cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, July 23, 2018

Eid Family Pictures 2018 n dinner at Cibiuk, Vista Alam.


Gambar raya?
Bila kenang2 kan balik pasal gambar raya ni memang lawak lah. 
We all memang tak ada gambar raya yang proper since long back. 
Agak2nya almost 4 or 5 years dah kami tak ambik gambar raya yang sempurna. 
Ada je hal. 
Sama lah jugak tahun ni. 

Tapi Abang luqman insist nak bergambar raya. 
Actually gambar we all satu family. 
Ye lah..
For him at least dapat lah tengok gambar family bila rindu2 gitu lah kot. 
Tapi usually Hubby lah yang susah nak bergambar. 
Ada je excuses bab gambar ni.
He is kurang suka bergambar. 

Tapi bila dah asyik dengar Abang Luqman request nak bergambar tu, 
entah cam ne cair gak dia dengan permintaan anak bujang dia. 
Tapi yang lagi lawak kami bukan bergambar di pagi raya. 
Tapi pada hari ke 24 shawal. 
Hehehehehe.
Sebab esoknya Abang Luqman dan Abang Irfan balik ke Bandung. 
Yang penting Abang Luqman happy dah sekarang. 
So saksikan lah gambar2 kami ye. 


Menunggu bujang2 berkemas. 
Mengalahkan anak dara.
Kalah ibu dia berkemas gak. 
Bukan gaduh tau gambar atas tu. 
Hehehehe.


Dah tua dah kami ni. 
Ye lah almost 23 years bersama2.
Hehehehe..
Never thot macam ni dah. 


Agak lama menunggu depa bersiap. 
Akhirnya. 


Malas nak edit dah..
Biaq pi lah serabut belakang2 tu. 


kita bagi chance depa berempat. 
Heroes i.


biaq pi lah yeeee..


dan lagi. 


omel dengan abah.


Abang 'Im dan Abang Luqman.
betul2 macam giant dah depa ni. 

Eh.. u all.
lepas bergambar kami terus keluar pegi dinner tau.
Saje je.
Malas nak tukar baju lain.
The boys pun sama. 
Siap bersampin kami keluar dinner. 
Tak peeeee.
Mood raya kan masih on. 


Kami ke Cibiuk di Vista Alam.


menu


Orang tak ramai masa ni, 
Dah malam. 


we all sampai dulu. 
Chef Ciju and Abang Irfan masih belum sampai sebab naik Grab.


Air sedap. 
Jeruk Limau.


Tembikai Ice Kosong. 


I suka ini. 
Iga Bakar yang diberi sama soup. 


Sedap. 
Tapi agak liat sikit. 


Nasi Liwet Ayam Bakar.


Soup Buntut.
Sedap. 


Sambal Udang Petai.
Pilihan hubby.
I tak boleh makan ni.
Kalau tak, sure ke tandas je lah lepas makan.


Last sekali mintak ni. 
Pisang Keju katanya.
Tapi coating pisang tu kurang sedap. 
Tak crunchy macam yang biasa jual di tepi2 jalan tu.
Makan sikit je. 


See, kami makan di restaurant siap berbaju raya.
ALHAMDULILAH..
besoknya ni Abang Irfan dan Abang Luqman nak balik ke Bandung dah.
Cerita di   S I N I
jadi itu yang kami makan bersama. 
Depa maybe raya haji tak akan balik ke Malaysia. 
Apa kata kami pulak beraya di Bandung. 
Ok gak kan..
Emmmmm...
patut difikirkan ni. 

25 comments:

  1. Nak punya pasal, mak pak ikut kan saja... :)

    tapi nampak sangat abah memang tak suka bergambar...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.. kan kak.. dia mmg susah nak bergambar. dari dulu lagi tu. tapi suka sangat belikan camera utk kita ni haaah.
      kali ni terpaksa lah dia kak.

      Delete
  2. idea last tu menarik gak ! tk pernah tk seronok baca blog kak yan

    ReplyDelete
  3. Hehe best je pergi kedai makan berbaju raya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. boleh buat lah sesekali kan.. kita perempuan tak ketara apa2 pun. org lelaki lah siap sampin songkok.

      Delete
  4. hihi kelakar je terus g makan pakai baju raya..

    ReplyDelete
  5. cantik baju you buuk ziyan..kalau tak seswaii ukurannya..pm tepi ye
    cantik gambar gambar tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok.. no hal.. tapi baju baru lagi kan.. tunggu lah 2 3 tahun nnt. hehehehe

      Delete
  6. ramai ckp mkn kat cibiuk ni sedap...i x pernah try lg kak...
    anak2 akak further study ke kat bandung tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap wahida..sud go n try.

      2 abduls akak di Bandung belajar quran. Yg first n yg last. Almost 1.5 yrs dah.

      Delete
  7. Hi kak! walaupun dh lewat, tetap jugakla nak ucap selamat hari raya, maaf zahir & batin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi dear..hehehe.. selamat hari raya bersambung..maaf zahir dan batin jugak. Tq dear.

      Delete
  8. 2-3 tahun ni rajin jugak bergambar sekluarga Kak Yan...buat kenangan.Suami atie pon mmg xsuka bergambar jugak..jenuh ngajak..hihi

    ReplyDelete
  9. pic no 2... ingatkan pengantin mn laa yg bersanding td ;-)

    ReplyDelete
  10. cantik2 semuanya gambar family..
    cantik jubah..nice colour..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.. sakan kami bergambar youuu..
      thanks.

      Delete
  11. Cantik pulak baju sedondon warna grey...
    Kalau I , I lah yg sebok nak bergambo sefamily di Hari Raya, anak, huh ..... tak kisah sangat pun. I sukalah AE bergambo gambo ni sebab jadi kenangan di masa akan datang.

    Hihi... baguslah diaorang, mau pulak ye makan sambil berbaju melayu walau di syawal yg ke 24...
    Selalu jugak nampak resto ni cuma belum tingin nak singgah lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah Hainom. actually i bukan ada baju baru tu. kebetulan ada warna yang sama. pakai je lah.. cantik ye.. terima kasih yeeee.

      Delete

cliks..cliks