cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, October 29, 2011

Roti Nan Kashmir and Teh Tarik....

Orang kalau dah kemaruk memang tak boleh dibuat apa...Pantang nampak perkataan KASHMIR....heee...Last Thursday lepas office, me and Mem Sue singgah Syed Bistro.. Masa pesan dok berkira - kira nak makan apa. Tup - tup i terpandang ROTI NAN..emmm ada jenis - jenisnya.. Roti Nan cheese, Roti Nan Taj Mahal, Roti Nan Mumtaz, andddddd...ROTI NAN KASHMIR..heee.. apa lagii..ROTI NAN KASHMIR satuuuu..Jom layan apa i makan petang tu..

Teh Tarik
I think mamak je yang the best tang Teh Tarik ni..For your information Teh Tarik tak wujud di Kashmir. Yang dia ada Chai Masala, Kehwa.. hee.. Macam terror je i..
Ini lah dia ROTI NAN KASHMIR.. Not bad.. Memang sedap.. Ada cheese dan ada garlic.. While eating i dok sembang dengan Mem Sue. I cakap, for sure tak ada Roti Nan Kashmir ni bila i ke sana nanti. Tak akan jumpa..heee.. Tak pe, tak pe, kita ambik mood je.. Tak salah kan..
I tambah lak dengan Ayam Tandori..Emm,,kenyang i sampai ke besok. Licin roti tu i kerjakan.. Rasanya sama je pada i.. I ingat nanti bila i nak makan roti nan, i nak ajak frens then kita order segala macam jenis roti nan tu.. Kita bezakan.. Baru lah tau..hee..

Deepavali lalu.. So, Chef CiJu made a cake for our Indian neighbor.. Kami bagi depa Marble Cheese Cake coated with chocolate lagi.. Siap tulis - tulis.."HAPPY DEEPAVALI".
Hidup bermasyarakat kena lah cam tu.. Lagipun neighbor i ni suka sangat tersenyum tiap kali i terjumpa dia.. Cuma wife dia gak nampak senyap je. Masa kitarang hantar tu, terus ajak kitarang masuk untuk minum - minum. Tapi kitarang tolak dengan hormatnya sebab dia ada guests. tak nak ganggu..Ada angan- angan nak bagi cake gak kat neighbor Chinese i yang dok depan rumah.. Sebab dia baik dan suka bagi Ikan Talapia.. Biar banyak kawan dari banyak lawan. Betul kann..

18 comments:

  1. baiknya akak..

    ati ni dulu sgt rapat dgn jiran
    depa ni tapi sejak dia bela anjing
    dan biar anjing tu berak kat laman
    sebelah je tempat ati jemur kain

    beberapa kali tegur dia buat dek..
    malas nak bertegur sapa dah...

    ReplyDelete
  2. sy n anak2 suka dgn cheese nan le kak, sedap...

    p.s kek dia mengugat iman le hehehe

    ReplyDelete
  3. roti nan kashmir..
    ym ymmmmm

    mula2 beli roti kashmir..

    pastu gi kashmir..
    amin..

    ReplyDelete
  4. semoga hajat yan nak kashmir tercapai ye...

    cake tu npk sedap jer...

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Yan

    telan air liur saya lihat roti nan tu..
    nyam nyam...he he

    Wassalam

    ReplyDelete
  6. Betul tu Hanie. Tapi manusia ni kan ada 1001 macam peel..

    ReplyDelete
  7. Umie,

    memang sedap cake tu. Kitarang letak sikit flavor strawberry.

    ReplyDelete
  8. KhaiRin,

    mai lah sini.. Nak habis kan sibijik pun boleh.

    ReplyDelete
  9. Ati,

    alhamdulilah. Lgi satu majlis kat sini memang tak benarkan pelihara anjing kalau tak boleh jaga.. In fact shah alam ni strict sikit kot bab2 anjing ni.

    ReplyDelete
  10. JH,

    akak memang suak Roti Nan cheese.. Ni tambah lak dgn kashmir nya tu..heee

    ReplyDelete
  11. INSYALLAH kak sal.. Impian dari kecik lagi tu..

    ReplyDelete
  12. INSYALLAH Ain...

    masa open hse tu tak sempat nak serve..hee

    ReplyDelete
  13. Walaikumusalam Bro Rozali,

    jom kita pekena..

    ReplyDelete

cliks..cliks