cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Thursday, February 8, 2024

KOPERASI AGRO MAKANAN SELANGOR BERHAD




teruk betul la kalau mood memblog ni on n off kan. 
rasa nyesal kalau dah lama tak update. 
kali ni bukan la kata malas. 
tp mcm tak sempat2. 
ye ke??
hehehehe. 
tak pe. 
ni ada dlm draft. 
so i on je la kan. 

*******************************************

MONDAY
July 10, 2023


cerita ni punya la dah lama. 
secara tak disangka2 i ni terinvolve la pulak dlm activity2 out of my comfort zone. 
lagi2 kalau terpaksa mingle2 dgn org2 atas ni. 
pening den. 
den ni suka yg relax2. 
yg tak pakai protocol2 gitu. 
tp bila dah keadaan mcm terpaksa dan memaksa maka i terima pelawaan my uncle utk involve. 
my uncle tried to introduce kan i dgn koperasi. 

masa sekolah2 dulu involve la kan dgn koperasi sekolah. 
hehehe. 
suka sangat benda2 ni. 
berjual beli kat koperasi mmg best waktu tu. 
bila dah tua2 i mmg tak pernah langsung terlibat. 
baik langsung mau pun tak langsung. 

sebenarnya my uncle terlibat dalam pembentukan satu koperasi. 
baru nak set koperasi tu lah. 
then he invited me and chef ciju meramai2kan majlis. 
then ada pesanan utk kami buatkan sikit food. 


tu la barisan ahli2 koperasi. 
ada wakil dari Koperasi Malaysia. 


ni lah bakal Pengerusi Koperasi. 
then my uncle as her PA. 


dan ini lah wakil dari pihak Koperasi Malaysia cawangan mana ek. 
alaaa. 
tak ingat la. 


ni pun i tak focus. 
tp somebody dari satu koperasi lagi  lah. 


so ini la yg dibuat waktu meeting koperasi ni. 
nak bentukkan koperasi maka benda2 ni semua dibincangkan. 


last meeting kami dpt lak tanda mata sebab kunun2 sponsor food la. 
tak kami duga nak diberikan balasan. 


sessi bergambar. 


hahaha.. 
nak dijadikan cerita. 
rupa2 nya orang penting Koperasi ni sedara kami. 
En Syazan Afifi. 
i dah lama tak jumpa dia ni. 
so i tak cam. 
kalau dulu jumpa waktu dia masih kecik2 lagi. 
since dah kawin i rasa mmg jarang sgt i jumpa hari raya. 
tapi he remembered us. 
i mean maybe tgk pada nama kami berdua. 
berbintikan ELIAS. 
dia yg datang menegur we all. 
kecik dunia ni kan. 
sakan kami sembang masa ni. 


ni lah food yg kami sumbangkan. 


kena potong2 BERASAK ni. 
biar ramai dapat merasa. 
sebuku dapat diberi pada En Syazan Afifi. 
rindu berasak katanya. 


then chef ciju bagi ni. 
door gift brownies.
siap dihias2 gitu. 
depa dpt fresh2 brownies nya. 


since kunun nya kami ada sedikit contribution kat situ dpt lah pulak hamper. 
tanda terima kasih. 
for us we just loved doin that. 
seronok dpt berbagi2 cam ni kan. 


then ini lah yg ada dlm hamper bag tu. 
ALHAMDULILAH.

 

11 comments:

  1. Yang bagi n dapat sama-sama meriah kak..seronok

    ReplyDelete
  2. Ishh dah lama juga saya tak dengar koperasi. Rasanya zaman sekolah tau ttg koperasi, Krn di sekolah ada. Di situlah students nak beli keperluan sekolah yg terlupa bawa atau habis 😄.

    Meriaaah acarnya kak. Dan banyak juga gift dan makanan tersaji yaa👍

    ReplyDelete
  3. Jadi ingat waktu masih aktif bekerja, di tempat kerja saya ada koperasi untuk berbagai keperluan rumah tangga.
    Kini setelah pensiun, tak lagi saya berhubungan dengan koperasi...

    Alhamdulillah dapat tanda mata selepas meeting ya Mbak.

    Salam,

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah best dapat hamper. Mmg sedap Kak Yan & Chef Ciju masak. Lawa2 door gifts nya.

    ReplyDelete
  5. bestnya kak burasak dan rendang ya... pastu cookies lak, spesial sungguh

    ReplyDelete
  6. Lumayan hamper yang diterima tu. Rezeki

    ReplyDelete

cliks..cliks