ni kira part 2 our visit to Sekinchan last month.
tengok2 la cite kami PART 1 ni.
semua pasal jenjalan ke Sekinchan la.
kurang lebih pukul 8.30am kami nak keluar dr hotel utk carik makan.
lapaq tau.
bila dah ramai2 ni tak de cemil2an waktu malam jadi lapar cepat la pulak.
kami tak check out pun lagi.
nak merayap dulu.
kami main terjah je.
nampak warung bukak terus singgah.
memasing makan nasi lemak.
makan sambil melayan kanak2 Ribena ni.
ada kuah lontong.
pilihan utama la kan.
ada adik lpar yg baik ni.
bawak kami jenjalan.
then kami pusing kawasan sawah padi.
tapi sayang la.
dah rata dah bendang.
sampai la kami di sini.
new chalets di tengah2 bendang,
cantik mmg la kat sini.
ni nama hotel/chalets di sini.
a bit pricey la bila Chef Ciju dok usha2 rege di counter.
then singgah kejap ke pasar basah di pekan sekinchan.
dapat la ikan2 fresh.
rushing balik hotel then kami checked out.
singgah pekan Kuala Selangor untuk our lunch.
kami singgah PANTIMOR.
seronok la kanak2 berdua ni beli menan.
semua mengajak ke sini.
Hubby dulu rajin bawak kami makan di sini.
Kuala Selangor kan kampung hubby.
bila makan di sini, lagi2 makan IKAN PARI BAKAR, memang jadi rindu kat hubby.
favorite hubby ni.
semua bergenang air mata sambil makan sambil cerita kenangan kami sama hubby di sini.
i makan ni je.
SUP EKOR.
puas hati.
i tak nak makan nasi lagi.
sebab masih full perut dgn nasi lemak pagi tadi.
favorite Chef Ciju.
SIPUT SEDUT MASAK LEMAK.
ASAM PEDAS TELUR IKAN.
sedappp
ni pun sedap.
masih ranggup.
masa kami sampai masih banyak lauk2 nya.
customers full.
ALHAMDULILAH.
staycation 2D 1N berakhir dgn makan2 di sini.
semoga kami dapat jenjalan lagi.
kita kena tunggu cikti yang bawak kita jenjalan nnt.
ke mana?
tungguuu.
terliur sup ekor tu :) alhamdulillah semua mknn sedap2 belaka dan best dpt spend masa bersama yg tersayang, selagi masih ada masa dan kesempatan
ReplyDeleteBulan 12 ni plan nak ke sekinchan boleh la terjah semua tempat ni.
ReplyDeleteSedapnya ikan pari bakar, sup ekor, siput sedut...aduhai...terliur SA...
ReplyDelete