cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, January 5, 2016

Abang Irfan celebrated birthday in the hospital.


Cerita tahun lalu. cerita on last December 14, 2015. 

Cerita Abang Irfan had an accident.. accident dengan kereta in our own housing area. 

Nak beli ice cream katanya dan bit hard nak tau siapa betul siapa salah. 

tau - tau ada anak neighbor mai rumah bagi tau Abang Irfan kena langgar dan dibawak ke clinic.

Panic tak kalau dapat tau anak kena langgar, tapi  kita sendiri tak tengok keadaan nya.. then

orang yang kita tak kenal bawak dia ke clinic.. 

Dalam kepala tak fikir keadaan dia yang cedera tu.. 

Dalam kepala i fikir, ke mana orang bawak lari anak i. ALLAHHHH... 

kat mana nak cari ni.  Call phone dia, tapi tak boleh went thru. call lagi.. call lagi.

Cuak tak boleh nak kata. 

All the sudden, received one call. One lady bagi tau, dia yang melanggar Abang Irfan. 

Abang Irfan dibawak ke KPJ Shah Alam. 

Terus i ke sana dengan Chef CiJu. 

Meluru i ke Emergency ward. 

Dari jauh menjerit - jerit dia nampak i. 




He said, sorry to me sebab dia accident. Hhhh... dia sebenarnya rasa guilty sebab keluar rumah tak 

mintak izin dan terus benda ni jadi.. lepas tu, dia berhenti menangis.  Emergency doctor cakap, he 

can't do a normal procedure.. jahit je. sebabnya, Abang Irfan got a very  deep  wound.  nak kena buat 

jahitan yang banyak. nak kena pengsankan lah jawabnya sebelum dijahit. 





tuuuu.. errrrrr!!!...rasa ngilu i. 

bila dah dimaklumkan keadaan Abang Irfan, i pun agreed for him to do the stitches.  but before that, 

kena x ray dulu just to confirmkan keadaan lutut Abang Irfan. Tapiiiiii.. sebelum tu, PAY THE 

DEPOSIT HOKEYYY... Hhhhhhh... I pun kata, ok.. berapa deposit?.... Puan, Deposit nya 

RM7000... Astarfirullahhh..kalau ada heart attack, might be i yang jalan dulu. Walhal Abang Irfan 

just nak buat jahitan je.. Tak tau nak kata apa. ALHAMDULILAH ada lah insurance dengan atiqa 

takaful. i berkeras i tak nak bayar RM7000 as a deposit. i hanya nak bayar cash deposit tu RM1000 

je. then the staff pun agreed to register Abang Irfan.. 






lemah je dia. 




Abang Irfan terus bersalin baju hijau ni. dia bit nervous i rasa. 






Uncle ni suruh Abang Irfan baca dua'a dan salawat. 




Sebelum masuk ke OT, mintak kiss2 dulu.. suruh Ibu dua'a memacam. Hhhhh anak, anak.. sib baik 

lah Ibu ni superwoman.. kalau tak, dengan  Ibu ibu sekali duk di katil spital tu.




Dalam masa menunggu, hati i sangat tak senang. walhal, jahit luka je tu. tapi sebab dipengsankan tu 

lah yang buat i tak senang perut. 




once dah tau bilik number berapa, terus i menunggu di sini. 




ALHAMDULILAH. Abang Irfan selamat keluar.. Menangis sampai sesak nafas kata nurse tadi.. 

hhhhh.. sebab once dia sedar, dia tak nampak ibu.. tu yang menangis. sian lah pulak dengar 




gini keadaanya.. kaki kiri dia bengkak sangat. 




since tak dapat single room, Abang Irfan kena stayed dengan 3 orang yang lain. so ibu tak boleh 

tunggu. 




Abang Luqman yang tolong jaga malam ni.  Thanks Abang Luqman.




mengenang nasib lah tu. heeee




esoknya, doctor pun benarkan Abang Irfan balik. tapi sebelum tu, kena buat clearance dengan 

insurance. kena tunggu bill.. 




Agak lama menunggu, sampai tertidur - tidur dia.. Once bill sampai, gulp!!!!!... the whole cost, 

RM7800.. ALLAH HU RABBI..






Saje nak share these pictures. mereka ni sambut birthday in December. Memula Chef CiJu on Dec 13, 

then followed by Abang Irfan on Dec 14, sebelum tu Dec 5, Ali (my nephew di JB), then Uncle Mere  

Dec 16 ye.. lupa.. ada sorang lagi December 12, Alif adik Ali, and last was My Mommy, December 

28..  Kenangan buat Abang Irfan, lepas potong cake, esok accident and spent his birthday in the 

hospital. Apa - apa pun Ibu hanya boleh berdua'a semoga anak ibu menjadi anak yang soleh dan 

sentiasa mendapat lindungan ALLAH.. 


36 comments:

  1. Seriau nyer baca kak😱😱😱
    Ai yg baca pun nervous ni kan plak kak😩
    Ada kak updated kt IG x ? Ke Ai yg x perasan
    But Alhamdulliah dia OK after that
    Nasib bail x de patah riuk ekkk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak ada update kat IG dear..tp gambo dia nak masuk OT..alhamdullilah tak injured kepala.

      Delete
  2. Mahalnya kak? KPJ sekarang memang mahal betul. Stitches jer. Xray baru berapa ringgit. Bilik 4 bedded..satu mlm jer. Memang mahal sungguh. Tapi syukurlah all end well.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg terkejut bila depa mintak that much ..but alhamdullilah he is ok now.

      Delete
  3. mula2 baca mmg ya Allah serem
    alhamdulillah akhirnya happy ending
    tpi cost nya alahaii terpejam kejab mata tua ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdullilahh...

      cost tu mmg menakutkan. boleh buat sakit jantung.

      Delete
  4. moga cpt sembuh abg irfan...

    seram sejuk tgk gmbr luka tu

    ReplyDelete
  5. Camna dgn orang yg langgar tu...lps tangan camtu je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. takat hantar ke hospital lah.. since dia tau ada insurance cover, terus senyap. takat message sekali ada lah ritu.

      Delete
  6. Mahalnya bil cam nak beranak czer. Tang luka tu seram la tengok...darah2 ni kita boleh pitam..


    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tau lah sis.. hebat sgt service tak gak..

      Delete
  7. alhamdulillah irfan kembali pulih

    selamat ulang tahun irfan

    ReplyDelete
  8. wak pon ngeri tenok luka dalam tuuu., huhu2

    tujuh hibu hinggit deposit., mak aiiih ;( mmg cekik darah spital tuuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wong lanang wak.. ketjap je sakit.

      mmg cekik darah.

      Delete
  9. part gambo luka tu cecepat scroll sambil kecik kan mata...ngeri sangat...sian Irfan niat nak pi beli aiskrim ja tetiba jadi pulak camni ye...ujian di penghujung tahun...bab bill tu pon kusss semangat mahalnye nampak cam sikit je rawatannye...nasib la ada perlindungan insuran kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ngerikan.

      bill yg boleh buat kita kena darah tinggi.

      Delete
  10. Tengok kat luka tu seram juga nampak terbelah.Mahal juga fees dia sbb jahit luka aje dan bilik pula berkongsi.

    ReplyDelete
  11. Mahalnya bayaran. Kenapa orang yang langgar tu tak bayar? Dia yang hantar KPJ kan? Apa pun alhamdulillah Irfan tak apa-apa. Semuga cepat sembuh. Bila dengar kata accident je mesti seriau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. malas lah nak cerita pasal tu.. maybe dia fikir ada insurance kot.

      Delete
  12. saya dah biasa dengan kes anak accident. paling penting bila berdepan dengan situasi tegang begini ialah... kita kena cool...

    ReplyDelete
  13. moga abg irfan cepat sembuh....adoii bill....mahalnye akak....klu rietta pown mw pingsan tgk bill sebanyak tu...sebab tgk pada keadaan luka tu, xde la anggar cecah 7K...i tot half from that amount pown dh byk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULILAH.. not ok dah.

      memang bill pun dalam RM7800.

      Delete
  14. kesian anak bujang ibu....ulang tahun ke berapa tu?
    sempga jadi anak yang soleh membahagiakan ibu dan ayah

    ReplyDelete
  15. Uishhh! Tengok bil memang boleh copot jantung! Diorang jahit dgn benang emas gamaknya :)

    ReplyDelete
  16. Ya Allah.. Seriau bila benda2 mcm ni jadi.. Semoga cepeat sembuh yer abg irfan.. :)

    ReplyDelete
  17. ya Allah..ngerinya tengok luka tu.berapa hari warded sampai mintak deposit 7 ribu..

    ReplyDelete
  18. semoga Allah lindungimu dan keluargamu k.yan...

    ReplyDelete
  19. ya rabbi...mahal giler kos rawatan....
    tapi alhamdulillah abg irfan dah ok...
    mmg risau kalau dengar anak excident...huhu...

    ReplyDelete
  20. aduhla kak... tgk luka tuh dlm jgk n ngeri rasanya... mcm terasa2 lak... aduhla

    nsb lah ada insuran semua ye kak... kalu lah yg msk tuh yg takde insuran keje biasa2 je mcmne... dgr deposit dh rm7k... bil pun 7k lebih aduhla kalu dana mmg tak mampu lah... pd irfan moga cpt ssembuh yek... sian lah dia dugaan di akhir thn

    ReplyDelete
  21. Alahai ujian sungguh..speedy recovery and happy belated besday to irfan kak ☺

    ReplyDelete
  22. Mak aiii Rm7800 kalau bayar cash mau terkebil-kebil mata tu... Mahalkan kos perubatan ni, rasanya sebab dia bius penuh kot.

    ReplyDelete

cliks..cliks