cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, July 9, 2018

My eid gathering with partners.


Another gathering. 
Tapi bukan weekend.
I made it during weekday. 
Sebab my partners yang requested it. 
So i made it on Friday. 
Kira ok lah kan. 
then tak ramai mana pun. 
Takat ber3 orang je.


I made Laksa Johor. 
they requested this. 



Takat menambah nambah menu, i made Chicken Rendang and Sambal Goreng Nekminah. 
Ada sikit Nasi Impit. 


I made this drink. 
Lemon Mint. 
Biar segar dan buang lemak yang berkumpul waktu makan tu kan. 
Hehehehe


I made Dragon Fruit and Longan as dessert.



Then i served some of the Turkish Delight which i bought from Istanbul last time. 
Masih cantik dan fresh bila dimakan even dah almost 2 months. 
Memang satu box ni tak berbukak2.
Dan yang bawah tu.
Mem Sue belikan as ole2 bila datang ke rumah i ni. 



Ada Cheese Cake ni and Macaroon. 
So nice. 


My partners for almost 18 years. 
ALHAMDULILAH...


Depa dua memang suka Laksa Johor. 
Cuma masa i buat ni, the kuah a bit pekat. 
Then Chef Ciju adjust sikit2 the kuah. 


Saje je lah kita picca2 ye. 


dan lagi.
MyMommi and the kids. 



Rumah i agak penuh dengan tamu sebenarnya ni. 
my parents and my sister and family baru sampai dari Johor. 



tak lama, Mem Kelrina pulak sampai. 
Kenal tak dia ni?
Make up artist fofuler tau.
Mai dengan her doter.


Masa ni Mem Sue dah kena balik. 
So tinggal lah depa ni je. 
ALHAMDULILAH..
Dapat i jamu my guests pada hari Jumaat ni. 
Rezeki namanya. 
Semoga ALLAH kukuhkan lagi ukhwah kami. 
Semoga kita semua diberkahi umurnya..

then malamnya another family datang. 
Depa baru balik dari Kashmir dan bawakkan ole2 dari sana. 
Sayang gambar pulak i tak terambik. 

Selain diarang, My brother and family pun datang. 
ALHAMDULILAH..
rezeki dirasa bersama. 
Syukur YA RABBBB.

11 comments:

  1. Laksa johor..sedapnya..Alhamdulillah, ramai tetamu bertandang..semoga ukhwah & silaturahim bertambah erat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laksa johor mmg sentiasa jd permintaan bila buat makan2. Alhamdullilah semoga semua sentiasa bertambah mesra.

      Delete
  2. mata sy cuma nampak dessert dragon fruit ngan longan tu ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senang kan. Tambah2 menu. Mudah dan sedap.

      Delete
  3. Lemon mint minuman sedap yang sesuai di masa masa begini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sgt you.. kena buang lemak lah kan.

      Delete
  4. puasa ritu banyak kali jugak beli air lemon mint ni..mmg sedap.
    meriah rumah kak yan buat gathering raya.heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang segar kan. akak suka sgt esp bila dah makan yg lemak2 cam tu.

      Rumah akak ni tak buat open house tapi akak ajak je lah sesiapa nak mai.

      Delete
  5. akkk... table setting yg cantik.... perkakas2 nye pun cantik... rajin akak.... akk... green bowl (heheh tak tau nak panggil ape) heheh tu beli dari mane ek.. can share info? cantik lah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq dear.. brg2 akak tu semua dah lama2. Dalam 15 thn dulu kot. Yg green tu dr Rachel Ray. Cuba google.

      Delete

cliks..cliks