cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, September 5, 2010

Iftar yg paling malas tahap gaban....

Rumah ari ni agak sunyi sepi..hiks..hiks...hubby went to the office, mommy puppy went back to Pontian, Tok Ngah ikut balik.. Kalau tak waktu - waktu cam ni, my mommy and puppy sedang recite Al- Quran.. sayu je..Emmm.. masuk bilik, terus buat taik mata.. Biasalah penyakit kalau tidur siang...Sure melalut - lalut waktunya..After taking my shower, relax depan TV, baru noticed that Benci Bilang Cinta rerun.. Alahhhh miss some parts.. Whatever... layan kejap... Padahal banyak benda i have to settle...huhh...
Best tul moment ni masa Dimas melayan karenah Winda yang minta perhatian.. So loving.. Emm terperasan macam wong mudo aq ni..hee..Lebih - lebih lagi semalam tweetnya dibalas Baim Wong..wahhhh!!!! asikkkk!!!!..Seperti dapat kado lebaran aja. (Lily, ummi bahagia amat nih....heee)
Lebih kurang pukul 16.05pm, Chef CiJu lagi busy making biscuits. We decided to have our iftar outside.. Dah terlanjur wanna pick up some hampers yang tak terjual di Kiliney, we confirmed to have our iftar there...

Senangkan,

call,

confirm the place,

go there,

and eat..

wah... malas tahap gaban ni..Lagipun Chef CiJu lagi busy with cookies, and me with hampers and tempahan hantaran....And one more thing, hubby tak iftar sama..
Some more to do.Ni belah lelaki..Belah pempuan belum siap lagi...eeeiii...takut tak siap, ada tak tunang orang kang..
Some of the hampers to be delivered tomorrow.
One of the item in the hamper. yumm.. yumm...
We took the package for iftar..Just costs you RM 16 per head. Once tiba at the restaurant, the adzan berkumandang. We sat and ate.. The kiddos were so happy.. Depa makan bersungguh.. Abang 'Imran was really happy with Sayur Kangkung Belacan.. Selalunya he hates sayur.. Abang Luqman tak payah cerita lah he loves ALL KINDA FOOD.. Tolak batu dan n kayu je...Abang Irfan pun sama.. Siap nak order footlong lagi..But, after asking many times, and i tak layan, he ate Lontong.. Licin..
Buffet package by Kiliney. The kiddos were happy with the food. TQ Aunty Sabar..Depa tak complain langsung.. Siap 2 kali ulang tu...
I didnt know what was this, but we loved it.
Ayam Goreng Berempah
Tauhu goreng with cicah kicap pedas.Kalau hubby ada sure hubby suka ni..
Sambal Tumis Udang
Spring Rolls and Samosa
Surprisingly, after Abang Luqman dan Abang 'Imran did Maghrib prayer, they continued their meal dengan menghabiskan nasi yang memang ada lebih.. Hee... dasyat sungguh anak teman ni.. Tapi kata orang berbaloi kalau bawak orang yang suka makan ni kalau any restaurant serves buffet.. Tak rugi membayar..
Second time. Depa ulang makan nasi after maghrib prayer.. Katanya, " jangan membazir nasi bu". Pandaikan diarang..hee...
Abang 'Imran loved to have Teh Tarik after hving a sip of mine. Siap request - extra susu..
Food lover - Abang Luqman
Kids memang senang nak berkawan..Sempat lak sebelum balik, usha - usha anak tokey Kiliney main game.
At 20.35 we went back. Fikir apa nak makan esok lak... Must be the simplest and easiest dishes lah.. Ni waktu - waktu kritikal lah katakan.. Tak apa lah yang penting, semua happy pasal masih ada benda yang boleh dimakan.. ALHAMDULLILAH....

4 comments:

  1. Wahh sungguh meriah berbuka bersama sanak saudara..

    Kak Azie pun layan juga Benci Bilang Cinta tu tapi yg siaran ulanganla. Dulu tu langsung tak tengok pun.. Bleh tahan gak citer dia kan. Seronok tengok Marshanda tu jerrr.

    ReplyDelete
  2. Salam K Azie,

    dah hampir sebulan makan reramai, br tadi tinggal km anak beranak. Tu yg decide mkn kat luar.

    BBC tu dah main 2 kali dah...U suja Marshanda, i suka BW..heee..

    ReplyDelete
  3. ho yang belah popuan xsiap g, patut gmbr xsmp2 g hahahaaaa..bocor rahsia...tq anty, come2 blako (*_*)....

    ReplyDelete
  4. Salam red budu,

    dont worry...sedang menyusul, Almost 95% done..heee

    ReplyDelete

cliks..cliks