cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, May 19, 2017

Park View Hotel, Jung-gu, Korea


Punya lah lapok cerita i ni .
tapi tak pe, sebab i nak share the accommodation in Seoul.
Yang lalu i cerita pasal my last day in Seoul. 
tapi tu cerita tahun 2016 tau. 
heeee.
Yang ni pulak tahun 2015.
so tengok cerita tahun lepas tu kat   S I N I  ye.. 

Even we stayed here in 2015, 2 years ago, but sharing the info i rasa tak lapok lah kan.
sementelah nowadays so many Malaysian travel to Seoul.
 almost i rasa every day kot. 
Kalau tak, tak kan lah food street sellers tu pandai cakap bahasa Melayu. 
Menunjukkan orang melayu sentiasa ke Korea, especially Seoul lah.


Ok lah.. for the first time i went to Korea, we booked this hotel 
No idea pun masa ni this place kat mana. 
all based on Chef CiJu coz she went there a year before, in 2014. 


a bit outskirt.
tapi agak reasonable for the price. 
Kami kan pergi bertiga. 
Abang Luqman, Me, and Chef CiJu. 


dekat dengan kedai2 makan. 
tapi kami tak berkesempatan nak mencuba disebabkan time yang sentiasa tak kena. 
lagipun kami kan hanya 3 hari di sini. 
2 nite stays je. 
lepas tu ke Japan. 


biasalah.
as some of us already  known that mostly Korean susah nak cakap English.
So macam ayam dengan itik lah. 
Sib baik most of important words tu faham.
even that is the problem, depa ni memang sangat helpful and baik.



Bilik kami memang luas. 
we took triple room.
got one double and one single beds. 


so spacious lah.


kat bawah ni, all our luggage. 
then kat sini gak kami berbreakfast serunding. 



internet?
mmmm.. available in the entire hotel for free and to me, SUPERB. 


bersih lah.


clean toilet too.




UNDERGROUND STATIONS

  • Chungmuro Station - 500 m
  • Myeongdong Station - 700 m
  • Euljiro 1-ga Station - 1.4 km
  • Jongno-3ga station - 1.5 km
  • City hall station - 1.7 km







Ini i copy paste je..
so tempat ni sesuai kalau u all nak stay. 



Yang bestnya this hotel berhadapan dengan park. 
Namsan Park. 
kat sini lah jugak ada Namsan Traditional Theater. 
Website for this hotel  HERE.
i sebenarnya dah tak ingat berapa the cost for one nite. 
Kalau tak silap i semalam we paid about RM450 for triple room. 

Anyway, enjoy your stay there. 

16 comments:

  1. Nampak cantik bilik dia AE.
    Saya ni entah bilalah nak berjalan jalan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa dear.. nanti2 u sure boleh je pegi.. pujuk2 selalu yr hubby..
      lagi satu u tak boleh nak jenjalan degan fren2 kan.. kalau tak, i hangkut je u.

      Delete
  2. Ooooiii terkezut ahjumma ingat u da terbang ke kampong aii...rindu kampong sinuuun...miss walking downn their lanes..

    ReplyDelete
  3. Korea memang sangat bersih kan kak yan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg bersih.. tapi Japan lagi bersih Aziela.

      Delete
  4. Maafla tanya..tandas dia ada bidet tak..saya ni memang tak jalan2 jauh. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahaiii, rasa2nya tak ada yang kat hotel ni..
      tapi mostly yg kat luar, yang kat malls, semua nya ada.. kecuali ke area2 yang agak jauh dari Seoul tu tak ada.

      Delete
  5. Seronoknya Seoul tu..entah bula nak merasa kesana.huhu..biliknya pun nmpk sgt nice

    ReplyDelete
    Replies
    1. INSYALLAH PK.. one day boleh je. now dah makin ramai orang ke sana dah.. dah agak mudah bagi moslem set kita ni.

      Delete
  6. bestnyee...soon will go there Insyaallah

    ReplyDelete
  7. sonoknyer uoolss., mesti sejuk giler kat korea tuh mkcik kannn., ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena tgk time ler wak.. kena sejuk mmg sejuk lah kann..

      Delete
  8. bersih dan selesa... x kira laa berapa bintang kan kak... ada kala hotel mahal tp hampeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes.. betul sangat anies.
      yg penting selesa lah.

      Delete

cliks..cliks