cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, January 28, 2016

Jalan - jalan Bandung


Okk...half live update lah gitu..i need to do this..jadi nnt tinggal habiskan cerita Kashmir  i..

pagi tadi lewat sikit keluarnya..sebab kepala rasa sikit bengal..panas agaknya..Mbak Lies dah janji nak bawak jenjalan..i just follow lah..orang offered kan..terima je lah..


Since the hotel served the breakfast, so better makan je lah..i took this.


And this.. ALHAMDULLILAH..


Then Mbak Lies brought us here..Asia Afrika..this place banyak sungguh old buildings tinggalan Belanda..memang menarik. Sesiapa yang nak tau pasal Asia Afrika ni, google lah yeee.


Then kami ke Masjid Agung Bandung..dulu - dulu tak pernah nak tersinggah ke sini pun..since dah ada peluang ni, apa lagi.


Cuaca agak panas tau..menyinar gitu. Tapi agak selesa lah. Berangin gitu.


Mbak Lies ngajak me n Abang Luqman naik ke Menara Masjid Agung..the fee just Rph 4000 per person..ok ok banget.. so ini lah views dari atas.



Nice..


Nampak gunung tu..agak berbalam..itu daerah Lembang. So itu lah bakal tempat Abang Luqman belajar nanti..


After spending few times here we decided to take a walk..sambil foto2 lah..


Love seeing all the old buildings here.


Antique typewriter..ini kira mesin cetak koran lah..


Selalu hanya dilihat dari dalam kereta..dan hari ni dapat gambar kat sini..titik nol Bandung. 


Gambar terussss..


Dan lagiii..


Dan lagi..depan i ni museum..those yang suka, sila singgah..free entry.. lepas dari sini, kami singgah ke mall..then lepas tu i balik bilik dan rehat...ngorok kejap..


Petang kami keluar semula..dan akhirnya kami nyopping di Secret..janji palsu..i cakap tak nak nyopping..waduhhhh..munafik sihhh..


Sebelum balik ke bilik, kami singgah Warunk Upnormal..Hipter place lah..nyobak kuliner bandung sih..


Ini kami makan. Alhamdullilah barakallah..
Okkk..capekkk..mau tidur dulu yahh..daaaa.

10 comments:

  1. Macam nak pergi lagi, dulu tak sempat nak teroka jalan asia africa & masjid agung nie sebab hujan lebat.

    ReplyDelete
  2. cantik masjid tu kak yan. yang hijau tu rumput ke? selesa nampaknya walaupun di luar

    ReplyDelete
  3. aduh jauhnuya tempat belajar abg luqman belajar kak... ingatkan kt bdr bandung tuh rupanya nun di sana...

    kalu dh pi bandung tak supink mcm tak caya je kak heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. dalam sejam je Dana.. insyallah ok kot.. kena jauh2 lah kann. senang nak hafal. heee

      Delete
  4. kalau lebih murah dari tempat kite rugi beso le kak kalau tak sambar sebakul dua...cecantik gak bangunan lama kat sana...padang depan masjid tu rumput ori atau tiruan kak ? cantik bebeno pulak hijau nye

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau uang busat manyak, ok lorrrr. hese
      rumput tiruan dear. carpet lah gitu.

      Delete

cliks..cliks