cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, July 7, 2018

Cuci mata di Johor Premium Outlets.



Okk..
cerita i balik kampung waktu raya dulu.
tapi bukan cerita beraya ye..
sebab memang i tak sempat nak beraya pun.
Banyak hal yang penting perlu dilakukan.


Ini gambar google. 

Hari raya ke 3 i went to Johor Premium Outlets. 
Dah macam routines since 4 years ago lah.
Mencari masa nak ke sini kalau awal2 nya..
Tapi disebabkan tuntutan hidup, maka kunjungan ke sini kira macam kebetulan lah.


we went here dah petang sebenarnya. 
I took a grab dari area Indahpura, Kulai.
I went with Abang Luqman sementara Hubby dengan urusan nya.
Ada lah benda2 yang i teringin nak grab dari sini.
Kira setahun sekali lah gamaknya.


Dapat ke Clarks.
tapi for my size, memang kaciwa lah.
Model yg orang dah tak hengen kot. 
But at last dpt gak lah satu. 
Tapi pattern for man. 
Tak kesahlah.
Janji dapat gak ganti kasut.


then Abang Luqman ajak cari seluar dia. 
Kami ke sini. 



while mencuba, i pun merehatkan lutut yang dah tegang ni. 


Orang kurang ramai lah.
Tak macam dulu2 waktu ke sini. 
Kalau ke Michael Kors tu siap beratur2. 
Sama gak Coach. 
Beratur nak masuk tu..
Eeee.. 
idok ler teman masuk. 


I singgah ke sini. 
Dah lama merancang nak sambar satu kat sini. 
Tapi masuk, tak de yang benar2 kenan di hati. 
Yang ada pulak tu, budget lari pulak. 
Hehehehe.


Then usha tempat lain. 
Ada yang berkenan. 
Kira ok lah. 
Masih dalam budget pun. 
ALHAMDULILAH.


Sebenarnya sebelum shopping ni, me and Abang Luqman planned nak makan.
Lapar you.
Tengoklah yang kat atas meja ni. 
Hehehehe..


I love the salad.
Cranberry Salad dia memang marvelous.
I loveeee it so much. 



I took Salmon Spaghetti dia. 
Licin.


Sementara menunggu Abang Luqman  settled kan hal dia. 


then tak tunggu lama you dia. 
Ngapppp.


Mak Bedah pulak, slow and steady. 
Lega, perut kita dah berisi. 
Time for shopping..
Habis shopping at 8.00pm.
ALHAMDULILAH..

12 comments:

  1. hehe tak pernah sampai sini.. JB pun tak pernah pegi. insyallah one day. CT time raya pegi AFamosa tu tengok deals lepas raya lagi menarik eeh. rambang mata.. dari nak jenguk2 terus sambar. kak !! i love coffee bean tho tak minat sangat coffee. bagel !! oh my.. among the best bagel !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnt Siti pegi lah. alaaa bukan jauh sangat pun.

      Delete
  2. Belum pernah ke sini.
    Thanks for sharing.

    ReplyDelete
  3. bestnye...rietta pernah sampai jpo lagi....

    ReplyDelete
  4. wah..bestnya kak yan shopping.
    dah lama sangat tak ke johor wpun ada abang mastatutin kat sana.heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaa.. shopping sikit2 je.. lepas gian je.

      Delete
  5. lps ni g PO kat genting pulak kak..eh eh... terhasutlah pulak hahaha

    ReplyDelete

cliks..cliks