cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, January 18, 2016

Dal Lake and Water Lilies



Just wanna share this pictures.. Water Lilies on Dal Lake. 





I love this splendid view. 






Water Lilies on Dal Lake. 














Harvesting water lilies on Dal Lake is one of the activities on Dal Lake. 







Water Lily





Just beautiful. 


This shikara man earns his life on Dal Lake.


Ini lah Dal Lake yang dipenuhi Water Lilies di sebahagian besar kawasan tasik. and this was my first experience. Me and my friends were enjoying our Kahwa on Dal Lake.. so nice. 


thanks to my tour guide for some of the great shots.. love all so much.  some from my own camera X100 fujifilm and some from my Samsung note 2. 

22 comments:

  1. Subahanallah..
    Cantik betul pic tu Yan..
    Terima kasih kongsi..
    Akak suka tengok-tengok gambar2 macam ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang menarik kak. kalau in real lagi lah kan.

      Delete
  2. Kalau pandai cari posisi mengambil gambar jadi menarik bila dah jadi gambar.
    Tu yg buat kakcik rindu tu:)

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. sis, u can call me or PM me..

      this is my number. 0192129958

      Delete
  4. Cantiknya...dalam cuaca sejuk menikmati pemandangan indah seperti itu bahagianya rasa...

    ReplyDelete
  5. cantik nya yan water lily tu
    yg best lagi dapat naik sampan tu dan pegang1 sambil ambil gmbr puas rasa nya kalau kaknoor dpt buat mcm tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang great experience . dah lah sejuk. mmg best. kaknoor kena cuba tu.

      Delete
  6. kat kashmir ke ni kak yan?
    btw jgn lupa tgk bajrangi bhaijaan ye kak.hehehe
    konfem tak rugi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kat Kashmir..
      akak dah khatam tadi dah. meleleh2.

      Delete
  7. Subhanallah

    cantik dan indah pemandangan. Hebatnya pengalaman itu.

    ReplyDelete
  8. kak yan..ada tak ms pi kashmir yng 1st tu kak wat entry untuk bajet?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mrs gold, ada.. tapi not so details.. nak tanya me, this is my phone number, 0192129958.. email is azianelias@yahoo.com.

      Delete
  9. Syioknya naik sampan. Kalau semua berkembang bunga tu mesti lagi cantik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu notie. mesti cantik. alangkan sikit pun cantik kan..

      Delete
  10. Replies
    1. puas mata memandang.. macam tak de penghujung.

      Delete

cliks..cliks