cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, September 4, 2010

pasha mengaji...flv

Ingat tak dalam N3 yang lalu, i ada masukkan lagu Andai Ku Tahu. Rasa syahdu sangat bila dengar bait - bait lagu tu.... I ni memang minat sangat apa - apa tentang Indonesia ni, kecuali maid lah..heee...Gasaklah depa nak demonstrate ke, nak Ganyang ke...I dont care.. Lagu - lagu, memang sedap - sedap belaka.. Kalau lagi liburan ke Indonesia, sure tengok channel tv diarang..

I ni pun suka dengar lagu - lagu dari group Ungu ni.. Pasha the vocalist, for me not only hensem, sore pun memang sedap.. Orang kalau dah minat lah kata kan... Then dalam pada i scroll you tube, terjengahlah this segment. So, i loadkan di sini and share, apa yang i suka tentang Pasha.. Best dia mengaji.. Walau hanya sepotong ayat... Hope that, anak - anak bujang i nanti boleh mempunyai suara yang seenak ini bila mengaji dan mencintai AL QURAN NUL QARIM....





Terjemahan dari ayat di atas: Tafsiran Ar-Rahman
(Al Quran ) ini disampaikan kepada manusia supaya mereka diberi ingat dan diberi nasihat dengannya dan supaya mereka mengetahui (dengan hujah - hujah yang tersebut di dalamnya) bahawa sesungguhnya ALLAH ialah Tuhan Yang Maha Esa dan supaya orang - orang yang mempunyai fikiran beringat , dan insaf.

Terjemahan dari ayat di atas: Tafsiran Abdullah Yusuf Ali
Here is a Message for mankind:Let them make warning therefrom, and let them know that HE is (no other than) One ALLAH: let men of understanding take heed.


Mudah - mudah KAU berikan kami hidayah agar kami sentiasa di bawah lindungan MU YA ALLAH..

No comments:

Post a Comment

cliks..cliks