cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, July 12, 2018

Merhaba Turkiye - Teatime at Hafiz Mustafa (15)


Sambung balik ye cerita Turkey i ni..
Hampir habis dah ni. 


nak cerita activity kami sewaktu ke Taksim Square. 
Memang tak lunch masa ni kami dari Eyup Sultan.
Tengok cerita di S I N I. 
then jangan lupa yang   S I N I   gak ye...

Jadi agak lewat kami berada di area taksim ni. 
so terus nak pekena something kat Hafiz Mustafa. 
Dah janji dengan sis mona nak belanja dia kat sini. 
moh kita lepak. 


Manusia memang ramai lah.
Hebat betul business depa ni kan. 


luar dalam sama penuh. 
even pernah meletup2 kat sini, still orang ok ok je. 
kalau ajal tak ke mana2 kannn.


jom masuk.


almost penuh kan. 
semua just minum coffee or tea and enjoying the Turkish Delight. 



yang take away pun ramai. 


jom kita tengok apa yang boleh kita ngap kan.


pekena coffe lerrr.



tengok lah. 
pilih je. 


chocolate yang dalam bekas ni i rasa kira2 dalam RM30 kot. 
dah tak ingat dah i. 



ini senarai harga yang satu hape pun tak faham. 
Ini adalah Hafiz Mustafa yang ada di Sultanahmet Street. 





tengok tu. 


Baklava dia. 




puddings. 


macam nak duduk sebulan. 
so boleh rasa tiap2 hari. 


ini Turkish Delights nya. 


I suka yang ni. 


Ini gak. 





chocolate yang ni pun dalam RM35 kot. 


yang ni dalam RM95 cam tu lah. 
memang best. 


i bought yang ni gak. 


ini gak. 
Yaaa ampunnn..
i spent almost RM400 on the candies and chocolate. 
memang sedap2 semuanya. 


Sis Mona tengah pilih menu. 


coffee kami sudah sampai. 
tapi picca2 dulu ye. 


i took this.
Cream Caramel and Kunafe. 
Awesome. 


My kunafe with ice cream. 


dap ehhhhh.


memang best.



ini gak memang best. 
I love it soooooo much.


nampak tak paper bag yang cantik di tangan i tu. 
Berat weiii. 
apa ke hal lah i beli kat Taksim ni. 
Walhal kat Sultanahmet melambak. 
tapi dah terbeli, nak buat cam ne kan..
Kita usung je lah. 

Lepas dari sini lah maka kami terus ke Istiqlal Street. 
ALHAMDULILAH dapat lah merasa lepak2 kat Hafiz Mustafa sambil layan coffee.
Kalau ada Chef Ciju lagi best kan..
sebab dia pun kaki ngopi.
INSYALLAH in future ye Chef Ciju. 
I bawak u. 
Kali ni orang sponsored i. 
so tak mamfu i nak bawak u. 
Insyallahhhhh.

4 comments:

  1. Fuh! semuanya manis-manis belaka.
    Hari-hari makan bisa potong kaki nih! hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha..ye lah kan. Dah makan baru rasa berdosa.

      Delete
  2. Sinfully rich kata orang tetapi itu lah kesukaan ramai. Tengok brand dia bertahan sejak 1864.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tp mmg bestt you.. all delights dia mmg superb. Sedap sgt2.

      Delete

cliks..cliks