cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Saturday, November 23, 2019

Roti Kaya Junus, Teluk Intan



FOOD REVIEW

Junus Roti Kaya, Teluk Intan. 



I nak share our happiness makan roti kaya. 
sure orang cakap alaaaa.. roti kaya je pun. 
but to share the info tak salah kan. 

tempohari kan kami ke Teluk Intan. 
so kalau dah jalan2 tu sure makan2 kan. 
nak bagi perut senang hati. 
so kena lah carik makan. 
then apa yang kami makan di Teluk Intan tempohari adalah SUPERB. 



but not here. 
kami kurang enjoyed the food..
the Mee Rebus bukan tak elok. 
just maybe our taste bud a bit different. 
dah biasa Mee Rebus Johor lah gitu. 


then nak bagi tau. 
berdepan betul dengan ada 2 stalls. 
Mee Rebus kami tak boleh pi.
jadi kami mencari2 food lain. 
kebetulan stalls tu hanya berdepan. 
i ke sana. 
memula ke stall ni. 
Popia.


Ini yang digoreng.


i bought yang digoreng. 
i beli gak yang basah. 
but i didnt eat at all. 
i kurang suka. 
tapi based on apa yang dibagi tau Hubby, Abang 'Imran, and chef ciju mereka kurang suka. 
beli 4 makan 2 je. 
Tak sama or slightly similar to SSA Popia pun tidak. 
sambal dia tu agak kureng lah. 
Popia ni apa2 pun inti dan sambal tu sangat penting kan. 


then kami ke sini. 
ada Roti Kaya. 


Roti Kaya Junus. 


Ada macam2 jenis roti ada. 


I bought this. 
roti kaya biasa. 
dan roti kelapa. 


tengok kaya dia tu. 
jadi teringat2 lah pulak masa menulis ni. 
adoiiiii..
jauh lah pulak TI ni. 
kalau dekat sure i dah suruh Abang 'Imran pegi beli buat makan petang ni. 


roti kelapa ni even dah ada inti kelapa pun diletakkan kaya. 
i love it. 
Tak lokek kaya dia pun. 
suka lah. 


Kaya dibuat sendiri. 
Roti gak. 


depa pakai Buttercup.
sedap weiii.


Bagus orang muda berniaga. 
the place pun kelihatan sangat bersih. 


kain lap pun nampak helok je. 
tak lah penuh daki. 
benda2 ni kengkadang street food owner tak endahkan. 

So kalau sesiapa yang menjelajah cari makan sila lah ke sini. 
insyallah tak menyesal makan roti kaya junus ni. 

20 comments:

  1. Ha... nanti kakcik nak cari lah RKJ ni...

    Di Teluk Intan ni memang diaorang suka jual roti gaya macam ni rasanya. Di hadapan Masjid pun ada seorang lelaki yang jual roti macam ni tapi dia menjaja dengan basikal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo ye ke kak.. suka sgt bila kaya dia tu letak lebih2.

      Tp rasanya sekarang kat RnR pun dah ada.

      Delete
  2. mee rojak mastan ghani tu bukan dekat dgn menara condong teluk anson ke ahkak?
    hehehe mee rojak johor jugak the best kann., ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kira dekat jugak lah. Tp x boleh jalan kaki..

      Betull. Org johor ni tekak dia mmg tekak johor betul. Sama cam ore kelate lah kan.

      Delete
  3. Kayanya melimpah ruah. Adoi tengok dari gambar pun dah nampak sedap.

    ReplyDelete
  4. betul tu kak..makan popia kuah cicah kena sedap. sedap tu makan roti penuh dengan intinya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yessss.. betul sgt. Fail cicah/sambal dia mmg kira failed lah..

      Delete
  5. Kak Yan kalau nak makan Roti Kaya Junus kat KL pun ada...RnR Guthrie & few Petronas in Klang Valley rasanya dah ada

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul.. akak baru je beli yg kat RnR dengkil. Tp dia x letak kaya banyak lah.. suka yg kat TI. So kena reqeust lah nampaknya.

      Delete
  6. tengok pun dah nampak kegebuan roti nya tuh, kaya nya pun bukan main banyak...
    pakai buttercup lagi, walaupun tepi jalan je... memang patut la akak teringat2...

    bagus kedai gini, kita pun rasa nk datang lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teringat sgt lah dana. Sedap. Cicah air panas lg sedap.

      Delete
  7. Tengok pun terliur. Bagusnya muda-muda dah rajin. Teruskan usaha ye dik

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg best.. tapi kalau kat tpt lain nnt u cuba request extra kaya dia. sebab baru je beli kat RnR. sikit je dia letak..

      Delete
  8. fuhh! nampak sedap. pasti kedai pak junus tu kena serang lepas ni.. hehe... Viral la kedai pak junus

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sedap DP. suka akak.. esp yang inti kelapa tu.
      viral bagus tu.

      Delete
  9. kaya banjir kat roti tu.. sisyat tetiba laporr aihh :-)

    ReplyDelete

cliks..cliks