cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, May 2, 2017

Last day Zubair di Malaysia.



Ha...haaa.. satu lagi cerita lapok i . 
tapi tak pe lah masih belum terlambat i up kan. 
even tuan punya badan dah balik kampung dah.

Cerita pasal our brother yang datang ke Malaysia dan dah balik pun ke Kashmir. 
Nak cerita our last meet up.
Zubair masih belum berkesempatan nak berjumpa My Mommi and Chef CiJu sebab diarang semua dah ke Kelantan masa Zubair sampai Malaysia. 

Jadi untuk tidak menghampakan hajat mereka untuk bertemu, i arranged our lunch together kat SACC.
Malam nya Zubair dah terbang ke Delhi. 


MyMommi, Yayang, Chef CiJu, Me, and Zubair.
we went to D'Palma Restaurant to have our lunch selepas Chef CiJu belanja one shirt.
Tu yang dipakai Zubair tu t. shirt yang dibeli oleh Chef CiJu. 
heeeeee.




Happy sangat MyMommi dapat jumpa mamat Industan ni. 
Siap cakap anak lelaki number 2. 
Amboiiii..
sakan.


Kat sini kami jamu Zubair Malaysian food for the last time.
Entah bila lagi dia akan ke Malaysia kan.
Itu dia cuba food yang dimakan Yayang. 
Sedap katanya. 


I pesankan Nasi Dagang.
Manis katanya.. 
Emang lah..
Nasi tu ok pada dia. 
Just the lauk lah.


I lak makan Nasi Gulai Kawah.
D'Palma i rasa mostly serves food pantai timur kot. 
dan ada Sambal Belacan. 

tak lama lepas dia makan Nasi Dagang, mintak tukar lauk dengan i. 
heeeee.. 
dia tak boleh telan Ikan Tongkol.
Daging jugak pilihan hati dia. 


Sebenarnya semalamnya Zubair dah makan di D'Palma ni lepas balik dari Langkawi. 
Dia makan Nasi Kukus. 
Sambal Belacan tu dia makan bersahaja je. 
suka pedas.


So means, dia suka food Malaysia.
Just not seafood. 



Malam sebelumnya we went out for dinner. 
Mem Zura nak jumpa Zubair. 
We all makan kat Uncle K. 
Makan Tosai. 
Tapi taste Malaysian lah kan.
slightly different. 
Tosai is more to Southern India taste. 
Lain dgn org Kashmir ni. 


Malas nak ajak makan kat Secret Recipe sebab more to western food kan. 


ALHAMDULILAH lepas makan di D'Palma Zubair bersiap untuk ke airport. 
dihantar oleh Abang Ayep. 
Selamat dah trip Zubair di Malaysia. 
pengalaman yang indah katanya di Malaysia. 
INSYALLAH nanti dia akan datang lagi. 
Udara baru dari Kashmir. 

And now, Kashmiri ditekan lagi. 
No internet.
No social media.
for maybe a month or even more. 
tapi tak pe lah..
jangan lah curfew like last time..
5 months curfew. 
Tapi Kashmiri ni memang tegar lah.
Apa2 pun kita dua'a kan yang the best for them..
YA RABBB.

24 comments:

  1. Kalau internet semua dihalang diorang berhubung guna telefon dan surat la ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Internet banned, social media also depa banned. now boleh guna phone lah. email tak boleh, whatapps tak boleh, no fb, no instagram, no IMO, no Tango. semua social media.
      memang dasyat.

      Delete
  2. Ohhh datang ke malaysia ya... mesti seronok jalan2 dan makan2.. suka sambal belacan.. u x tapaukan sambal belacan ke kak bawak balik ke kashmir..? hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. DIa ke Malaysia masa MATTA FAIR hari tu.
      datang dekat 9 hari gak. ke Langkawi too.
      heeee.. tapau sambal belacan ye.. tak terfikir pulak kan.

      Delete
  3. Masih blm berkesempatan nak jejak kaki lagi ke kashmir.. huhuhu...

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Sejal D'Palma ni rebranding, food dia dah makin ok dah..
      meh sini. kita ngopi kat situ.

      Delete
  5. Mesti diorg suka msia kn..kt sini kn best ..klu seafood mmg diorg x mkn k.yan..husbnd kita klu ikn pun kurengg ..ikn yg beso bole lh sikit2..tp dging mmg x leh dipisahkn..πŸ˜†πŸ˜†

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Zila. dia dgn kawan dia suka betul Langkawi.
      Ikan trout je kot yg lalu kat tekak depa ni.
      Tapi zubair suka ikan bilis. heee

      Delete
  6. amboiii hensem giler mamat kashmir nih., hikhik2

    ReplyDelete
    Replies
    1. he..hee.. biar kalau travel ke Kashmir, hati2 jadi gumbira wak.

      Delete
  7. wahhhh trs jd anak lelaki no 2 ye....

    naper kt sana di banned itu ini ye kak?
    kesiannya... dhla negara nya cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha..haa..itu lah dana..mak akak mmg cam tu.

      Tak jd ban rs nya dana..sebab nampak je posts diarang dlm FB n insta

      Delete
  8. Zubair ni kenalan semasa di Kashmir dulu ke, puan Azian?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia our tour guide masa i ke sana dgn group in 2015 lalu. Dan dia dah bawak ramai kawan2 i ke sana.

      Delete
  9. Sikit hari lagi M'sia pun ikut jejak langkah depa... no social media... mcm juga di China.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah.. tak ada kebebasan lah gamaknya..

      Delete
  10. Replies
    1. ha..haa.. tetiba anak lelaki dia mancung idungnya yeeee.

      Delete
  11. Salam buat Zubair ya Kak Yan. Kasihan Kasmir ditekan tanpa internet

    ReplyDelete
    Replies
    1. INSYALLAH akan akak sampaikan.
      Tapi mereka ini org2 yang tegar Gun. bisa apa aja tantangan nya.
      pasti maju terus.

      Delete
  12. Eh ada anΓ k sedara enchem i ye...senang nnti nak ke kashmiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha..haa.. kannnzzz...
      moh ler kita ke kashmir nekcik.

      Delete

cliks..cliks