cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Wednesday, January 19, 2022

Teman ke Oral Test Pendidikan Islam


Siapa yang ada anak yg ambik SPM tahun  ni?
maksudnya students yang kena ambik SPM tahun 2021 tp kena ambik tahun ni.
Bujang i salah sorang dari nya. 
tapi he is a private candidate. 
lepas balik dari Bandung gara2 covid dia decide nak ambik SPM. 

nak masuk mana2 sekolah dia mmg tak nak lah. 
sebab dari dulu2 lagi memang dah private school. 
jadi kepala dah set susah utk adapt the environment dgn sekolah non private. 
maka decide hanya home schooling saja. 
ambik tuition untuk 6 subjects. 

so sampai lah last Tuesday he needed to attend one oral exam. 
Oral exam for Pendidikan Islam. 
baru tahun ni katanya dibuat. 


exam dibuat di SMKSS17. 
i ni pulak kalau nak kena area keluar dari Shah Alam weekdays memang i seriau. 
takut traffic sesak. 
takut lewat sampai exam. 


Abang Irfan dok sentiasa sebut2 perkataan INTERLOCUTOR.
so i pun mencarik lah. 
orang nak oral lah katakan. 
tapi memang ketara dia nervous. 
sangat2. 
jadi bila dgn i n Abang 'Imran yang menghantar tu kira dia rasa ok lah kan. 


menunggu lah kami di sini dari jam 7am. 


member bersiap sedia. 
rambut panjang kena hide sikit tp tetap dibenarkan. 
once Abang Irfan ke exam hall we all pun keluarlah dari kawasan sekolah. 
menunggu di luar. 
but then i pun ajak Abang 'Imran balik je lah. 
mana tau ambik masa nak habis exam tu. 

tak pasal2 belum sampai rumah baru sampai area Jakel tu dia dah call bagi tau exam dah habis. 
adoiiii.
patang balik ke SS17. 
tapi traffice wei. 
30 minutes kat situ. 


kami terus ke Uncle K. 
lapar weiii. 


as usual i dgn SWEET LASSI. 
abang irfan dgn SIRAP BANDUNG.


kemaruk dah nak bergambar. 
ye lah dah tak travel.


he order ni. 
woww.
2 ROTI CANAI KOSONG.
2 TELUR NATA CAIR.
perghhh


i pekena TOSAI dan ALOO MASALA.


selamat. 


aikkk. 
makan lagi?
hehehe. 
i met sis mona di Plaza Alam Sentral.
settled few things then dia ajak makan.
depan mall je.


sis mona pekena MEE REBUS.


i pekena MEE SUP.

lepas tu i pun balik lah. 
dah tak larat. 
panas lagipun. 
nak dapatkan GRAB pun susah. 
tak pe lah. 
sekurang2 nya i dapat settled kan kerja i. 
alhamdulilah. 

8 comments:

  1. Semoga berjaya dengan cemerlang anakanda Irfan. Anak Kak Sue tahun depan, nie tengah plan nak home scholl jugak nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminn..amin ya rab.. insyallah.
      kalau dah tak biasa sekolh non private mmg susah kot. better home schooling. mungkin lebih banyak masak ulang kaji.

      Delete
  2. biasalah sblm exam rasa nervous., pas exam terus kena roti canai erk., hehehe

    ReplyDelete
  3. All the best!
    Lepas makan haruslah lapar hehe...

    ReplyDelete

cliks..cliks