kita cerita balik belakang lah ye.
tak de modal musim covid ni.
i nak share apa yang i masak on the last few days before our Eid.
kan i ada HOMEMADE TOMYAM PASTE.
tak kan masak sekali je kan.
so i planned nak buat Tomyam untuk iftar.
nak perabis all the stock2 sayur dalam fridge lah gamaknya ni.
these were i had duirng iftar on May 20, 2020.
on our 27th Ramadan.
my TOMYAM UDANG which full of sayur2.
using my HOMEMADE TOMYAM PASTE.
not baddddd.
ada balance sayur dalam fridge tu i buat SAYUR CAMPUR.
guna gak tomyam paste tu tapi tak masam lah.
a must.
kena ada TELUR DADAR.
then i noticed ada balance ikan goreng kecik2 ni.
panas kan balik then garnished sikit2.
sedap je makan.
to make it macam makan kat kedai.
i did NASI GORENG KAMPUNG.
ada balance sayur kangkung.
sedap jee..
kena ada KEROPOK IKAN..
mmg terangkat.
Buah LYCHEE fresh ada dibeli so buat pencuci gigi kita ye.
and this is my TOMYAM.
yang atas ni adalah second time i masak Tomyam.
first time i masak ada lauk SOTONG GORENG.
dan makan dengan KUE TIAU.
all the kids also love this.
so i boleh buat sekali lagi tomyam.
sebab paste dah almost nak habis.
nanti boleh lah buat paste lagi.
anytime nak makan boleh je leburkan paste ni.
nanti i share my HOMEMADE TOMYAM PASTE.
wah tomyam boleh buat paste juga ye.. boleh la try buat..biasa beli je
ReplyDeletekalau beli sure ada pengawet kan. cuba lah ni. sedap malah yakin halal. hehehee
Deleteselamat hari raya.. thanks. kita dah follow awak lama dah kot.
ReplyDelete