cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, July 20, 2018

Gather2 raya di rumah baru.




Dah habis raya kan.
Tapi tak kira.
I still nak cerita raya.
Alaaaa..
cerita kami gather2 dan makan2.
As usual lah kan. 
Kalau gather2 tak makan tu memang tak sah.

Kali ni we all ke rumah Cik Eli.
Sambil nak cuci mata nak tengok rumah baru orang tu lah..
I dah bagi tau u kan Cik Eli that i memang nak blog kan rumah u.
Rumah cantik weiiii..
Apa salahnya kannn...
Decor menarik. 
Siap i cakap nak panggil majalah nanti..
Nanti kita usha2 ye..


Lagipun berkumpul ni sebab nak bawak bujang dua tu before depa balik Bandung. 
Tokpucu nak belanja makan.


Ini photography session lepas makan.


Thanks Nekcik for the superb food.
Menyelerakan.


Happy depa ni.


tu, lepas makan depa pi swimming. 


Jom tengok decor2 rumah baru.
Cantik bagi i. 
simple je.


Lorong dihias dengan frame bergambar. 


Main bedroom. 
Cantik decor kan.


second bedroom


ruang makan.
adjustable dinner table.


Small wet kitchen.


nice cute kitchen.


Dah lah kan..
Kita makan dulu.
Penuh meja.


Bahagia.
datang2 tinggal makan je. 


Main dish.
Mee Hoon Tomyam air tangan Cik Eli.


Mee Hoonnya.


Ada yang superb ni. 
Lemang Periuk Kera. 
Sedappppp.


Lemang Jadian.
hehehe


Rendang Kerang. 
Air tangan tuan rumah gak. 


Homemade Sardine dr Nekcik. 
Sedapppp.


Roasted Chicken dari Tokpucu. 
Pun sedapppp..


Ada Salad.
Best..


Jommmm..


Pekena ni dulu.


Ada gak kuih raya. 
Sedappp.


and superb Biscuit Chocolate Marie ni. 
Memang terbaikkkkk..


Gambar2 dulu.


dan lagi.


dan lagi. 


saje je bubuh gambar dia. 
sebab tunggu dia dulu mai rumah Cik Eli, baru kita balik ke Shah Alam.

Alhamdulilah..
food sedappp sangat. 
Thanks to Nekcik dan Tokpucu sudi menjemput dan memasak buat kami. 
Bahagia perut.
Thanks to tuan rumah. 
Nanti2 kami datang dan makan2 lagi. 

8 comments:

  1. Assalamualaikum Kak Yan..
    Seronok tengok Kak Yan gathering, nampak kemeriahannya..
    Makanan sudah pasti nampak sedap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam dear. alhamdulilah seronok bila kumpul2 dan makan2.

      Delete
  2. cantik deco rumahnya tu, simple je.

    Makanan semua sedap2 nampaknya tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULILAH... rumah cumel2 utk org bujang lah katakan.

      Delete
  3. selamat hari raya kak yan..eh raya lagi ke.maaf zahir dan batin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahha..sambung raya namanya..kan nak dekat raya haji dah. Maaf zahir batin gak..tq dear.

      Delete

cliks..cliks