cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Monday, July 30, 2018

Dine out at Concorde Hotel, Shah Alam.


Cerita Turkey i dah habis. 
Cerita gather2 raya pun dah selesai. 
i dok lah mencari idea nak sembang apa lagi ek kat sini. 
Tup2 baru prasan ada banyak gambar di drafts. 
jumpa yang ni.

Ini cerita masa Abang Luqman dan Abang Irfan masih bercuti lagi masa ni. 
Hubby nak bawak makan ke somewhere i pulak refused sebab no big transport for us. 
Kan Kak Timah masih lagi di workshop. 
Accident kali ke dua ni benar2 buat Kak Timah merajuk terus nak hidup. 
Apa nak kena beli kereta baru ke ek?
Entah lah. 

Okkkk.
Back to our story. 
Hubby tetiba teringin nak western food. 
Terus dia suggested nak ke Concorde Hotel. 
Sebab kat situ food dia memang menepati taste bud hubby. 
plus rege nya pun reasonable sangat. 
compared to Zubir Resto lah. 

Jadi kami ke sini dengan 2 kereta. 
Dekat je pun dengan rumah kan. 
We went for the buffet je. 
ikut tekak memasinglah kan.


tiba je terus kami ke Melting Pot dia. 
Masa ni orang baru nak ramai. 
Dinner time lah gamaknya. 


Varieties.
suka tengok. 


Dessert.
The section yang paling i suka. 


Heavy food pun banyak pilihan. 


International katanya. 


Salad section.


Nasi Ayam dan Itik. 
Then pasta pun ada kat sini. 


Ada kambing panggang.


Pilih Chef Ciju, pilih.


tak lama, band ni pun nyanyi untuk kami. 
Dah kenal pun kami dengan depa ni. 


terhibur lah kami kunun2nya kan. 


tetiba treingat kat my omel. 
Winduuuuu.


they are so grown up. 


omel pun dah besar sangat2 dah. 


i ada 4 anak sebenarnya. 
hehehe


Masa tengah makan2 tu i dah prasan penyanyi Nash ada makan sama2 anak2 dan cucu2 dia. 
Bila dia lalu di tepi meja we all, dia senyum to me.
Terus kami sembang kejap. 


sempat tangkap gambar. 
Memang ramah dia ni. 
kalau dulu, masa anak2 dia kecik2 selalu shopping kat kedai i. 
Selalu jumpa gak lah. 
Ni anak2 dia dah tua2 dah pun. 
I pelawa, nanti datang lah.
Bila cucu dia nak naik darjah satu. 
INSYALLAHHH.


Oklah.
Sambung makan. 


Hubby mintak Sotong Kangkung. 


Ini i punya.
Kambing panggang.


Dessert. 


Ini pau goreng. 
sedappp.


Buah2 yang dihias dalam glass.


Ini Abang 'Imran punya kot. 
Suka pasta. 


I nak rasa Nasi Ayam dia. 


Not bad. 
Chef Ciju ambik bebek pulak. 


Hubby tried Oyster. 
Tapi not so fresh katanya. 
I memang tak akan makan lah bonda2 ni. 


Sebelum kami mengangkat punggung, 
tup2 dapat cake ni. 
Tadi Nash and the family duduk agak jauh dari meja kami. 
then they changed the seats. 
Duduk sebelah meja kami. 
Langsung diberikan sekeping cake. 
Birthday cucu dia kalau tak silap. 
ALHAMDULILAH..
merasa lah kami. 
Orang memberi, kami merasa lah malam tu. 
tak lama, balik lah kami. 
ALHAMDULILLAH.

12 comments:

  1. cerita turki dah habiss.mcm rindu nk baca kisah2 turki..mcm mana tu..?
    besar dah anak yg bongsu .
    yang sulung yg pandai/rajin masak tu ye..hehe. krm slm kat zura..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehhehe..tak lama lg awak pulak pegi. Alangkan bestnya dpt ikut sama kan.

      Yg kecik mmg dah besar sgt dah. Tinggi dia lg dr kita.

      Delete
  2. selection banyaaaak cheq suka. heheh rambang mata nak pilih tapi nak merasa semua =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. sampai perut mengeluh.. sudah2 lah mak oiii.. hehehehe

      Delete
  3. rambang mata di buatnya... lazimnya kak yan dah booked dulu or walk in terus kt sini?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm2 lah ada. Bawak budak2 yg jenis pemakan, memang berbaloi.

      Kalau ala carte akak masuk je. Kalau buffet usually buat reservation lah. Esp malam2 minggu kan. Takut penuh.

      Delete
  4. Replies
    1. Alhamdullilah..dpt discount for umur senja kami ni haahh.. best tu.

      Delete
  5. aduh kak yan ... nmpk makanan lapar terus ni ...
    bagusnya nash tu kan kak

    ReplyDelete

cliks..cliks