cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, September 7, 2010

Our Favorite Biscuits on Lebaran.

This N3 is dedicated to Siti Hajar (Cha my dearest) yang sekarang staying in Mexico, Ola Cha..dan yang dah lama lost contact... and Ci Rah and Ticha and Abi in Schiedm, Holland (Hallo, Dutch). These cookies maybe tak leh sampai kat u all, especially Cha.. Katanya Mexico really strict dengan kiriman food ni... Kesian kat Cha.. Ingat boleh lah K Yan kirimkan..CiRah tak pe.. Nenek selalu kirim.. Memacam... Ok Cha, as i promised to you, i will load some of the cookies yang biasa dibuat olah Chef Ciju.. And most of the cookies really wanted by our regular customers..
Crunchy, full of almond flakes.
with white chocolate
Peanut Butter Cookies
Chocolate Oats Cookies
crunchy
The most favorite cookies
Nanaimo Bars, originally it has vanilla pudding mix. But not this one.
No-bake cookies. It uses coconut and cracker crumbs
The top choice - pineapple tarts.
with home made pineapple jam.
Oats Samba
Before it coated with milk powder.
Some like it without milk powder, and some not
Kids like this cookies

Cha, actually ada dua tiga jenis lagi..But, later - later lah ye.. Nanti Cha batal puasa lak..haa..haa...K Yan loadkan masa raya nanti..Amacam.. baru mengancam.. Kalau Cha nak recipenya, nanti K Yan loadkan kat next N3. See you then..

Ok Ticha, Ticha suka yang mana? Nanti Umi buatkan.. Abang Ifan suka tolong CiJu buat biscuit Dark Chocolate Chips.. Next year Ticha balik, boleh tolong CiJu..Ok..

INSYALLAH one day kita boleh bertemu muka.AMEEN

8 comments:

  1. Salam MDT,

    lagi - lagi bebudak..Ala2 famous amos..

    ReplyDelete
  2. Salam Yan..

    tengok gambar pun buat air liur menitis... :)

    ReplyDelete
  3. Salam Kakcik,

    sabar kakcikm batal pose sapa nak jawab?

    ReplyDelete
  4. salam ziarah yan...wah byknya biskut raya. sedap2 belaka

    ReplyDelete
  5. selain kuih2 tradisional, saya peminat biskut tart tapi sejak diabetes ni saya tempah tart kosong saja. jadilah buat pelepas gian...

    @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

    “Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin.
    Semoga segala doa, ibadah dan taubat kita dimakbulkan-Nya dan semoga berbahagia dunia akhirat”

    “Terima kasih sudi menjalin silaturrahim yang sungguh bermakna & berkongsi pengalaman yang sungguh berharga”

    ReplyDelete
  6. Salam Suzi,

    all these biscuits memang wajib ada..Sentiasa diminta ada di atas meja bila raya...esp tart

    ReplyDelete
  7. Salam En Piewahid,

    tak pe lah walau satu nikmat telah ditarik, ada seribu nikmat lagi ALLAH berikan kepada kita kan?

    TQ dan INSYALLAH atas doanya..SELAMAT HARI RAYA...

    ReplyDelete

cliks..cliks