cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, January 20, 2016

Laura Ashley and Mori Cafe at Section 15, Shah Alam.


Cerita tahun lepas lagi tuuu.. heeee.. berhenti kejap cerita Kashmir ye...few days before Dec 12,  2015 i got a message thru email. Laura Ashley buat sale kat Sect 15.. eeeeemmmm.. ada chance menghabiskan uang. heeeee...

ingat nak pegi sorang - sorang.. tapi tah cam ne jadi lain plannya.. terus ke sana dan mencari - cari. dan jumpa lah.. lahhhh.. tak besar mana pun sale nya.. 


ada cuma blouses lah.  and some barang - barring rumah. some 



ni yang dapat i rembat.. sikit je.. bed spread.. well, beli je lah.macam tak puas tau sebab tak berapa complete. i just bought the duvet and 2 pillow cases. sedih tau. orang kalau nak sale buat lah sale bebetul.. ni macam main acah2 .. gerem tauu.. tapi selamat lah pocket ku dari berterabur....

apa - apa pun i suka nak share kat sini one of new resto or i cud say cafe di Section 15 ni. terjumpa masa nak cari SALE place tu lah. once ternampak, terus berhajat nak singgah nanti masa lunch.


the entrance. masa kitarang pegi ni, this cafe just opened. i think baru sebulan. 



happy lah mamat ni. 


then ambiance is so nice. cuma, this cafe memang agak isolated dari main road. orang - orang yang kerja sekitar Sect 15 je ni not yang tau. the rest this cafe needs some or more efforts to do the marketing or i cud say, advertisement. 



the interior memang best. cantik. masa ni sebelum Christmas.. so that's why the interior dihias begini. 



i love the chairs.. tapi kami cumel2 sangat.. kalau Von...t "camel " cam ni, better cari yang besar sikit.. memang berbeza all the chairs.. i suka. 



then me, Chef CiJu and Abang Irfan pun ordered our food. 
ni yang terhidang buat kami.



tapi sebelum tu kannnn.. chef ciju tu laju je capai this cookies.. licing time tu jugak kot. 



masa memula sampai only me, chef ciju, and bang irfan.. but then another 2 abangs joined. then abang luqman pun terus sambar this petite cake.. so cute. apa lagi, Green Tea Cake lah. 


tak cukup tu you, sebelum food depa sampai, Abang Luqman sambar ni pulak.. 



time to eat. this was mine. Chicken Agilo Olio (i forgot the name lah). not bad, just for me the spaghetti tu perlu bit masin. just a bit lah.




Abang Luqman punya. 



Chef CiJu punya. Chicken Chop. 


berbahagia semua bila nampak food. 





Layan je lah kann.. asal kan bahagia. 


our drink.


we all kat situ makan dan makan lagi.. My Abdul2 kalau selagi tak keluar, pasti sambar itu ini lagi.. so better kita keluar cepat2. 


then you know what, the owner bagi kami ni.. Petite cakes untuk dibawak balk.. reezeki you.




comel2.





sebelum balik, sempat kami berpicca dengan owner of this cafe, Mr David.. its his girlfriend. 

How to go there??

3A, Jalan Ragum 15/17, 40200 Shah Alam, Selangor., 
Operating Hours: 9:00am-6:00pm, 
Tel: 03-5518 6088, 
Near to Carlsberg, enter Persiaran Selangor

18 comments:

  1. saya duduk shah alam pun tak tahu ada cafe nih, macam menarik je makanannya dan kek tu memang sangat comel dan pastinya sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti bolehlah aryan azra pegi.. dekat je kan.. where are u staying?

      Delete
  2. kalau ada roti2 kek2 camni memang bole jadi tempat makan feberet saya la gamaknye...tapi sayang seribu kali sayang...jauh bebeno le pulak...hihihi...kek penguin bertopi tu cutenyeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe.. nanti2 mana tau kot2 terlepas ke sini.. boleh kita ngeteh.

      Delete
  3. aduh kak...nmpk mcm sedap sgt je cookies & mini kek comel comel tu...haishh...sedap sedap sedap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap2 idzwa.. layan betul kitarang.. habis semua.

      Delete
  4. Nanti kalau2 'tersesat' ke Seksyen 15, bolehlah cari tempat ni... :)

    ReplyDelete
  5. Rasa nak mencuba sebab kak Zai suka kedai yang ada jual roti n cookies.

    ReplyDelete
  6. Tengok tpt mkn tu..mmg menarik..food pon sedap2 semua!

    ReplyDelete
  7. Salam Kak!

    Untunglah dapat bawa balik kek mini lagi! Seronok pi makan beramai-ramai ni. Selagi tak keluar, selagi tulah kita makan!

    Itulahkan, kalau nak buat sale, biarlah betul-betul sale. Choice pun banyak. Kalau dah macam takda choice, macamana nak menabur duit. Kira beli pun sebab nyesal aje pergi kalau balik tangan kosongkan, kak ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah dear.. geram akak. kalau banyak kan best. heel

      Delete
  8. Assalam Yan

    Ada rejeki nanti boleh juga singgah sini...

    ReplyDelete

cliks..cliks