
tapi kira ok lah. 
tak dpt rotan, akar pun ok lah kann. 
kalau dekat mau i angkut lebih2 sikit. 
tapi kawal nafsu beb. 
kawalll. 


Ciktie ajak i ke level 1. 
kat sini mmg home decor items la. 
cari towel kat Idaman Suri  tapi tak berkenan. 
i rembat selai kat sini. 
harga yg sedang2 elok je. 


mencari table cloth yang menarik. 
cikrah pesan katanya. 
i tak beli apa2 kat sini. 

banyak gak dibeli oleh cikju kat sini. 
ciktie pun ada beli gak. 
then i beli sarung bantal dalam 4 helai. 
material cantik tu yg grabbed tu. 
buat ganti2 sarung yang dah lusuh2. 


pilih2. selak2. 
akhir nya dibawak sampai ke meja ni. 
orang lain tak duduk u. 
datang we all selumber je blh meeting sakan kat meja ni. 
hehehe. 
tak nampak pulak sebarang notice tak bagi duduk. 
then i terus ckp dgn cikju why not kita ngopi. 
cari kat area pantai chenang kot. 
then one of the lady kat area counter pun terus tanya kami. 
nak carik coffee ke?

dia pun suggest lah tempat2 yg menarik. 
then kami terus bersembang sakan. 
ramah lah sangat you. 
i pun tanya you owner ke?
dia jawab i married to the son's owner. 
kira owner lah kannn.

ramah sangat. 
Ms Nikita ni asal org India sana. 
Lucknow, northern part of India. 
Kami akhirnya bertukar2 phone number. 


then i turun ke ground level dan nak beli mangkuk besi i tu lah. 
ditemani Nikita. 
dia bagi tips cara i membersihkan steel pot tu. 
tgh sibuk2 pilih tu tetiba kami disapa. 

jumpa blogger jugak u. 
Notie ni dah lama kenal di blog. 
selalu bersapa2. 
balas2 comments. 
tak sangka boleh bertentang mata di Langkawi. 
kecoh la kami kat situ. 
berpeluk2 gitu. 
hehehee. 

pakkal time tak mengizinkan. 
kalau tak sudah tentu i ajak Notie ngopi kejap. 
tapi ye lah. 
sayangkan masa kan. 
insyallah nnt kita ngopi. 
Thanks sudi menegur. 
kalau harapkan i mmg tak prasan la. 

cerita pasal kopi, maka kami pun ke Zus Coffee yang berada di Maha Tower. 
nnt kita cerita lah sikit kat situ ye. 

14 comments:

  1. Kalau saya ke Langkawi, memang akan memborong coklat jugak sambil bagi alasan kat diri-sendiri - alah, bukan selalu datang pun hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang betul tu. tadi tu kata RM200 je kan. tak tau ada lagi add onz dia tu. hehehehe

      Delete
  2. surga coklat๐Ÿ˜ mesti la borong ek. samaa la ciknur kurangg dah minat kecuali cadbury he hee lain2 tu kalau anak2 mesti semua nak

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu cik nor. makin berumur kena tinggal sikit yg manis2 kan.

      Delete
  3. Thankyou so so much kakak. Hope to see you in Rams again soon

    ReplyDelete
    Replies
    1. heyy.. nikita right? happy to meet u. For sure will go to Rams again. a lot to buy yarrr. hehehehe

      Delete
  4. saya pun beli coklat daim kat HIG ni, dan saya beli jugak nutella (one jar) dan ferero rocher. memang control nafsu utk beli byk2 sbb mls nak angkut/luggage limited space :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul MZ. kalau tak de issue luggage tu sure penuh bonet kereta kan.

      Delete
  5. Siap terjumpa rakan blogger ๐Ÿ˜ƒ
    Masa saya ke sana tahun lepas Maha tower belum beroperasi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Ujie. rezeki tu nama nya. akak kalau travel mmg selalu terjumpa silent readers la. bloggers la. hehehe

      Delete
  6. Wah bertemu blogger lain nih..pasti seru ๐Ÿ˜€

    ReplyDelete
  7. Tak sangka ada jodoh bertemu yan ye. Tapi sori lah kenal chef cik ju je. Yan nampak lain bila bertentang mata. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. tu lah. tak pe. janji happy sebab u menegur. tu penting.

      Delete

cliks..cliks