cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, January 11, 2016

Hanya semalam di Sekinchan.


Masih lagi nak bercerita hal tahun lepas. cerita Kashmir kita hole dulu ye. . orang dah ke bulan i baru nak merangkak ke tepi jalan.. anyway, still nak tulis gak.. ingat lagi tak public holidays yang lama tahun lepas. Maulidur rasul plus christmas and weekends. 

tup - tup my sister from JB planned nak tidur tepi sawah. eeeeee...cik kak oooiii.. tepi sawah di Tanjung Karang or Sawah Sempadan tu hotel nya macam hot cakes. sentiasa fully booked.. nak pegi esok baru cari hotel hari ni memang nahas lah jawabnya...

tapi, masih ada rezeki lagi bila cari punya cari kami dapat satu hotel di area Sekinchan.. so lupakan lah impian  nak bangun tidur nampak sawah ye cik kak oiii.. kita tidur kat tepi laut yang bau ikan tu yeee.. heeeee... tak pe, janji dapat kumpul kami semua. 



the rest of the family dah gerak early morning Thursday. me and hubby gerak petang. ada hal. 


tiba Kuala Selangor matahari almost nak sunset.


i suka yang ni...


tiba Tanjung Karang dah maghrib. singgah kejap pegi toilet. 


we arrived at the hotel dalam pukul 8.15pm.. (ini gambar pagi). We stayed at Sekin Hotel & Resorts. owner orang Melayu ye.. Pemilik Sekinchan Ikan Bakar. (katanya dulu dah bengkrap ye.. i pun tak sure sgt.)


not bad the hotel. almari ada, ada ironing board even ada iron lagi. 


flat screen tv. 



clean toilet. just sedih pressure air tak kuat. 


depan bilik. 


i took Superior Deluxe. Make sure bawak cash tau.. tak terima credit card. It cost me RM180 per nite. 


clean bedrooms.  lepas sembang kejap, we all keluar for dinner.


tu meja panjang sambung - sambung. 


food disediakan dengan cepat tau.. Highly recommended kalau sesiapa nak makan kat sini. First stall belah kiri dari Shah Alam di pekan Sekinchan. 


sabar menunggu. 


I suka ni. Lai Chee Kang Sekinchan. sedap. 


and my Soup Tulang. Sedappppp.. Lepas makan semua balik bilik dan tidur.. esok pepagi nak keluar. kunun - kunun nak tengok matahari terbit. ye lah belalang.. kita tengok kan je. 


at 6.30am some of us dah ready.. so we all gerak lah mencari mentari .. heeeeee.. ALHAMDULILAHHH.. ini yang dapat ditangkap. cantik kan. 



sebelum tu i ke Pantai Redang. Cantik. 



cuma katanya banyak anjing. stalls pun mostly chinese stalls. 


ok lah.. tadi kan kami ke bendang nak kejar mentari.. dan nak tengok sawah.. eemmmm.. rupa - rupanya kawasan Tanjung Karang, Sekinchan, sudah habis dipanen. Sampai lah kami ke Sabak Bernam. tapi kami breakfast dulu. 





pekena 3 keping Roti Canai.. Allahhhu akbar... 


My Daddi pekena Nasi Lemak. 


kawasan hijau tepi warung. then kami gerak lagi. tetap nak cari sawah. 


akhirnya.. 










sampai terjumpa ini.. Chalets tepi sawah. 






Boleh lah u all google area ni. Villa Gemilang Homestay. 



setelah puas, kami berangkat balik ke hotel semula. 


oklahhh.. time nak check out. 



me and my cutest. makin bam - bam.. sama je dgn ibu. 


pathway di depan hotel.menarik. 


on the way balk jangan lupa singgah membeli segala benda ni.. MESTI. 




Last but not least singgah di Warung Ibu. kami pekena Nasi Ambeng dan Soto. superb lah.. itu lah percutian yang sangat pendek. sebab nya ingat nak stay another one nite, tapi semuanya HABIS... apa - apa pun nanti kita boleh plan elok - elok. biar lama sikit di sini. INSYALLAH.

22 comments:

  1. SubhanAllah...cantiknya gambar matahari dan sawah tu...

    ReplyDelete
  2. Subhanallah.... cantiknya pemandangan mentari terbit tuh ngn gambar rumah tepi sawah tuh kak....
    tenang je rasa hati nengok.... bestnya dpt jalan2 situ kak...
    bab supink tuh paling best... dana tergoda ngn keladi tuh aduh besar2nya... sedapnya goreng atau bt pengat

    ReplyDelete
    Replies
    1. menarik sgt kan bila dpt meredah kawasan sawah dan kampung . berbahagia sgt. shopping kat sinti mmg pasti. heee.

      Delete
  3. Cantiknya pandangan sawah dan mentari terbit tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang cantik kak zaitun. rasa macam nak buat rumah sebijik kat situ.

      Delete
  4. Wah bestnya rumah kampung tengah bendang.... teringat warung Pak malau kat Langkawi... Part keladi, pelam, jagung fuh syiok tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak tempah rumah tu lama sungguh tau. hot cakes.

      Delete
  5. besar dan bersih bilik hotel tu berbaloi dengan rm180...semua gamba cantik2 paling suka gamba sawah dengan pokok teratai :)

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. boleh lah nanti idzwa ke sana. seronok sangat.

      Delete
  7. Kak.. i dah booking p area sini...haha... baca2 citer akak teros tertarik...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo ye ke. berseronok lah nanti yeee... memang menarik sgt.

      Delete
  8. rumah tgh2 sawah tu kan yg selalu msk drama2 tv? ;-)

    ReplyDelete
  9. Rindu kampung bila tengok gambar2 sawah ni... Di kampung pagi dapat lihat matahari terbit dicelah-celah bukit dan petangnya pula boleh lihat matahari jatuh kedua-dua pemandangan tersebut ada daya tarikan yg tersendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. untunglah ada kg yang ada sawah.. ni kami kena masuk kg org. apa2 pun mmg seronok lah.

      Delete

cliks..cliks