cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, September 16, 2010

Raya 2010 part 2 - A day before raya..

Well kalau nak cite pasal a day before raya ni rasa - rasa nya lebih kurang sama je tune dia every year.. Tapi nak cite lah sikit pasal this year bit lain.. Hee.. Ingat tak N3 Raya Part 1, yang kami berbuka dengan rendang yang sedikit basi tu.. Emmm... so hari ni, kami satu kereta tu pakat reramai memeriahkan tandas Tok Yayi..Lepas sorang, sorang. Me, of course akan pitam..Well bila pitam, akhirnya beraya lebih awal dari yang lain..Tapi salute to Abang Luqman, Abang 'Imran, and Abang Ifan..Diarang bertahan sampai buka. Selepas waktu berbuka, beginilah keadaan rumah my parents..Terang benderang.

Meriah dan berseri - seri rumah Tok Yayi. Tapi banyak gak mentol - mentol tak menyala.. Tok Yayi tak sempat nak maintain. Yelah..kerap ke Shah Alam..heee.
Interior sudah diberesin..Tinggal tunggu tetamu esok hari aje.
K lah cite sikit pasal activity hari ni...Of course buzy dengan Berasak and Ketupat Lo..Camne nak buat benda alah ni pun ada kat sini. Ini adalah menu WAJIB bagi my family. Tapi tahun ni buat tak banyak sangat. Pasal Paman Mie dah tempah satay 1000 sticks. Kira cukuplah tu.. INSYALLAH.
Berasak yang sedia untuk dibungkus lima - lima
Begitu juga Ketupat Lo.
Rendang Ayam, selalunya jadi my duty menyediakannya.But this year, Chef Ciju sudah take over.
Sambil masak, sambil main mercun
Kan main adik ipar dengan abang ipar ni..Busy betul masak di dapur....
Masing - masing ada tugas..Tak de makna nya nak bersenang - senang di malam raya.. Kalau nak bersenang - senang baik jadi tetamu je besok.
Hubby yang potong bawang, i yang kat tepi menangis macam nak apa...Apa barang daaaaa...
Big boss je yang boleh bersenang - senang.
Chef Ciju dah siapkan rendang awal - awal lagi. Sebenarnya Chef Ciju nak melepaskan geram main mercun dan join bebudak kecik yang terpekik terlolong mak main mercun..So, Chef Ciju and Chef Koya jadi Tok Ketuanya.. Memang sakan depa main.. Sambil main, sambil kacau Lauk Selangka Kesemut...

Apa - apa pun layan je lah gambar - gambar kat sini..Gambar kemeriahan mereka bermain mercun dan bunga api.




Sakan mak dengan anak ni..
Budak kecik main bunga api asap aje tau..
Macam - macam gelagat masa main bunga api dan mercun.

to be continued......

2 comments:

  1. Slmt Hari Raya Yan....maaf zahir batin :)

    ReplyDelete
  2. Salam Kak Ani,

    selamat hari raya.Maaf zahir dan batin...

    ReplyDelete

cliks..cliks