cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Tuesday, June 20, 2023

Convocation Abang 'Imran di MSU


May 22, 2023 - Monday. 
convocation day Abang 'Imran. 
i went there dgn Abang Irfan. 
Abang Luqman kena stay kat rumah. 

Ingat tak nak lah share kat mana2 socmed. 
i pemalu. 
hehehee. 
tp for me kat blog ni dia lebih tak mencolok sgt la kan. 
n this is my diary. 
lebih intimate pada my point of view. 
so ibu menulis la di sini. 
nanti jadi kalau mengimbau masa lalu, google je blog ibu ni. 
tak giteww. 


selalu tgk tangga ni kalau tgk drama kul 7 tu. 
hari ni baru tgk sendiri. 


memula tak nak pegi. 
tp pasti kesian kat Abang 'Imran kan. 
orang lain parents semua dtg. 
ni tup2 i ckp tak nak dtg. 
so last minutes i said ok i pegi. 
i went there wt abang irfan. 


memula kami ditempatkan di sini. 
masa ni dah agak ramai yg dtng. 


tup2 ada wakil MSU bagi tau bukan kat bawah tu our seats. 
kena naik ke sini. 


time semua graduan masuk ke dewan. 


time untuk Abang 'Imran masuk. 
dari jauh dah nampak. 
Memang besar tinggi lah anak bujang i ni. 


phone ibu phone capuk. 
nak zoom pecah2 la dia. 


almost penuh dah dewan. 
then semuanya dah bersedia untuk acara seterusnya. 
Ucapan dari founder of the MSU. 

Professor Tan Sri Dato Wira Dr Mohd Shukri Ab Yajid, the President and Founder of the Management & Science University (MSU) and MSU College group is a passionate proponent for excellence in education.

Panjang jugak ucapannya. 
tapi menarik. 
tak dpt pulak i upload the video. 


time utk penyampaian sijil. 
Abang 'Imran took Certification in Busniness Management. 
now taking Degree in BM. 


Kabur lah sgt weiii. 


tu dia anak bujang i. 
penuh screen tu. 


dah mcm style myhubby je. 
copy cat. 
tang mata je tak sama. 
abang 'imran a bit sepet like my eyes. 
tapi tubuh badan tu memang besar gagah perkasa. 
hehehehee..
macam iklan anak bujang lak ek. 


ALHAMDULILAH. 
lepas dah satu phasa in his life. 
now in another phase la pulak ye. 
tunggu lah another 3 years. 


then sekali lagi Abang 'Imran naik stage. 
ALHAMDULILAH. 
dpt award gituuu. 
tak sangka la pulak ek. 
among 10 best students. 


after the ceremony, time for photo session. 
dpt tangkap gambaq dgn Tan Sri. 


then dpt pulak family gambar sama2 dgn Tan Sri. 
kira peluang la kan. 
Sembang kejap dgn Tan Sri. 
Siap tanya tinggal kat mana. 
I jawab kat Seskyen 7  Tan Sri. 
Dia pun jawab Ooo saya pun Seksyen 7. 
I tanya lagi kat mana tu Tan Sri.
Ooo atas bukit tu la.
i jawab lagi oooo we all bawah bukit. 
hehehehehe


ni lah 3 abduls i. 
dulu kecik2 je kan. 
now dah terbagau besaq.


tingginya anak bujang i kan. 
kalah dah i dgn dia. 


ni la abang 'imran.
orang nya agak introvert. 
memang pendiam. 
cakap bila perlu. 
sometimes agak mean pd  pandangan i. 
hehee..


abang luqman belikan sebouquet roses.
siap tanya ok ke boy dpt roses ni. 
i kata beli je lah kan. 
buat sonok2 ye..


then lps majlis kami kelaparan.
i yg dr pg tak makan2 jd sgt lapaq.
the kids terus ajak nak makan KFC. 
i pun ikutkan je lah ye.
lama sungguh i tak makan kat KFC ni. 
dr sblm covid lagi kot.


then sblm balik abang ifan ckp nak makan ice cream. 
sooo pekena kat sini. 
terus balik dah. 
luaq tu sgt lah hangat. 
balik terus la rehat then lelap kejap. 
habis activity i seharian. 
ALHAMDULILAH..

 

32 comments:

  1. Wahh tahniah untuk Kak Yan sefamily...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear. have to put here sebab nak jd kan diary.

      Delete
  2. wahhh tahniah imran๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘dpt award lg tu best student... tahniah jg buat kak yan dan suami๐Ÿ’๐Ÿ’

    ReplyDelete
  3. Tahniah kak yan. Nasib jadi pergi ke konvo. Memori tu , mahal utk di kenang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala tak keluar nama pula

      Delete
    2. tu la kan. memula bukan tak nak pegi. tp lewat2 bagi tau dia. kesian kalau tak pegi kan.

      Delete
  4. alhamdulilah bahagia atas wisuda abang imran ya kak...kelak kan menjadi orang sukses dan bisa mengamalkan ilmu ke ranah masyarakat...amin...congratulation ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makasih ya Mbul Kecil. insyallah.. Ameennnn ya rabbi.

      Delete
  5. Alhamdulilah anak dan ibu sekeluarga...semuga abg Im terus berjaya cemerlang dunia dan akhirat...aamin

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah tahniah akak sekeluarga, esp Imran.
    Moga terus sukses dunia & akhirat aamiin.

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah..tahniah to Abang Imran and Azian juga.

    ReplyDelete
  8. Tahniah to Abang 'Imran & Yan sekeluarga..happy moment..

    ReplyDelete
  9. Tahniah buat kakYan sekeluarga ๐Ÿ˜Š. Seronok konvo ni time naik pentas tu. Dapat award lagi. Alhamdulillah kakYan berpeluang tengok abang Imran convo. Naik pentas 2 kali.

    ReplyDelete
  10. Selamat ya kak buat kakak Imran,semoga sukses kedepannya.

    ReplyDelete
  11. Tahniah Kak Yan! Moga terus cemerlang untuk peringkat yang seterusnya. Besar dah anak-anak akak; dulu mula-mula follow blog akak semua kecik-kecik lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear. tu lah kan. cepat sungguh masa berlalu.

      Delete
  12. Tahniah anak sis dah grad. Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  13. Tahniah Kak Yan & Abang 'Imran
    Semoga terus sukses dunia dan akhirat

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah tahniah yg bujang dah habis belajar dgn berjaya :D

    ReplyDelete

cliks..cliks