cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, May 7, 2017

Restoren Bumba Desa Vista Alam, Shah Alam.


Cerita dah lama ni.. 
tengok draft, sayang nak buang..
tinggal nak publish je..
so, i decided to publish je lah.
share some info tak salah lah kan.

Kami ada meeting. 
biasalah meeting kami usually meeting cum lunch. 
sambil meeting sambil ngap.

kami ni dah mua sangat lunch or teatime kat Plaza Alam Sentral.
bayangkan lah kan kami dah ada di situ since 16 years ago. 
jadi since 3 or 4 years ago kami started style makan luar. 

recently bila nak meeting we decided nak cuba any new resto di Shah Alam ni. 
we went to Restoren Bumbu Desa. 
terimbau kembali waktu makan di Indoesia lah gamaknya. 


masuk2 tak ramai yang ada.
walhal lunch time tu tau. 

tapi yang sedihnya mostly the staffs or waiters bukan orang Indonesia. 
Filipino you. 
susahnya nak order makan. 
kita ni kan kalau masuk resto Indonesia memang suka sangat cakap2 Jakarta ni. 
dengan depa ni.. hhhhhh

kami ordered dessert dulu. 
biar yang masuk perut manis2 dulu. 
not bad. 
i suka lah tu. 
but not Mem Sue. 


then we took this 
rujak buah.
rujak buah ni memang my favorite. 
tapi kok kuahnya macam kureng je. 
and  soooo hot. 



i took this set.
Nasi apa tah..
and  i fall in love with this Sayur Asem.
pernah cuba dulu, but i didnt like.
yang ni i suka. 



Mem Sabar took Soto kalau tak silap.but the taste was out lahhh.


She took set nasa jugak. 
ok ok ahh.


Mem Sue also set nasi with Fried Fish .

Then we had our meeting here. 
secara keseluruhannya, i rasa this resto dah tak macam dulu2 lagi dah. 
Plus with the Fillipino waiters buat rasa tak seronok jugak. 
the ambiance tu macam kureng je. 
Bukan menghina the food, but not a place macam dulu2 lah.
Still maybe bagi orang lain, ok kot.. 
but for us, kita kena cari yang better than this place. 
Rasanya kami tak nak masuk lagi ke Bumbu Desa, Vista Alam ini lagi. 
But still ALHAMDULILAH YA RABB atas rezeki yang diberi.


Saje je nak share yang ni. 
Sedap. 
ada di Night Circle, Seksyen 10, Shah Alam. 

7 comments:

  1. betul tu bila kita masuk restoran Indonesia kita expect boleh ngomong Indonesia kan dan dengar apa yg diaorg tuturkan tapi kalau masuk pekerja pulak Filipino..mmg fail betul tapi tengok sayur asem tu rindu pulak nak makan makanan orang seberang ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ilang mood kan..then food pulak not what we espect kan.

      Delete
  2. yummy2. sedap ni kalau dapat tumpang sekaki . hihi

    ReplyDelete
  3. Mahal ke tidak AE?
    Kalau tak sedap, tapi murah tak pe lagi kan...

    ReplyDelete

cliks..cliks