Rezeki pagi ni.
Hari Rabu June 10, 2020.
jiran bagi Nasi Dagang buat breakfast.
kunun2 balas kunjungan lah.
i kebetulan hari raya ritu tak sempat nak ngunjung ke rumah2 jiran.
jadi lepas raya baru berkesempatan.
ini gambar waktu petang raya tempohari.
kunun nak pass sikit2 buat jiran tak menjadi gak.
so i buat lah kali ke dua.
then bagi lah sesiapa yang ada dalam my senarai.
suka hati bila boleh buat dan dapat bagi orang merasa.
bukan semua orang tau buat berasak dan ketupat loi kan.
so bila i pernah bagi jiran2 dan kawan2 makan berasak ni semuanya ALHAMDULILAH suka.
jadi ada lah yang menagih bila nak diberi untuk merasa lagi.
jadi bila i buat kali ni i buat agak besar2 sikit.
biar puas depa makan.
chef ciju buat kan Rib Osmot then ada buat gak Sambal Goreng Nekminah.
then pass2 kan lah.
ALHAMDULILAH semua happy.
pagi besoknya dapat lah pulak balasan.
merasa lah i makan Nasi Dagang.
sedapppp..
Gulai Ikan Aye ni mabeles lah.
pekat sungguh lah.
ikan tak hanyir.
acar timun dia pun i suka.
Nasi dia lembut.
i suka yang lembut.
some people jual nasi agak keras.
mmg i kurang suka.
suka yang macam ni.
serasa lah nasi dia.
sedap sangat.
terima kasih pada yang memberi.
semoga ALLAH membalas kebaikan kepada beliau seisi keluarga.
nanti kalau teringin i roger je dia.
ALHAMDULILAH..
sedapnya...masih mood raya ni..teringin pula
ReplyDeleteMasih ada raya lg kan.
DeleteTak pernah makan burasak.
ReplyDeleteBungkus dengan daun pisang nasi dagang tu. Jarang orang buat.
Kalau dulu2 akak tau org johor yg biasanya buat. Bila keluar belajar dr johor akak dpt tau org sabah ada buat sebab ramai bugis. N recently br tau area yg ada org banjar pun katanya ada buat berasak.
DeletePernah makan burasak, sedappp.
ReplyDeleteTapi itulah, dah lama tak jumpa sebab betul, tak ramai yang pandai buat.
Mmg tak semua tau buat malah tak semua suka nak buat sebab leceh.
DeleteTak pernah lagi makan burasak. Makanan ni popular di Johor kan?
ReplyDeleteRasanya kalau area yg ada org bugis sure ada berasak.
DeleteSee. Akak pun x tau org banjar buat berasak. Sebab banjar cam org jawa sikit. Bugis yg selalunya buat berasak ni. Sesuatu yg baru.
ReplyDeleteperghhh
ReplyDeletesedapnya
lama tak makan menu nih
terliur tengok
hahaha
Kena carik tu. Hehehe
DeleteYa allah...SA plak memang dah pandai makana nasi dagang...tengok entry akak ni terus rasa nak amencari nasi dagang sedap gak la...
ReplyDeleteSedap kan.. akak mmg suka.
Delete