cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, October 10, 2011

Ke Lorenzo

Last two week i and Hubby berura - ura nak buat upholstery untuk our sofas. Dah tua dah sofas tu.. Almost 7 years. Seumur Abang Irfan. Ye lah beli masa nak masuk rumah baru lah katakan.. Beli sofas tu di Lorenzo Bukit Raja. Sebenarnya sofas tu elok lagi.. Yang problem nya adalah cushion covers nya. So, kami menujulah ke Lorenzo yang ada di Shah Alam ni.


Sebelum ke Lorenzo sempat lak jengah2 store kat bahagian belakang Lorenzo tu.. SALE u... tapi kami bukan nak beli sofa. Nak ganti cushion saja..
Tak ramai pun orang. Biasalah Shah Alam..
Tiba je kat sini i terus referred one of the staff. Dia cakap if the cushion/sofas tu lama punya design, i have to refer back kat kedai yang i beli. Mean nak refer ke Klang.. Alahhh..cam tu lak. Then dia hanya suruh i email saja rupa bentuk my sofa tu.. K lah i agreed.
Bila dah diberitau macam tu, Hubby kata leh tengoklah mana - mana sofa yang berkenan... Emmm.. ok gak. Peluang memilih siapa yang tak suka kan..
Cari .. cari..
Hubby pun sibuk lah mencarri - cari coffee table. Biasa lah untuk stereo dia lah tu..
Pusing punya pusing, i berkenan yang kat atas ni..Warna cam ni memamg taste kitarang lah..tapiiii... nak kena tunggu sebulan... Well..baik tak payah.. lama bebeno..Then i pun merewang lah satu kedai tu... Jom cuci mata..
Sesuai dengan orang yang ada pangkat raja - raja je..
Duduk ni kena hati - hati. Takut batu dia tanggal..Mau mengutip nanti.
I berkenan melihat saja lah..takut nanti ada macam - macam corak kat rumah nanti..
I berangan je bila asyik ngabik gambar - gambar sofa kat atas tu.. Hee..gila apa i nak pakai yang cam atas ni.. Tak sesuai langsung.. Tak sesuai dengan rumah, tak sesuai dengan orang.. Ni sesuai rumah bungalow je..Or rumah raja - raja.. Ada batu swarovski crystal lagi kau..
Ni pun sesuai bungalow.

Tu batu tu..

Meja makan yang ada batu ni dalam RM10K.. Boleh????
Ok lahh.. back to reality.. Jangan nak verangan lah kan.. sesuai kan dengan taraf hidup..heee.. So, baik makan McD..Kami singgah di Sect 3.. Hubby mengidam.. I tak sangat..

Mine..and Abang Luqman

Errrggkkk... akhirnya p Lorenzo takat cuci mata. Hajat still tak sampai.. Akhirnya Hubby kata, nanti dia panggil je kawan dia buatkan.. Upholstery.. Habis cite.. Emm senang je kan. Lagipun nak tempah kat Lorenzo for old design punya sofa like mine tu almost RM1500 or lebih..Huuuhhh.. baik i belanja orang makan.. Lagi best.. Nanti tunggu je lah sofa lama i tukar baju..

19 comments:

  1. Kalau ada RM10K, baik kakcik renovate bilik tidur kakcik. :)

    ReplyDelete
  2. lya mmg suka tgk perabot lorenzo y design moden..mmg cntik2 sgt..tp regenyer..ada ummphhhh..

    jd utk budget rendah... beli y brand cavenzi je la..

    ReplyDelete
  3. anda mmg pembeli yg bijak....he he...walaupun tahu rasanya yan mampu beli yg royal2 punya tu....lately ni nmpk mcm yan rajin mendeco rumah ye...

    ReplyDelete
  4. i pun tgh ushar2 nak beli sofa ni..tapi nak masuk lorenzo takuttttt...heheh... takut ade yg berkenan pastu gelap mata tgk harga..hehehe

    ReplyDelete
  5. Cantik2 perabot kat Lorenzo tuh yer.. harga pun cantik..

    Tak cuba cuci2 mata kat Gavenci.. pun okey gak..semedang jer sale.. :)

    ReplyDelete
  6. yelah.....Lorenzo mahal3 sgt mgkn sbb guna kulit kot. K.ani suka Cavenzi. Sbb very comfortable! Harga pun berpatutan jugak!

    ReplyDelete
  7. wah mmg kelass pilihan tuh..

    ..hehee..hubby ngidam? selalu kalau hubby ngidam ni kan... partner dia ada isi.. ;)

    ReplyDelete
  8. cantik sepadan dengan harganya


    wah... tukar tuk raya haji pulak ke!

    ReplyDelete
  9. KAK YAN.........
    mmg nampak mahal dan eklusif lah............

    ReplyDelete
  10. Tak pe Lya, cuci mata tak salah..Tgk benda cantik pahala..

    ReplyDelete
  11. Eni,

    i more to modern design.. Royal2 ni tak kena betull heeee..

    ReplyDelete
  12. Maya ni macam2 je..Alahhh dia ada gak yang reasonable lah..

    ReplyDelete
  13. Rinna,

    rumah i dah tak boleh beli perabot lagi.. Penuh dah.

    ReplyDelete
  14. Kak Ani,

    saya beli pun masa tu tgh sale. Tahan lah pakai. Almost 7 years dah.. Tak de lah nak membeli tiap tahun..heee

    ReplyDelete
  15. Faitn,

    jangan cari pasal. I dah surrender. Umur dah 43 ni dah tak larat apa dah.. Nak jaga budak kecik??tidakkk..

    ReplyDelete
  16. Ieda,

    tak lah.. hajat hati cuma nak ganti sarung cushion je..

    ReplyDelete
  17. Ye lah Ayu..

    tapi i tak teringin nak beli lah..

    ReplyDelete

cliks..cliks