cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, May 26, 2017

RA Korea Trip - Our accommodation in Seoul and Jeju



Just wanna share with you guys about our accommodation while we were in Korea. 
i arranged the accommodation based on my last visit to Korea in 2015. 
that time i asked Chef CiJu to do everything. 
but since kali ni Chef CiJu tak ikut, meaning i needed to do lah kan. 
kena macam sukarela lah kan. 
 but i was so happy. 

Okkk.. first, i booked our accommodation di area Myeongdong.. 
apa2 pun memang this area highly  recommended lah.. 
sebab macam pusat gitu. 
Last time we stayed at Parkview Hotel.. 
jauh lah kalau nak merewang ke Myeongdong. 

and our guesthouse ni memang dekat sangat dengan subway station. 
i rasa dalam 20 langkah dah sampai kot the station.. 
memang kalau u all nak ke Seoul, pilih hotel or guesthouse or even hostel kat area ni.. 
mudah sangat. 


the entrance.. kiut je..

We chose this guesthouse.
pun melalui BOOKING.COM


Models of the guesthouse. 
heeeee


The receptionist yang sangat membantu.
Forgot his name lah.


Reception area memang kecik2 je.. 
cumel2.


bilik kami di tingkat 3.
waduhhhh.. 
memanjat.
kalau u all ada anak2 kecik org travel sama2 orang tua, better not at this guesthouse lah.
kesian nak menapak naik nnt. 



Double bed and one single bed. 


Bilik ayor dia.
mak aiiii..
bosar gadang.
boleh lari2.


torchlight.
kot2 karan tak de. 


kat area reception tu ada disediakan food for breakfast. 
simple lah..
tap nak jimatkan..
makan ler like a king. 
heeeee
tala kan makan roti tu 5 6 keping kot. 
ha..haaa.


ada tea, ada chocolate drink.


toast bread.
buat ler banyak.
kalau tak malu, tapau ler buat bekal. 
haa..haaa
i tak buat lah..


habis yang ni, nanti dia ganti balik.
tapi nak pesan, jangan lah buat perangai tak berakhlak tu ye..
makan berpada2. 
spare some of our money beli je food2 yang ada di luar tu.
akhlak weiii..
kena tanya nanti kat sana..
tetiba takzkirah yeeee.


okkk..sambung.
ini bahagian depan dekat our guesthouse. 
depan ni dah main road. 
soooo big road lah.
depan ni gak dah ada station subway. 


kedai2 kat tepi2 ni buat nak singgah je. 
tapi selalunya pepagi pegi belum bukak, 
balik dah tutup.


ini kami sebelum ke Jeju. 
highly recommended to those yang berkaki kuat. 
like anak daras or mak daras yang energetica. 
i ok lagi.


tetiba Mek ni. 
nak inform kat gewe tu dah sampai jeju.
ini depan our new hostel di Jeju.


i made a booking with  booking.com dengan searched this name of the hostel 
kira berbaloi stay kat sini. 
i suka this style lah pulak. 


Busy Mak Bedah confirmed reservation tu. 
semua dah siap dan hanya bayar kat sini je. 
Lupa pulak nama staff ni. 
Is it Victor? 


Cumel memang area depa ni. 
Tu ada slippers yang u all kena pakai sebelum masuk. 
ada shoe rack. 



information about our surroundings. 
nak makan kat mana pun ada info kat sini. 



we took bunks for 4 of our gurls.
pandai2 lah manjat nya tu.
Mak daras kena guna bilik lain. 


tak besar mana pun bilik nya. 
tapi still selesa. 
suka aja kanak2 ribena ni duduk sini. 


bilik air bersih. 
cantik.


siap ada dressing table lagi ko. 


ada freezer. 


ok kan.


ini ruang makan.


bersih.
teratur.


kitchen.
FYI, this hostel, MOSLEM FRIENDLY.
so kitchen, no worries. 
freezer asing. 
utensil pun asing. 
tapi we all ada bawak sabun samak tu lah..
tetiba lupa nama. 








jom kita makan.






memula kami makan di sini. 
tiba je terus makan.
lapar dari pagi tak makan.


kami ajak si Victor (bukan nama sebenar).



suka dia ko. 
makan serunding daging dengan roti.


ada ruang iron di sini. 
and mini library.
those yang suka masak sendiri, 
i suggest ke sini lah.
memang berbaloi dan puas hati. 
i bagi 5 bintang. 

10 comments:

  1. alhamdulilah.. 2 2 tpt mmg bagus2..

    ReplyDelete
  2. Okay juga la hostelnya even macam kecil tapi it looks really comfy and clean.
    cukupla nak duduk kejap kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul syed..budget ciput buat cara ciput lah kan..heeee

      Delete
  3. bersih, kemas & teratur 👍👍👍

    ReplyDelete
  4. Thanks akak sebab share pasal hostel review kat korea.. Kalau ada rezeki, sy nak pergi ke sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. No problem dear...relief bg akak sebab dah janji nak blog kan benda ni..heeeee...nnt enjoy yeee..

      Delete

cliks..cliks